5-månkoll resp 18-månkoll..

Som jag skrev igår så var det ju dags för bvc idag. Och det hade hänt en hel del för både Love och Leons del :) 

Leon var först ut. Han har inte varit sen han var 3 mån, så 2 månader sen han var där sist. 
Han var sitt vanliga gamla glada jag och skrattade åt allt :) 

Vikt: 7.275 g (+1,345g)
Längd: 66,5 cm (+5 cm)
Hattmått: 43,5 cm (+2 cm)

Han följer sina kurvor jättefint. Sen var det ju dags för sprutorna. 
Han blev lite ledsen just när de stack men så fort han fick komma upp så blev han glad igen och jollrade och skrattade. Så det gick över snabbt. 
Nästa gång är det läkarkontroll för Leons del. 

Sen var det dags för Love. Kan bli galen på sköterskan som tyckte att han pratade lite för lite men att alla barn utvecklades ju olika osv... Men ändå måste hon påpeka att han är sen för att han inte kan tillräckligt många ord för att vara 18 månader och att vi ska göra ditten och datten?!... 

Jaja, viktkollen gick bra iallafall och det var ju ett tag sen han var på koll. De har ju ändrat på det varje gång så sist var han i september, så ca 7 månader sen. 

Vikt: 11,020g (+2,060g)
Längd: 82 cm (+9 cm)
Hattmått: 49 cm (+1,5 cm)

Sen var det ju dags för honoms spruta, fick sitta i knäet och leka med min telefon medans hon stack. Han blev ledsen såklart men så fort hon var klar och började blåsa såpbubblor så tystnade han och satt och kikade. Nappen ville han allt ha också :) 
Så nu får vi se om han får nån reaktion om ett par veckor, de andra har inte fått det så vi får väl hoppas att han klarar sig ifrån det också eller om han blir en prickigkorv. 
För Loves del dröjer det ju lite längre tills nästa koll, vid 2,5 år. Men det blir nog nån koll däremellan kanske eftersom vi ändå går dit med Leon. 
 
Efteråt så blev det att handla lite som fattades inför den kommande veckan. Apoteket fick sig ett besök också. Leon har en liten knöl på örat, ungefär som att han skulle ha en varkula vid örsnibben. Och sköterskan hade hål på det så det ska tvättas noga med alsolsprit nu och så hoppas vi på att det inte blir irriterat osv så han behöver en penicillinkur. Men än ser det fint ut. .

Hunnit med att baka bullar idag också, både Liam och Lucas ska ha med sig fika den här veckan så det var lika bra att få det gjort :) Länge sen jag bakade bullar! 
Mycket socker på efter barnens önskemål. 

Elsa gick och hämtade bullar innan de var gräddade och smaskade på. Smög fram och hämtade dem när de låg på jäsning. 
När bullarna väl var klara så var det bara att ställa sig och rulla köttbullar istället till middan. 
Mina handleder kommer förmodligen att strejka imorron... 


 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0