Ett år äldre...

Ja då har man blivit ett år äldre, inte för att jag känner nån skillnad ;) 

Hur har jag firat dagen då, jo iväg till tippen och stan efter att Elsa var lämnad på förskolan, handla lite presenter inför kommande kalas, lite lunch och sen hämta Elsa, handla lite och sen hem. 

Väl hemma begav vi oss ut och för att klyva ved åt mamma och pappa. Hann inte riktigt klart med det så jag hoppas på uppehåll imorron bitti så vi kan köra klart det och sen köra ned det till dem. 

Slängde ihop en tårta med vad som fanns hemma. Får väl ett rätt okej betyg i smak iaf ;) Utseendet får man blunda för. 
 
Lite presenter har jag ju fått också, presentkort, porslinsugglor, ett halsband och så ett gäng rosor. 

Tackar så jättemycket för alla grattishälsningar jag har fått, på fb, instagram, sms och telefon! Och från er som jag sprungit på idag också såklart! :) 
Det värmer i hjärtat! 



Syskonen Bus

Somnade mitt bland allt bus <3

Leons dop

Igår döptes vår minsta lilla skrutt, en härlig dag med nära och kära <3
 

Busfrö

Hela familjen, prästen och så moster Elin som är fadder. Fadder nr 2
befinner sig i Sri Lanka just nu. 

Mycket spring i Elsas ben :) 

Huvudpersonen somnade hos moster

Kusinmys

Love Anka

Morfar och Leon <3
Kusin Melker och Leon

Stort tack för att ni kom allihopa och för de fina presenterna! <3 


Rocka sockorna

Klart vi är med och rockar! 

En härlig promenad

Man måste ju passa på att njuta av solen så mycket som det bara går. 
Elsa letade efter blommor på promenaden. 
Märks att Jack blir äldre och äldre. Riktigt grå är han. Men han blir ju 10 nu i vår. 

Långhårig


Love är en aningen långhårig :) Nu går det att få till en ganska bra tofs. Velar på om han ska klippa sig eller inte men vill ju gärna ha kvar hans lockar ett tag till ju. De andra har ju varit 2 innan de klippt bort lockarna. 
Kom så långt att jag klippte hans lugg innan kvällsbadet iallafall ;) Försvann nästan 2 cm så det var verkligen dags. 

Mammagrisen <3 
 
 

Tatuerad och mello

Idag när jag kom hem efter att ha varit och handlat möttes jag av två tatuerade barn, Lucas och Elsa... 
Pappan tänkte nog inte riktigt till när han gjorde som Elsa bad om, sätta tatueringar i ansiktet... Började krypa lite i mammas fingrar då med tanke på Leons dop på lördag ;) En del såna här tatueringar brukar ju kunna sitta i länge. 
 
Men när det vad dags för kvällsbadet ville hon tvätta bort dem i ansiktet och som tur var så gick det efter mycket gnuggande. 

Passade på att städa upp ute på vedbacken idag och sågat ned en buske. Se om det kommer upp några nya skott av den. Tanken är att den ska grävas bort men det får bli en senare fråga. 
Elsa och Lucas hjälpte till att städa upp och sen gav de sig ut och samlade ved :D 

Ikväll har vi kollat på Melodifestivalen och som jag tippade så skulle det stå mellan Jon-Henrik och Måns men att Måns skulle vinna. Tänk att man kan ha rätt ibland ;) 
Gillar låten och tror att den kan ha en chans i Eurovision. Vi får väl se... 

Nu ska här sovas. En dag imorron också som det ska hinnas med en hel del på. 

Underbara sol

Vad jag älskar det här vädret som har varit i några dagar nu. Hoppas verkligen att det fortsätter. 
Försöker vara ute så mycket som det bara går för att njua av det. 

Snart kört in och float den stora vedhögen inne i vedbon, så snart kan vi komma igång med att kapa mera. 
Påbörjat städningen av trädgården också, bäst att passa på när det är så härligt väder. 
Många hjälpande händer har vi, Love håller koll så att vi sköter oss ;) 
 
Igår blev det lite mera lek, blåste inte lika mycket då som i förrgår. Och det är ju klart att man måste varva lite mellan nytta och nöje :) 
 
I måndags hade vi även besök av prästen för ett dopsamtal. Leon var glad och charmade prästen. Lär nog inte bli några problem i kyrkan. Bara all annan planering som ska gå ihop, hur allt ska hinnas med före och efter. Lär väl bli en lång kväll om inte annat för min del för att få klart allt i församlingsgården när allt är avklarat. Känner redan nu stressen komma inför dopdagen, men på nåt sätt får det väl gå ihop sig. 

Imorron om vädret håller i sig så ska sista veden in och så ska vedbacken städas av lite. Ska in och hämta Lucas i skolan också när han slutar då han vill åka till Ugglan och kolla vad han kan hitta för sitt presentkort som han fick i present av sin morbror med familj. Så jag ska passa på att handla lite då också. Skulle ha varit barnvakt imorron egentligen till två småttingar men då Elsa varit sjuk under natten så får vi hoppa det, enbart feber och idag har hon varit feberfri. 
Men inatt var hon som en kamin när hon kom vid 1-tiden, det brändes verkligen när hon låg emot mig. Och det ska hon ju självklart göra hela tiden. Så mellan 1-4 låg hon och jag vakna. Efter att hon hade fått alvedon så kom hon lite mer till ro och lyckades somna korta stunder. 
Imorse sen var hon feberfri och den har hållt sig borta. Återstår att se hur det blir inatt. 
Skulle ha åkt till Linköping och tagit kort till tidningen idag, inte lyckats komma iväg på det ännu, men det fick vi ju skjuta på igen. Får väl se om vi kommer iväg nästa vecka istället. 

Är så sugen på att ta hem Elsas lekstuga också, den har ju stått på tippvagnen på Erikstad nu sen i höstas när pappa och Jens var och hämtade den. Men tyvärr behövs en del hjälp med att få den på plats där vi ska ha den så om någon känner sig manad att hjälpa till så är ni välkomna ;) 
Elsa blev ju förtjust i den när vi var och tittade på den så jag gissar att hon skulle bli glad över att få den på plats och kunna leka i den. 


Full rulle

Ja man kan säga att det har varit full rulle hela helgen. 

I fredags var ju jag och Elsa hos logopeden på morronen. Sen handlade vi till kalaset innan vi styrde ned till mamma och pappa för att hämta ett bord. Hem för att städa, baka och fixa lite inför kalaset. 
Grannens dotter var här också efter att de kom hem från skolan då hennes föräldrar jobbade båda två. 
Med två energiknippen som Tindra och Lucas så blir det verkligen full fart :D 
Lucas var en aningen trött sen när Tindra åkte hem vid 21. 

Igår hade vi ju kalas, superkul! Barnen lekte för fullt, kul när de kan ses allihopa. Blir lite för sällan tyvärr. 

Idag blev det lite sovmorron. Sen kom Robin och Tindra så Jens och Robin körde in lite ved och Tindra och Lucas lekte. Så det var fullt ös idag också :) Jens och Robin var och hämtade ved till honom också och barnen har haft svårt att bestämma sig för om de skulle vara ute eller inne och leka så det har blivit många vändor ut och in :D 
Lucas följde med Tindra och Robin hem en sväng sen, de körde en sväng med Tindra shettis bla. Har ju tagit upp våran vagn och sele dit så de kan låna det. 

Jag har roat mig med att städa och tvätta, hade tänkt att komma ut i solen och njuta men icke. Hanns inte med helt enkelt, får hoppas att det är fint väder imorron också så jag kan ta en lugn stund i solen. 

Måste sätta mig med grejerna inför dopet också, prästen kommer på tisdag och vi har inte bestämt psalmer eller så ännu. Lite annat som ska fixas inför det också, det börjar ju närma sig. 
Kläderna är nog klara till allihopa tror jag, velar lite ang den klänningen jag har köpt bara. Men får väl se hur det blir med den, om jag hinner hitta nåt annat eller inte. 

Dags att få lite sömn och försöka ladda batterierna inför en ny vecka. 

Logopeden

I fredags var det dags för Elsas besök hos logopeden. LIte småseg Elsa till en början, vi skulle ju vara där kl 8 så hon var ju tvungen att väckas. 
Blev en timmes besök, prata om hennes utveckling sen hon föddes, hur det går med talet osv. 
Sen fick hon ju göra en del övningar för att se om hon förstod instruktioner och så fick hon säga vad en del saker var. Det där med att prata med folk som hon inte känner sig så hemma med är ju inte hennes starka sida. Så det blev ju inte allt för mycket sagt ;) 
Men logopeden hörde ju lite iallafall. 

Men som hon sa så är hon inte så gammal och det är inget som de gör något åt när de är så små. Huvudsaken är att det fortsätter att gå framåt. Blir ett besök framåt sommaren igen bara för att kolla av läget. 
 

Kalas

Igår hade vi kalas här för Lucas i efterskott och för mig i förskott. 
Gissa om Lucas har längtat efter det! 
Faktiskt jag också för det var så länge sen vi sågs. Vi saknade dock Bisse, Ulle och Janne. 
 Efter att alla hade åkt hem städade vi undan och sen ville Lucas testa sitt nya spel som han fick av mormor och morfar. Och det blev en hel del spelat. Blir till att köpa fler ballonger :D 
 
Återigen, ett stort tack för alla fina presenter! <3 
Nu dröjer det ju inte allt för länge innan vi ses igen iallafall. 

Bjuder..

Bjuder på lite bilder från den senaste tiden. 
 
 
 

Sötnöt


Bakdag

Medans Jens och Ove tapetserade i fredags så tog jag och barnen en bakdag. 
 

3 mån-kontroll

Ja i början av februari var ju Leon på 3-månaderskontroll. Och inte konstigt att han växer ur kläderna :) 

En månad hade gått sen förra gången och han väger nu 5930g och är 61,5 cm lång. Inte undra på att vi tyckt han växt, 830g och 2,8 cm sen sist. Och så fick han ju de där eländiga sprutorna också. 
Lite feber blev enda reaktionen av sprutorna. 
Nu blir det ingen koll förrän i april då det är dags för sprutor igen, då blir det även kontroll och spruta för Love. 
 

Länge sen...

Ja nu var det ett tag sen det skrevs. Det har varit en hel del som gjort att det helt enkelt inte orkats att blogga men jag ser att ni har väntat på nya inlägg. 
 
För snart tre veckor sen drabbades min kära pappa av en stroke. Och det har varit en väldigt orolig tid för oss. 
Men han är en stor kämpe och håller humöret uppe och nu är han hemma på permission över helgen. 

Annars så är det full fart. Sovrumsrenoveringen börjar att se ett slut. I torsdags och fredags tapetserades det och igår la vi golvet. Så nu är det bara listerna kvar, så det måste vi åka och hämta imorron. Elektrikern har lite kvar också men han kommer på tisdag. 
Så det ser ut som att det kommer att bli klart denna vecka. Och det ska bli så skönt! 
Slippa ha sängen i tv-rummet där vi har sovit nu i snart en månad. 

Lillskrutten växer så det knakar och är en väldigt glad liten kille. 
Love går nu för fullt och Elsa pratar mer och mer för varje dag. 
Bvc tycker dock att hon ska gå till en logoped för att hon pratar orent, dvs byter ut en del bokstäver osv. Hur ofta pratar 2,5-åringar rent?! 
Nog för att Liam och Lucas pratade väldigt rent då och låg över sin ålder gällande prat men de var också tidiga med att prata vilket varken Elsa eller Love har varit/är. 
Och när vi är på bvc pratar hon ju i stort sett inte alls, så fort sköterskan kommer så vägrar hon prata och vill inte göra så mycket. Hon fixade en del av 2,5-årskontrollen men hon ville inte säga vad nånting var och vi vet ju att hon kan orden eftersom hon säger dem här hemma. Och enligt sköterskan kunde hon ju inte alls säga flerords-meningar eftersom hon inte pratar där... Vi får nog snart ta och filma henne så vi kan visa så hon kan hålla tyst sen. 
Undrar om hon har tänkt att skicka Love till logoped också efter att han har varit på 18-månaderskontrollen i april, med tanke på att han inte alls säger 10 ord som de "ska" kunna då. Han säger hej, mamma och pappa ibland, men det är allt. 
 
Inväntar att resten av familjen ska vakna här, 3 av 7 sover fortfarande. 

RSS 2.0