Resultatet av fotograferingen

Ja nu har vi fått uppgifterna till alla korten så vi kunde logga in och beställa. 
Och ja, jag är nöjd med dem :) Nog för att Love hade kunnat sitta lite bättre men man hann ju inte ens med att ändra på honom för fotografen var ju snabb som en vessla. 

 

Bildbomb

Höööör inte vad du säger, mamma
Lämnade henne i nån minut för att hämta mer papper och kommer 
tillbaka till ett barn som helst plötsligt blivit grön ;) 


Brorsans babysitter går utmärkt att ligga och läsa i, med benet som bokstöd ;) 
Och sen att boken är upponed är inte så noga ;) 

Ätit sås med heeela ansiktet, hittade tom sås i öronen vid badet :D 

Gos med kaninen som han fick av moster Anna på BB

Batman på väg till dagis

Tröstar lillebror.. 

Lucas har sällskap av monster ibland när han spelar på datorn ;) 
Älskade lilla hjärtat
 
 

Fredag

En rätt lugn dag har det varit. Fixat lite här hemma, bearbetat det stora tvättberget bla. Var inne i Åtvid och handlade lite också, behövde fyllas på lite och så var ju fredagsmyset tvunget att inhandlas enligt Lucas. 
Tar sin lilla tid att handla när man springer på både den ena och den andra som vill prata :) Man får inte ha bråttom direkt :) 

Väntar på att Idol ska börja igen så man får se vem som åker ut, sen väntar allt sängen. Känns som jag har gröt i huvudet.. Får ju sova egentligen eftersom Love sover hela nätterna men han ska ligga nära, på armen allra helst. Och det gör att jag inte får den där lite djupare sömnen. Börjar kännas nu om man säger så. 
Sen är ju järnvärdet lite lågt igen så jag knaprar ju järntabletter igen, så det kanske kan spela in lite också. 
Att jag somnar i soffan på dagen eller kvällen alt både och är inte ett dugg konstigt numera. 
 
Hade ju telefontid med min läkare på hematologen förra veckan och nu var folsyrenivån mer okej och jag skulle trappa ned på de tabletterna men nu var jag tvungen att börja med järntabletterna igen också. 
Så vi får väl se vad proverna visar nästa gång, vilket inte blir förrän efter nyår.

Nähä dags att väcka Love så han får sig lite mat innan det är dags att krypa ned i sängen. 

Jaha ja

Ja nu var det ett tag sen sist igen.. Måste nog bättra mig lite, ska väl gå att hitta nån liten stund då jag kan sätta mig och plita ned lite. 

Just för stunden så ligger Love i babysittern bredvid mig. Elsa och Lucas sover fortfarande men skulle tro att de vaknar snart. Då får det bli att inta lite frukost. 

Vad har hänt sen sist då.. 
 
Det roligaste av allt var i lördags då vi var hos min storasyster med familj för att fira Ulrik och Emil. 
Var så länge sen vi sågs så det var verkligen kul. Barnen hade saknat sina kusiner också så de hade längtat efter lördagen. Full fart på dem kan man säga att det var :) 
Trodde att alla barnen skulle somna på vägen hem men de höll sig vakna, tack vare filmen de tittade på skulle jag tro. Elsa slocknade innan vi åkte därifrån och sov till Skärblacka, så inte så lång sömn för henne heller. 
Hann med lite lördagsmys när vi kom hem också. 

I söndags var vi hos svärföräldrarna då de skulle fira Jens. 

Förra veckan på onsdagen så var det dags för fotografering med dagis. Ja numera har de ju inte fotograferingen på dagis utan man får välja en tid på en lista och sen åka till ett annat ställe för att ta korten. 
Och jag var lite nervös för att det inte skulle gå med Elsa, att hon inte skulle sitta stilla osv :) 
Men inte hade jag nåt att vara nervös för ;) 
Först ut var Lucas och det gick ju galant. Frågade sen om vi kunde få ta enskilda kort på Elsa också och det gick bra, trots att hon inte går på dagis. Och som fotografen sa, det var som hon inte hade gjort annat :D 
Satt jättefint och log för fullt. Kan säga att det var svårt att välja ut några kort där som man skulle få välja på hemma sen för alla korten blev jättebra! 
Sen var det ju dags för syskonkortet och det blev rätt bra ialla fall :) Nu var inte Elsa så villig på att sitta stilla, sitta i knä var inget skojigt helt plötsligt. Men några kort blev det, kommer knappt ihåg hur de blev just nu men antar att koderna kommer snart så vi kan logga in och kolla på dem och beställa. 

Börjar bli dags att åka och ta kort till tidningen också. Lutar åt att det får bli nästa vecka, ska väl hinna med det på nåt sätt bland allt annat som är nästa vecka. 

Igår var vi till Mantorp en sväng, invigning av Dollarstore nämligen. Hade tänkt att åka till Söderköping nån dag för att handla där men nu blev det ju mycket bättre. Har ju mer ärenden mot Linköping än mot Sörping. 
Hittade en hel del som vanligt, Dollarstore är väldigt farligt att handla på för man hittar sååå mycket som man vill ha. Som tur är så kunde jag behärska mig ;) och kom hem med mestadels nödvändiga grejer. 
Lite julklappar hittades också, en del blev inhandlade nu och de andra får vi ta en annan gång. 
Tog oss lite lunch när vi kom tillbaka till Linköping sen, på Ikea. Alla var hungriga så det var välbehövligt. 
Fick ett lägligt sms på morronen om att alla medlemmar hade 50% på rean inne på KappAhl så vi passade på att kolla vad som fanns kvar. 
Och konstigt nog hittade jag en del. Blev fyra tröjor/t-shirts till mig, hade inte tid att prova så jag var lite skeptisk till att jag skulle kunna ha dem så köpte dem lite på vinst eller förlust. Men testade dem hemma sen och kunde ha dem, konstigt nog. 
Hittade en onepiece till Elsa och lite t-shirtar till grabbarna. Kan säga att priset blev väldigt överkomligt med tanke på vad det skulle gått på, hade blivit dyrt annars bara med reapriset. 

Efter några andra snabba ärenden så var det dags att hämta Lucas på dagis. 
Lämnade ju en Batman på dagis på morronen då de hade maskeraddag. 
Lite handling och sen hem och göra lite nytta. Hann även med att spela lite spel med grabbarna innan maten. 


Dags att avsluta och komma igång lite, barnen har precis kommit in här och det börjar bli dags för Love att sova lite. 

Fått..

Fick en present av Jens i fredags. 
Ytterligare en klocka och halsband i o.n.e-serien. 

 
Lucas tyckte klockan var så fin så han undrade om han kunde få den när jag blev gammal ;) 

Fars dag

För ovanlighetens skull, på en helg, så blev det att gå upp "tidigt". Love vaknade strax innan 6 och Elsa en timme senare. 
Love somnade dock om efter att ha fått mat så jag passade på att städa och tvätta under tiden. 

Efter frukosten så blev det paketöppning för pappan i familjen. Får väl hoppas att han blev nöjd ialla fall ;) 
Lucas trodde att det var jag som skulle ha paket idag eftersom Jens fick paket igår också ;)
Eftersom ingen orkade tårta igår så har vi mumsat på det idag istället.


Dagen har fortsatt med att städa och fixa lite. 
Efter middan så badade barnen i vanlig ordning, ja Love badar ju inte varje dag såklart. 
En lite gladare Elsa, dock tack vare febernedsättande. Men skönt att se henne glad igen. 

Myst resten av kvällen, pratat med pappa också såklart <3 

Love har kört med tuppkam idag. 

Nu är det snart dags att styra mot sängen. Först ska lilleman få sig sitt kvällsmål :) 


Hänt sen sist... (långt)

Ja det blev ett litet uppehåll igen, inte riktigt hunnit med att skriva. Dagarna rullar på i rasande fart. 

Så vad har vi hunnit med sen sist då....

Lite julklappsshopping klarade vi av förra lördagen, Toys´rús hade 25% på allt förutom spelkonsoller så vi tänkte passa på då och lite kom vi ut med därifrån eller ja, jag. Grabbarna hade fått gå och kolla ett tag och sen gick Jens ut med alla barnen till bilen så jag kunde shoppa loss :) Så nu är några till inhandlade ialla fall. 
Elsa hittade hyllorna med dockor och tillbehör och sen My Little Ponys, lycka! Sken som en sol och var inte sådär jättesugen på att gå därifrån ;) 

I måndags hade grabbarna studiedag och de fick välja vad vi skulle hitta på. Önskemålet var Leos lekland, igen. 
De tröttnade inte efter förra gången med andra ord. Men sagt och gjort, vi åkte dit. 
Lite lugnare denna gång med tanke på att det inte var lov, men det märktes vilka som hade studiedag för vi sprang på åtvidabergare efter åtvidabergare ;) 
Barnen körde fullt ös som vanligt och Elsa våghals kunde ju inte bara stanna kvar i den lilla lekhörnan inte, hon skulle upp i de stora lekställningarna :) Men kul hade hon :) 
Barnen var helnöjda med dagen. 
På kvällen hade vi bilköpare här, tog en evighet innan de åkte hem igen. De gick igenom bilen ett antal ggr och så velade lite fram och tillbaka. De var här i två timmar. Men till slut kom han fram till att han skulle fundera till dagen därpå.Och det gjorde han ju och han hade bestämt sig för att köpa Sharanen och ville ju ha den så fort som möjligt såklart. Men vi var ju tvungna att hitta en annan bil först till oss själva så vi fick plats allihopa. 



Våran lilla Pebbles :) 

I tisdags var Lucas iväg till dagis igen, efter ett uppehåll på 1½ månad. Så det var lite efterlängtat att åka dit. 
Vi andra åkte till bvc lite senare, dags för viktkoll på Love igen. 
Och denna gång var det inte lika bra. Han hade bara gått upp 70g. 

Vikt: 3120g (+70g) 
Längd: 52cm (+0,5cm)
Huvud: 36,5cm
 
Så det är bara att fortsätta att mata på, han är ju nöjd osv men ja, de är inte nöjda med viktuppgången. Men som sköterskan sa så var ju Elsa likadan och hade svårt att gå upp i vikt. Så vi får väl se vad som har hänt tills vi ska dit på tisdag igen. 
Elsa lekte för fullt under tiden vi var där, inne i undersökningsrummet så satte hon sig som vanligt på en stol och ville måla. Men medans jag gav Love mat efteråt så lagade hon mat osv ute i lekrummet :) 

Var nere på banken efter det och öppnade ett sparkonto till Love, lika bra att få det gjort :) 
Efter att vi var klara där så gick vi till Sandelius och tog oss lite lunch. Och sen åkte vi upp till vårdcentralen eftersom jag var tvungen att ta nya prover då min läkare på Hematologen skulle ringa på onsdagen. 

På eftermiddan/kvällen var Jens och Martin iväg till Norrköping för att kolla på en bil, pratat med ägaren tidigare men hade ju inte fått Sharanen såld då. Men nu gav de sig iväg för att kolla närmare på den. 
Äldre modell men rymlig, inte riktigt alla bekvämligheter som man vill ha i en bil kanske men den får gå så länge. Planen tydligen enligt Martin och Jens är att snygga upp den en del och sen sälja den. De lyckades ju pruta ned den en hel del så. 
Bestämdes ialla fall att den skulle köpas. 

Så i onsdags var köparen till Sharanen här och hämtade den och i torsdags var vi och hämtade den "nya" bilen.

Det där samtalet som jag väntade på från läkaren kom dock aldrig och jag har fortfarande inte hört nåt från henne så jag får väl ringa in imorron och kolla varför hon inte ringt. Vore ju intressant att se vad proverna visar nu när det har gått ett tag. 

 
I torsdagskväll började Lucas klaga på halsont och det blev värre under natten. Så han var jätteledsen under natten och när morronen kom så kunde han knappt prata, lät bara grötigt så det var svårt att höra vad han sa. 
Ringde vc och lyckades få komma för att ta halsprov. Det yttrade sig exakt likadant som när han hade halsfluss sist och mycket riktigt så visade halsprovet positivt. 
Så det blev penicillin för honom, lite starkare dos än förra gången dock då han var riktigt svullen i halsen. Så torsdagen var ingen rolig dag för Lucas, riktigt ont i halsen och hängig. 
Som tur är så gör ju penicillinet nytta rätt fort så igår var det bättre i halsen. Skönt det eftersom han inte fick i sig nån föda och knappt nån dricka under fredagen. 

På kvällen så blev Elsa hängig. somnade på golvet i tv-rummet och jag tyckte hon andades lite för snabbt. Så febern togs och ja, då hade hon nästan 40 graders feber. Och natten blev inte så roligt sen, hon var ledsen större delen av natten. Och jag fick sitta uppe med henne i omgångar, till slut kunde hon lägga sig bredvid Jens i sängen och somnade där. 

I lördags fyllde ju Jens år och vi skulle ha åkt till Erikstad för att fira honom men det fick ju ställas in. 
Blev en relativt lugn hemmadag istället. Lyxade till det med smörgåstårta till lunch. 
På eftermiddan blev Elsa så pass mycket påverkad av febern och den ville inte gå ned med febernedsättande så Jens ringde 1177 och de ville att en läkare skulle kolla på henne, framför allt eftersom Lucas hade halsfluss också. Så Jens och Liam åkte in med henne till jouren där hon fick ta halsprov och lite blodprov. 
Halsprovet visade dock inget men sänkan var förhöjd. Röd och lite svullen i halsen var hon dock och febern var ju uppe i 39,9 trots medicin. 
Men vi skulle ge det till måndag och om hon fortfarande hade feber då så skulle hon till vc för att ta nya prover. 
Sen middag blev det men sen myste vi ned oss i soffan. 
Natten blev lite lugnare men hon vaknade och var ledsen när vi gick och la oss så hon fick komma över och ligga hos oss redan då. 
Börjar bli lite rundare om kinderna nu :) 


Idag har hon också haft feber men dock inte lika hög. Äter fortfarande i stort sett ingenting men får i sig vätska ialla fall. Så nu lutar det åt att det blir ett besök på vc imorron också. 
Hoppas på att de blir friska snabbt nu ialla fall. I veckan väntar fotografering och så ska vi ju på kalas på lördag om vi är friska. Längtar vi alla efter då det var alldeles för länge sen vi sågs. 



Mys med lillprinsen




RSS 2.0