Lördag

Dagen har rullat på som vanligt. Fick liite sovmorron imorse då Lucas inte vaknade förrän vid halv 9, sen var det bara att vänta på att Liam skulle vakna som inte vaknade förrän strax innan halv 10. Sen väntade hästarna på att komma ut. Sen fick det bli lite frukost och en sväng in till Åtvid för att köpa lördagsgodis bland annat.

Lunchen idag fick bli äggmackor, ingen som protesterade ;) Har massor av ägg att göra av med så det passade bra.

Fått lite städat och rensat, men orken tog slut för både mig och Jens så vi får fortsätta imorron istället.
Måste nog ta tag i tvättberget också.
Slängde ihop en tacokryddad kycklinglasange idag, var väldigt länge sen vi åt det så det var riktigt gott.

Jens tyckte min onda kropp behövde ett varmt skumbad efter maten så han fixade i ordning ett. Tur att jag kände på vattnet innan jag gick i dock för annars hade jag nog blivit röd som en kräfta ;)
Men efter lite justeringar med värmen i vattnet så var det riktigt skönt att krypa ned.

Kollat på Gladiatorerna tillsammans med Jens och Liam och bara tagit det lugnt. Tror det får bli att krypa ned i sängen snart för att slökolla lite på tv. Är ju en dag imorron också och då hade jag som sagt tänkt att hinna med lite mera.
Liam har btw mått bra och kunnat äta osv så antingen var det snabbvarianten eller falskt alarm. Ingen annan som åkt på det än ialla fall. Lucas astma har börjat krångla dock, har ju väntat på den med tanke på hans förkylning. Tur det finns mediciner mot det.

Hoppas ni har haft en riktigt mysig lördagskväll!


Magsjuka?

Inatt kom Liam in och sa att han hade kräkts.. Första tanken är ju magsjuka såklart och det skulle ju inte slå fel om det kom nu när Lucas fyllde år. För vi verkar åka på det lagom tills dess varje år.
Men inget mer under dagen och han har varit pigg, ätit för fullt osv. Så antingen var det nåt annat eller så var det den där konstiga magsjukan som verkar gå. Fast ska vi åka på den så tar jag gärna den varianten.
Får väl se hur det går inatt osv. Men vi kör med 48 timmars regeln ändå såklart.

Känt mig som ett kylskåp idag ungefär ;)
Ont i fogarna så in i norden, växtvärk och så har magen känts stenhård. Så det växer väl på bra därinne. Men har som sagt känt mig rätt så osmidig idag :)
Har dock struntat i en massa måsten idag och bara ägnat oss åt födelsedagsbarnet.

Fått räkningarna betalda idag också och blev rätt mycket fattigare. Blir en tight månad helt enkelt, så trevligt när det kommer dyra räkningar så som bilskatt osv..

Nu tänker jag slökolla på tv en stund och sen väntar nog sängen.. Kanske skulle ta och se klart på Jägarna 2.

4 år

Kl 09.26 för fyra år sen kom våran älskade Lucas till världen.

Tiden går otroligt fort och jag skulle inte ha nåt emot att stoppa den lite.

Han är helnöjd med dagen som har bjudit på paket, göra tårta och en massa bus och lek :)
Jag vet inte hur många gånger han har sagt tack mamma idag.

Stort grattis på födelsedagen, vår underbara Lucas, vi älskar dig!





En nöjd kille efter paketöppningen


Lucas egendekorerade tårta :)

Vi har fått höra många spelningar idag ;)




Avslutade dagen med ett stort bubbelbad




En väldigt nöjd liten/stor 4-åring som gick och la sig. Dock så längtar han efter sina kalas men får hoppas att vi är friska nästa vecka så de blir av då.

Mer snö

Upp imorse för att göra varm choklad och packa Liams väska innan Jens körde honom till skolan imorse.
Känt mig som en dö sill hela dagen. Förkylningarna slår verkligen ut mig just nu.
Så en slö förmiddag och början på em.. När Liam kom hem så gick grabbarna ut och lekte i snön och efter en stund gjorde jag och Jens dem sällskap också. Blev två timmar ute med lek och så passade vi på att köra in lite ved, vilket känns i fogarna vill jag lova. Men ska försöka köra in en omgång imorron också för det behöver fyllas på. Grabbarna var ute i tre timmar så de var väldigt rödblommiga när de kom in. Och Liam var en aningen hängig. Tror det berodde på att han varit ute i stort sett hela dagen, eftersom de hade utedag och sen var han ju ute på fritids också och sen hållt igång hela tiden. Så det var nog en kombo av trötthet och frusenhet, för han var väldigt frusen när han kom in även om han inte hade känt nåt ute sa han.
Men nu innan han gick och la sig var han mycket piggare och hade fått upp värmen igen, hade suttit med värmefilten och myst.

Jens tur med feber idag, så jag bara väntar på att jag ska få den också. Kanske vore bra att få den visserligen så kanske det kan skynda på en bättring lite.

Snickarna har jobbat på, och nu är det inte mycket panel kvar som ska upp. De beräknade att vara klara i början av nästa vecka och sen ska de ju in och göra korset i taket uppe i det blivande tv-rummet så vi kan sätta igång däruppe. Känner mig väldigt stressad ang det just nu. Och det blir ju inte bättre för varje dag som går direkt.
Får väl hoppas att vi får lite hjälp med att hinna klart med det och grabbarnas rum.

Ska ta och göra klart det sista för kvällen nu, Jens är ute och plogar snö för det har ju kommit mer av det idag. Räcker med det som finns nu tycker jag.
Ska bli skönt att krypa ned i sängen med den onda kroppen, har som febervärk plus fogarna som inte alls är glada just nu. Återstår att se hur "lätt" det blir att ta sig upp ur sängen imorron bitti.
Har en känsla av att det är en liten herre som kommer vakna tidigt imorron ;)


Ute i snön



Liam har försökt göra isskulpturer idag :)

Våran lilla snöskottare :)


Huset

Nu är i stort sett hela huset rött istället för vitt :)
Inte mycket kvar nu.









Hängigt

Dunderförkylningen är tillbaka! Och även på Jens denna gång.
Lucas däremot mår bättre nu, full fart på honom igen. Fortfarande förkyld såklart men piggare.
Tänk om det kunde bli likadant på en annan. Vore väldigt skönt, men sån tur har jag/vi nog inte.

Blev en tripp till stan idag ialla fall, blev nog klar tror jag. Blev lite stressande eftersom vi skulle hinna hem tills Liam kom hem från skolan eftersom han inte hade nån nyckel med sig.
Plus att vi skulle hämta foder till hästarna också.
Får kika imorron och se om det är nåt mer som ska inhandlas. Måste ju handla till tårtan osv också som Lucas vill ha på sin födelsedag. En godistårta har han beställt så vi får väl se vad jag ska hitta på för nåt.
Någon som tycker att det är väldigt långt till fredag just nu :)

Grabbarna gav sig ut och lekte i snön när vi kom hem, gäller att passa på nu när det finns.

Helt orkeslös efter presentshopping och lite mathandlade så det blev inget mer gjort idag. Får hoppas att det finns lite ork imorron ialla fall.

Snart väntar sängen, kollar klart på tv:n där idag tror jag..
Inget slöande imorron bitti inte för min del, har ju kunnat ligga kvar lite längre om morrnarna för att försöka få lite sömn iaf men imorron ska Liam ha med sig fika och pulka osv till skolan. De ska ha en en ute-fm och han har beställt varm choklad och det ska vara mamma som gör den så det är bäst att det blir så :)



Tisdag

Lucas sov länge imorse, han vaknade inte förrän vid 11! För att sen förflytta sig ned till soffan istället.
Han vaknade till en snabbis runt 8-snåret bara för att säga att han var sjuk och sen slocknade han lika fort igen.
Lite slö idag också men ingen feber men en förkylning "rikare" under natten. Han har ätit bra idag ialla fall och har orkat leka. Och nu har Liam börjat snörvla också. Trodde vi hade klarat av förkylningarna på en liten stund nu men icke. Har börjat om på mig också idag, jag som knappt varit av med den i en vecka. Är ju hopplöst det här. Jens börjar känna av det också.

Så som det ser ut nu får vi skjuta på Lucas kalas som vi hade tänkt att ha i helgen först, får ta det nästa helg istället.

Liam hade ju judon idag också, glad för det är han. Enda dagen som han har bråttom med att göra läxorna ;)
Eller ja, är ju den enda läxan som de har till dan därpå också eftersom de har veckoläxa annars.
Måste säga att veckoläxan är bättre, mot vad de hade i 1:an då de hade en läxa till varje dag. Visserligen är det ju flera uppgifter de ska göra i veckoläxan så det blir ju samma mängd så sätt men som lärarna sa, så kan man ju lägga upp läxläsning lite som det passar med aktiviteter osv då. Och jag tycker det funkar kanon.
Bara läsläxan som vi sparar till dagen innan allt ska lämnas in, eftersom de får förhör på läxorna på tisdagar och på läsläxan får de lite frågor om texten som de har läst. Så det känns ju lite bättre att ha det färskt i minnet då.
Blir många småprov på samma dag visserligen men de verkar fixa det.

Har inte fått mycket gjort idag heller, armen är envis. Visserligen är den betydligt bättre än tidigare men att lyfta osv med den har inte riktigt funkat. Nu ikväll har jag kunnat använda den lite så jag hoppas på att kunna använda den imorron ialla fall.
Skulle egentligen behöva åka till stan imorron för att handla presenter till Lucas, Jens hade några ärenden också men vi får väl se hur Lucas mår helt enkelt. Han är ju inställd på att kunna åka till dagis imorron men det har jag ju sagt nej till. Så det lär nog klagas en del imorron antar jag ;)
Han har varit så arg idag för att han inte har fått gå ut och leka i snön, nu när den äntligen kommit som han sa.
Men ville ju se honom feberfri. Håller sig febern borta kan han kanske få ge sig ut imorron en sväng och leka av sig lite i den.

Nu börjar det bli dags att ta tag i det sista för idag och sen stupa i säng och hoppas på sömn.




Sjuk

Jaha, fick hem ett sjukt barn från dagis idag. Han var väldigt hängig när han kom hem och ville inte äta osv. Satt bara i soffan och var allmänt slö. Tempen togs, 38 och han klagar på ont i ena örat. Så jag vet inte riktigt vad det är. Vore ju typiskt om det skulle vara en öroninflammation. Det får han ju ingen hjälp emot tyvärr.
Får hoppas att det lugnar ned sig. Han var ledsen tidigare idag för att han ska vara sjuk på sin födelsedag, igen.
Är ju så typiskt att det alltid ska komma tills hans födelsedag. Var ju likadant förra året, fast då hade vi magsjuka istället, så helt klart att jag föredrar detta i så fall.

Just nu ligger han och sover här i mitt knä, förmodar att jag kommer att få ha honom bredvid mig i sängen också. Så det blir nog inte mycket sömn inatt heller, värken i armen har inte släppt heller.

Så idag har jag inte fått nåt gjort. Tog ett låååångt varmt bad, var så skönt för då gjorde det inte ont i armen alls. Men så fort jag började röra på den igen så kom värken tillbaka. Jag lär väl få gå ned och lägga mig i badet om jag ska få sova nåt om värken håller i sig inatt också.

Imorron hoppas jag ju att det är lite bättre så jag kan få nåt gjort här hemma!
Nu blir det att se klart på CSI NY och sen är det väl RAW antar jag men sen väntar sängen!

Avslutar med ett stort GRATTIS till min lillasyster som idag har tagit körkort!


Halvtid

Ja nu har man klarat av halva tiden av graviditeten. Den lite roligare halvan kvar nu :)
Hoppas på att den går lika fort som tiden har gjort nu för jag längtar efter att få se vad det är för en liten krabat som gömmer sig därinne.  

Full fart inne i magen och nu känns det på utsidan också. Busungen slutar däremot så fort Jens lägger handen på magen. Och magen växer i rasande fart.

Ont

Högerarmen är okej idag men inte vänsterarmen. Den tillsammans med resten har hållt mig vaken inatt. För fasen vad armen har värkt! Och ingenting har hjälpt. Och Lucas har vaknat i vanlig ordning och varit ledsen, de där jädra mardrömmarna.
Så inatt har det inte blivit mycket mer än en timmes sömn. Så en aningen trötter idag vill jag lova.

Fix och bak var det tänkt idag, får väl se hur det går med det. Får hoppas att armen lugnar ned sig helt enkelt så jag kan få nåt gjort.

Annars så är det rätt lugnt just nu. Har huset för mig själv, bara snickarna som lever om utanför eller ja inte just nu tydligen för nu försvann dom visst.
Väntar på att värmen ska börja sprida sig i huset, ett elände nu när den inte laddar upp tankarna ett dugg. Men det var visst lite grejer som behövde bytas så vi får vänta på rörnissarna helt enkelt.

Nä om man skulle försöka få i sig lite frukost kanske. Har ju slutat med medicinerna nu men morrnarna har det visst inte tänkt att ge med sig riktigt helt ännu. Men det är ju hanterbart ialla fall.

Snö

Ja idag har det snöat på rätt bra. Inte för att jag var så sugen på mer snö nu men grabbarna blev glada ialla fall :)

Tillbringade förmiddan med att fixa här hemma, rensat ytterligare bland leksakerna bla.
Sen på em bar det iväg på kalas hos lillsyrran som har fyllt år.
Trevligt som vanligt :)

När vi kom hem så gav sig grabbligan ut för att plöja snö. Grabbarna skottade med skyfflarna och passade även på att leka lite ute i mörkret medans Jens plöjde snö med traktorn. Var två väldigt rödkindade grabbar som kom in och ja de var allt lite frusna. Bytte om till sina ziperals och skuttade upp i soffan och kollade på bolibompa.
Medans grabbarna var ute passade jag på att fixa lite till här hemma, lite småplock.
Sen fick jag ge upp, fogarna och ligamenten gjorde sååå ont eller gör ont fortfarande för den delen. Så jag har knappt kunna röra mig, kan bli skoj att ta sig upp för trappen nu när det snart är dags att gå och sova.
Och så värker det i armarna, den där förbaskade ledvärken. Men det har förhoppningsvis släppt efter tills imorron.

Nä, dags att fixa det sista för idag och sen stupa i säng.


11 år

Idag har jag och Jens varit tillsammans i 11 år! Tiden går otroligt fort, men mycket har vi hunnit med ;)
Inget "firande"  idag utan det får vi ta nån annan gång. Har ett par biocheckar som behöver användas innan bebisen kikar ut så det kanske får bli bio och middag om vi har nån barnvakt. Har ju inte varit på bio sen Liam låg i magen så det kanske är på tiden :D


Barnslig

Lucas - Jag gillar inte min säng.
Mamma - Varför inte det då?
Lucas - Nej den är så himla barnslig.
Mamma - Inte är den väl barnslig?!
Lucas - Joho det är den, så den ska bebisen få istället!


Tror att han får vara med och bestämma vilken ny säng han ska ha sen, såvida han inte fortfarande vill ha Liams nuvarande säng eftersom Liam har en som står och väntar på honom.

Full rulle

Ja idag har det varit full fart hela dan. Efter frukost osv så skuttade vi in i bilen för att åka till stan. Presentköp och några andra småsaker stod på listan. Blev visst en lunch på McDonalds också för det var en liten herre som var såååå sugen på hamburgare ;) Han började fråga efter hamburgare redan när vi började närma oss stan.
Blev ett snabbstopp i Åtvid också för att inhandla lördaggodiset och hämta ut ett litet paket. 

Väl hemma så var det bara att sätta igång och rensa och städa, tycker inte man gör annat. Men nu har det rensats lite mer bland grabbarnas leksaker. Men så skönt det är att rensa bort en massa onödigt skräp. Det är bara att fortsätta. Har blivit en hel del vid det här laget. 

Gav upp när det var dags att sätta igång med middan, fick bli "snabbpizza" idag. Så smidigt att bara slänga ihop, går på ca 10 min att göra. 
Sen satte jag mig med en massa papper och fixade ordning innan jag tog tag i att klippa Lucas. Invigde den nya klippmaskinen och den funkade kanon! Rea på Jula är bra grejer ibland ;) 
Sen var det bara att sätta honom i badet. Lucas blev nöjd med klippningen. Nu var han snygg igen som han själv sa ;) Så nu ville han till dagis imorron och visa hur snygg han är ;) Sa att han allt fick vänta tills på måndag.
Medans Lucas tog sitt bad passade jag på att sitta och fundera och planera lite inför hans kalas, som vi måste bestämma datum osv för.

Efter nattningen så kunde jag äntligen sätta mig i soffan och ta det lugnt. Rätt skönt måste jag säga.
Ska ta och hänga upp dagens sista tvätt och sen får det nog bli sängen. Är rätt trött nu.

Imorron väntar mera fix och sen kalas på em så dagen lär rulla på då också :)

Friday

Ja då var det fredag igen då, veckorna springer på. Bara en vecka kvar till Lucas fyller 4 år!
Idag har vi hunnit med att handla lite och uträtta några ärenden och tvättmaskinen har fått jobba.
När Liam kom hem från skolan blev det en fika och sen satte vi igång att rensa och städa på Liams rum. Det är ju inte brist på leksaker ialla fall!
Men nu så är det ordning och reda igen, blev en del leksaker som fick hoppa ned i sopsäcken. Skönt att rensa lite. Ska allt ta och rensa bland alla deras leksaker härnere också nån dag framöver. Blir skönt sen när de har varsitt rum och kan ha sina saker därinne istället.

Blev tortillas idag, som vanligt på fredagar och grabbarna är glada för det. De verkar inte tröttna på det även om mamman i huset börjar göra det lite smått.
Kvällen har varit rätt lugn, behövdes kände jag. Har haft en extrem växtvärk idag så jag har knappt kunna röra magen utan att det har ömmat. Men det är ju bra värk så ;)

Slökollar på tv:n för tillfället. Imorron blir det en snabbis in till stan för att fixa present och några småsaker och sen får det bli hemmafix resten av dan.

Magbild

Magen hittills..


Tisdag

Efter rul:et så blev det en tripp till Jula, fanns inte så mycket kvar men han lyckades hitta lite annat istället.
Så vi kom inte därifrån tomhänta direkt. Sen fick det bli en lunch på Ikea, var en aningen hungrig.
Kikade runt lite på Toys´r´us efter presenter till Lucas också, blev bara en snabbtitt för att se om vi kunde komma på nåt till honom. Ska åka in och handla i början av nästa vecka är tanken.

Hämtade upp Lucas på dagis och sen fick det bli ett stopp på Willys, behövde fylla på lite. Fick oss en liten "chock" på Willys också när vi sprang på min storasyster, var ju inte riktigt väntat :D

Fått lite fixat här hemma under em. Liam har varit iväg på judo ikväll också, så idag blev det sen middag eller ja, allt blev sent. Middag när de kom hem och sen upp och ta in hästarna. Sen var det bara att åka hem och plåstra om Lucas som ramlade på gruset när han skulle springa ned till hästarna. Han hade grus ända in i kalsongerna och blödde på magen och benet och benet är lite svullet vid knäet så det återstår att se hur det ser ut imorron bitti.

Lucas har börjat göra olyckor på dagis också och de trodde att det kunde vara nån omställning, den kommande bebisen eller så som gör att han pinkar på sig. Men jag tror inte att det beror på bebisen, han längtar massor tills h*n kommer ut.
Men det verkar som att han inte gillar att gå på toaletten på dagis.
Tidigare har han ju hållt sig och han har sagt att han inte vill gå på toaletten på dagis och det brukar vara raka vägen till toaletten när han kommer hem. Men både igår och idag har han pinkat på sig och han skäms ju så min lille plutt.
Och det händer ju aldrig några olyckor annars, de här olyckorna är de första sen han slutade med blöja i stort sett. Hände nån gång precis när han slutade men det är ju ett bra tag sen nu.

Snart dags för sängen, måste hänga upp dagens sista tvätt först och lite andra småsaker.
Ska bli riktigt skönt att lägga sig ned i sängen, värker rätt bra i magen sen ultraljudet.

RUL

Äntligen var det dags för rul idag igen. Fick vänta en liten stund då de var lite försenade men sen så.
Den här gången fick vi en jättetrevlig barnmorska. Och allt såg jättebra ut. H*n har växt precis som h*n ska. Dock inte så samarbetsvillig ;) Det tog ett tag innan alla mätningar för h*n gjorde allt för att försvåra det..
Lite kullerbyttor blev det också. Fick med oss två bilder hem idag gratis, bara för att vi fick vänta ett tag.



               En liten profilbild :)



Ny vecka

Ja, ny vecka igen då. Och inte allt för mycket inplanerat, mkt hemmafix är det dock tänkt att bli.

Dagen har rullat på, fick ta det lugnt under förmiddan. Kom nätt och jämt upp ur sängen, skapligt ont i fogarna.
Men på eftermiddan fick det bli att göra lite nytta ändå, så det lär nog kännas imorron också.

Liam ringde hem från fritids idag och undrade om han fick följa med en kompis hem, så det fick han och han var mer än nöjd. Mindre roligt dock för Jens som fick åka fram och tillbaka på den isgata som har varit på vägen in till Åtvid. Ett par skridskor hade varit bättre. De kommer ju inte och sandar i första taget direkt. Runt halv 6 hade de kommit och sandat, när Jens och Liam var på väg hem.

Sitter och kollar på RAW just nu, sen väntar sängen och jag ser fram emot morrondagen, massor!!
Äntligen dags för nästa RUL! Ska bli så skoj att se Liten igen. Och vi går ju in på halvtid nu, trodde faktiskt inte att vi skulle komma så här långt. Även om jag känner Liten dagligen och sparkarna känns mer och mer så finns det ändå i bakhuvudet att jag inte ska ta ut lyckan i förskott. Att jag inte kan slappna av helt ändå, för det kan gå snett. Önskar att jag kunde släppa det men tyvärr lättare sagt än gjort.

Lucas hade visat en app som vi har på telefonerna idag, om hur långt gången man är och info om bebisen osv, för favoritfröken på dagis och han hade förklarat på bilden att där var naveln (navelsträngen) och där kom all mat osv in och han hade bluddrat på :)
Den där appen gillar han :) Inte så konstigt om han kan det numera med tanke på att han kollar på den dagligen.
Så imorron blir det stan, Jens skulle förbi Jula också och se om det fanns lite grejer kvar på rean. Han har ju en massa presentkort som han kan spendera upp. Så vi får väl hoppas att nåt finns kvar ialla fall av det han vill ha.





Äntligen!

Nu har jag äntligen blivit av med Csn!! Så skönt att slippa dom!


Fixardag

Idag har dagen gått i ett.
Upp för att släppa ut hästarna och sen frukost och komma igång här hemma. Fortsätter att röja och rensa, vill få nån ordning nån gång. Nackdelen med att röja och rensa är att det ser ut som ett stort kaos under tiden man håller på. Så det blir skönt när det är klart, vilket nog lär ta ett tag till. Men det måste ju vara klart ialla fall tills Lucas fyller år, vilket inte är speciellt långt kvar till.

Börjar bli dags för sängen, idag har jag hållt igång i stort sett hela dan så nu kan man ju hoppas på att få sig nån mer timmes sömn ialla fall.
Dock så känns det i kroppen också, fogarna är inte speciellt glada just nu. Får hoppas att det inte är allt för illa imorron bitti så jag kommer upp ur sängen.


Lucas är beredd att ta ut hästarna ;)


Lördag

Började morronen med att ligga och mysa i sängen och känna bebisen fara omkring.
Sen var det bara att pallra sig upp för att släppa ut hästarna, passade på att göra ordning stallet också när vi ändå var uppe.
Efter det blev det frukost innan vi åkte in till Åtvid för att handla lördagsgodis till grabbarna och lite annat.
Köpte hem varsin semla till fikat, mumsigt. Men jag saknar de hemmagjorda så jag får nog ta och göra en omgång nån dag.

Tog det lugnt ett tag, lyckades somna i soffan också. Men det var rätt välbehövligt, kommit in i en sån period igen då jag inte kan sova om nätterna.
Sen fick jag lite energi till att städa och dona ialla fall, eller ja hela familjen hjälptes åt. Får hoppas den energin återkommer imorron.

Lördagsmys med grabbarna framför bolibompa och sen skulle Lucas stoppas i badet som vanligt. Blev lite senare än vanligt men det är ju lördag så det gör ju inget. Förhoppningsvis sover han lite längre än till 6 imorron ;)
Liam däremot vaknade inte förrän 9 idag och imorron lär det nog inte bli tidigare för han gick inte och la sig förrän runt 23. Han kollade på Gladiatorerna med oss och sen på filmen Norbit, oj vad han har skrattat. Dock så kollade han inte klart på den utan kom i säng lite tidigare än det.
Fredagar och lördagar är ju de dagarna han får vara uppe länge på. Gissar på att det får bli nån dag i veckan också för i veckan börjar ju bla Sveriges värsta bilförare och det måste han ju se.

Nu tänker jag nog ta och krypa ned i sängen och se om man lyckas få nån timmes sömn ialla fall.

Saknad


                    Nelly  820531-120109

Otroligt saknad denna underbara madam.
Inte den barnvänligaste förvuxna shettisen men det var på henne jag lärde mig rida, även om hon gav mig ett antal utmaningar och inte alltid tänkte på att hon hade en ryttare på ryggen.
Hon gick in i träd med mig, jag har kanat över nacken på henne då hon tvärstannat i backar och hur många gånger har man inte blivit trampad på fötterna av madamen som struntade i var hon satte sina fötter. Innan hon kom till våran familj så hade hon inte befunnit sig så mycket i närheten av barn och det märktes.

Varje gång vi skulle rida iväg så började hon flåsa som om hon hade sprungit flera mil, allt för att försöka komma undan ridturen. Efter ett tag fick hon dock ge upp ändå och knalla på Enda gången som hon dock sprang hur glatt som helst var när hon rymde ur hagen en gång, inget flåsande då inte.

Hon har funnits i familjen sen jag var runt 7 så hon har ju alltid funnits där. Hon har lämnat ett stort tomrum efter sig <3

Men nu kan hon springa fritt på de evigt gröna ängarna <3

Fredag

Fredag igen och första skolveckan är avklarad för Liams del, ja och Lucas första vecka tillbaka på dagis.
Blev ju dock bara två dagar för honom eftersom det var studiedag i måndags.
Och det var ju lite konstigt tyckte han så han har tjatat om dagis, för han har ju varit där en dag för lite ;)
Tur att det blir rätt den kommande veckan ;)

Liam fick en avi med posten idag, om ett paket att hämta. Gissa om han har längtat efter att det ska komma!
Det var ju hans X-box Kinect som kom, som han valde som premie från jultidningarna.
Och han har invigt det också :) Det skulle ju kopplas in lika fort som de kom hem med det ;)

Tagit det lugnt idag också, hoppas på att hinna med lite i helgen. Ska ju inte vara nåt höjdarväder enligt prognoserna så då kan man ju hålla på med innefix. Solen skulle visserligen dyka upp men när det ska blåsa så in i norden så är det inget skönt att vara ute.
Kom ju en snöstorm under em, blev precis mörkt. Och det blåser rätt så bra nu också, har fått stänga fönstret igen i sovrummet för gardinerna har stått rätt ut i rummet.

Just nu är det full fart inne i magen, mysigt <3
Skönt nu när man kan känna varje dag. Längtar så tills på tisdag! Men dagarna går ju så fort numera så vi är snart där!

Nu tänker jag fortsätta fredagsmyset med Jens och Liam <3




Dålig dag

Ja gårdagen var en riktigt dålig dag. Hade så sabla ont i fogarna att jag knappt kunde röra mig. Tog mig ett bra tag att ens ta mig upp ur sängen. Så det blev en riktigt lugn dag igår. Jag satt där jag satt så att säga, gick inte att röra sig i onödan.
Sen enorm växtvärk på det ;)

Så inte många knop igår heller med andra ord, blir inte mycket gjort här hemma. Så nu hoppas jag snart på några bra dagar så att jag får lite gjort också.


Onsdag

Dagen började väl lite mindre roligt, en väldigt ledsen Liam, han tjöt från att han gick upp och i över en timme framåt. Han har gråtit mycket sen i måndags men igår var de och sa farväl till Nelly och jag tror att det var det som gjorde att det tog så hårt på honom. Men jag kunde ju inte neka honom till det heller, för han ville ju så gärna.
Så han blev hemma från skolan idag, var bara att ringa till läraren och förklara varför och hon förstod ju helt och hållet.
Han har varit lite låg under dagen men kom igång lite mera under eftermiddan. Och imorron blir det skola igen.

Annars idag har det inte blivit så många knop heller.. Men jag tror det är på väg åt rätt håll nu.
Förkylningen är inte lika illa även om den fortfarande är jobbig, trycket i huvudet har varit borta idag och liiiite mera ork. Kunde ialla fall ta mig upp till stallet för att mocka, med lite hjälp av mina grabbar såklart.
Men sen sa kroppen stopp, både orkesmässigt och fogarna gjorde ont.
Så nu tycker jag att förkylningen kan dra sin kos så att jag "bara" har fogarna att "rätta mig efter".
För övrigt så fortsätter växtvärken i magen, och det händer grejer också. Magen ser ju ut att växa dag för dag just nu! Undrar hur det ska sluta?!
Å andra sidan kan det väl knappast bli värre än med Lucas där min morfar trodde att jag skulle tippa framlänges pga magens storlek ;)

Läkarbesöket igår på Mvc var ju inte mycket att åka på. Pratade lite om hur jag mådde, min oro osv. Och egentligen hade jag inte behövt gå på nåt läkarbesök som hon sa eftersom jag inte hade några problem så sätt. Men det var ju barnmorskan som bokade in det. Så det blev ett rätt snabbt besök, när vi väl kom in vill säga.
Nu dröjer det ett tag tills jag ska tillbaka, ska träffa min bm första gången i slutet av februari, 28:e tror jag det var. På inskrivningen fick jag ju inte träffa den rätta bm, men jag hade gärna haft henne under hela graviditeten för hon var jättemysig.
Men först ser vi fram emot ultraljudet nästa vecka.

Liam hade judostart igår också, det tyckte han var superskoj. Han hade ju gärna fortsatt under hela jullovet om det hade varit så, så han var glad över att starten började rätt tidigt på året.
Han har längtat efter att få slänga på sig judokläderna igen.

Nu är det bäst att krypa ned i sängen och försöka få lite sömn. Har varit lite dåligt med det på sistone nämligen.


Snörvel, Attjo

Ja, förkylningen har brutit ut med full kraft. Så nu kanske jag kan bli av med den ordentligt eftersom jag har gått och varit småförkyld ända sen i augusti.
Men nu så, börjar se ut som Rudolf med röda mulen. Morrnarna är värst för då bråkar halsen också och jag har knappt nån röst. Så ska ni ringa, ring lite senare med andra ord ;)
Bara hoppas på att det inte blir långdraget, har massor som behöver fixas osv så lite mer ork hade liksom inte skadat ;)

Grabbarna har tillbringat större delen av dagen ute i snön idag. Bäst att passa på medans den ligger kvar!
Tydligen så snöar det för fullt i Boxholm just så det återstår väl att se om det kommer mera här också.
Barnen skulle bli glada ialla fall :)

Tog upp hästarna till Ljungsbo igår, Bollen fick värsta fnatten och for som en tok och bockade och hade sig. Lucas tyckte han såg jätterolig ut :) Och hästarna såg ut att godkänna sitt nya boende.

Strax dags för sängen här, ska bara se klart på RAW först. Imorron drar vardagen igång igen så idag väntade sängarna lite tidigare, framför allt för Liam. Var lite protester men imorron kan han ju inte ligga och sova till 9-9.30 utan klockan ringer kl 6. Så han måste ju hinna få sig lite sömn. Har dock en känsla av att han inte kommer att vara på det bästa humöret ändå imorron bitti. Inte på kvällen heller för den delen, först tidig morron och skola och så har han judostart på kvällen. Så imorron kväll somnar han förhoppningsvis gott.
Lucas ska på minibio med dagis imorron igen, så han ska lämna på biblioteket imorron.
Själv har jag ett läkarbesök på mvc imorron fm, så jag får inte bli värre tills imorron ialla fall. Vet inte riktigt vad jag ska där att göra, för tidigare har det ju bara varit läkarbesök ifall man inte gjort några tidigare eller om det är nåt. Men det återstår att se vad de vill ;)


Gonatt på er!

Grattis även..

Måste ju säga grattis till våran stora klumpeduns som fyller 6 år idag!


Att denne lille skit har blivit en stor björn


Fast å andra sidan så tror han att han är en liten knähund ändå ;)

Grattis!

Idag säger vi ett stort grattis till min kära lillasyster Elin som fyller 21 år idag!


Lördag

Idag har det blivit lite mera gjort ialla fall. Dagen började uselt dock, vaknade med dåligt humör och ont.
Det dåliga humöret gick bort under dagen, dock inte värken men det är ju den bra värken så :)
Lite snurrig och svag i kroppen men idag struntade jag faktiskt i det ett tag för att hålla igång och sen kunde jag lägga mig i sängen en stund för att vila istället, kändes bättre för mig.

Idag har jag fått mig ett par rejäla sparkar också, nästan så jag blev förvånad! :D

Jens och pappa har på och röjt undan upp i Ljungsbo så vi kan flytta upp hästarna vartefter, inte riktigt klart vad jag förstod. Men det blir bättre för dem sen, nu i ett par dagar har det ju varit lite bättre här i hagen eftersom det frusit på men annars är det ju så löst. Avskyr verkligen att det skulle bli så här efter att Eon var igång och förstörde. Men får väl se om det går att göra nåt åt det i sommar.
Om inte annat om vi inte ska hinna att gjuta en platta inne i lösdriften så att det ev går att göra boxar därinne istället. Återstår att se helt enkelt vad som hinns med.

Snöat har det gjort idag också så nu ligger det ett vitt täcke ute. Får hoppas att det ligger kvar imorron så barnen kan ge sig ut och leka i den. Men just nu ser det lovande ut.

Känner att tröttheten börjar komma ikapp mig nu så det är bäst att ta tag i tvätten osv så man kommer i säng sen. Se om det blir sovmorron imorron också.
Är ju konstigt att barnen ska komma igång med att sova länge om morrnarna när lovet nästan är slut.
Får hoppas att Lucas växtvärk och astma slutar bråka också så han slipper vakna om kvällarna, igår var han så ledsen för det gjorde så ont i benen. Finns ju inte så mycket man kan göra heller :(
Tur att astmamedicinerna gör lite nytta ialla fall så det blir lite lättare för honom på den fronten.

Filmdags

Börjar bli dags att krypa ned i sängen för att kolla på film, Jens har bestämt att vi ska se Jägarna 2 idag.
Återstår att se hur den är. Kan man få en uppföljare till en sån film att bli bra?!

Har varit ute hos hästarna nyss, måste ju hämta Nelly varje kväll för att hon ska komma in till maten. Och det kan ta sin lilla tid ibland. Lite hängigare idag igen mot vanligt, hoppas på en piggare dam imorron!
Äpplena äter hon med god aptit ialla fall.

Har inte alls fått så mycket gjort som jag hade tänkt idag, men kroppen vill ju inte riktigt som jag, bara att inse.
Men det är bara att fortsätta imorron.

Nu vaknade en ledsen liten Lucas, har en känsla av att det är någon av hundarna som var tvungna att pussa på honom. Så nu bäddar vi ned oss i sängen och ser på film.


Nya året

Det nya året har hittills börjat bra. Har bestämt mig för att det SKA bli ett bra år i år. Det vore väl fasen annars.
Året som gått bjöd ju både på dåliga och bra saker.

I måndags var grabbarna nere hos mamma och pappa en sväng för att leka med Tuva och Ulrik. Bäst att passa på när de är här, blir ju så sällan som de kan leka tyvärr.
Men när de väl ses är det som att de lekte varje dag.

Annars har inte veckan bjudit på så mycket. En massa hemmafix och jag har varit lite risig igen. Tabletterna gör inte lika stor nytta längre så toaletten har varit min vän och matlusten har inte varit speciellt stor eller är inte kanske man ska säga.
Skulle lätt kunna stå mig hela dan på den lilla frukost som blir, om man får i sig nån.
Snart halvvägs så man kan ju hoppas på att det ska lugna ned sig snart, även om det är ett gott tecken.
Växtvärk som heter duga och det har blivit en liten kula, det växer så det knakar med andra ord.
Har en app på mobilen och den måste Lucas kolla på dagligen, för där får man se en bild på hur stor bebisen är nu osv och det måste han ju bara se, ifall det hänt nåt nytt ;)

Snart drar skola och dagis igång igen, kommer nog bli segt för de senaste dagarna har vi haft sovmorrnar till halv 10! Så det lär bli en viss omställning om man säger så. Men bara man kommer in i det igen så.
Börjar bli dags för lite fika här, se om man får i sig nåt.



Nyårsafton

Ligger lite efter med bloggandet...

Nyårsafton firade vi ju nere hos mina föräldrar tillsammans med dem och så min storasyster med familj.
En massa gott som vanligt och det är ju attsingen att magsäcken har krympt så in i norden så man inte får plats med lite till.
Barnen höll igång och de lyckades hålla sig vakna till 12-slaget även om det var lite kämpigt för dem stundtals.
Lucas var riktigt trött mot slutet och hade väldigt bråttom hem efter att raketerna var uppskjutna :)
Helst ville han åka när de bara hade skjutit upp en raket ;)




Det fina hjärtat <3

Vi släppte även upp en rislykta och den försvann iväg ganska fort. Hann inte ens få med den på kort.
Men den var så fin där den seglade iväg.

Två trötta killar som somnade i bilen på väg hem. Men de hade haft en väldigt rolig kväll och var supernöjda såklart :)


RSS 2.0