Barnens dag på Valö

Idag blev det en tur till Valö för att besöka barnens dag. 

Finns lite fördelar med att vara stor familj, istället för att parkera långt ifrån och gå utmed en smal väg och mkt trafik med alla barnen så blev vi framskickade till parkeringen framme vid ingången. 
Fanns de som fick gå en kilometer från parkering.. 


Väl där blev det hoppborgar, fiskdamm, ansiktsmålning och en massa annat skoj.

Leon som stod och köade med mig, Elsa och Love fegade ut när det blev hans tur. Vår blyger skulle då absolut inte måla sig. De andra två.satte sig glatt och berättade vad de ville bli för nåt. 


Kommer definitivt att återvända nästa år, jättebra anordnat. Förstår inte varför vi inte åkt tidigare år för. 

Styrde hemåt när vi kände oss klara, lämnade av Liam hos Casandra och så handlade vi lite. Hemma blev det sen att montera ihop poolen, barnen var badsugna. Och ja de har badat, badat och badat. Tom Leon som inte alls gillar att bada. 


Lekställning

Idag var planen att hålla sig hemma och fixa i trädgården. Men imorse hittade jag en annons på blocket som var väldigt intressant. Jens ringde och fen fanns kvar! Flera som hade visat intresse men inte sagt att de ville komma och kolla och det ville ju vi. Så det blev en tripp till Motala. 
Har ju letat efter en sån här länge och nu så. 


Dom var supertrevliga och vi lastade upp. När vi kom till betalningen så sänkte han priset på den, då han tyckte att vi var så trevliga. Så istället för 1500:- så gav vi 1000:- och så fick vi med en babygunga och en sparkcykel, som dottern vägrat att använda,  på köpet. 

Inte hunnit sätta ihop den ännu, det fåe bli imorron. Har en känsla av att det är några som kommer att tjata imorron 😉


Himnabadet

Dit fick det bli en tur idag. Hämtade upp Liams tjej och sen förbi farmor för att hämta upp henne..Tog med oss lite backup eftersom jag inte kunde bada o h det är ju några små att hålla koll på 😉Tröttsamt att kolla på alla som badar 😍

Efter nästan fyra timmars bad skjutsade Jens hem svärmor och sen åkte vi till McDonalds och kallade middag. De mindre hade hellre velat äta på IKEA, de är inget för snabbmat direkt, men klockan var ju så pass mycket att det var stängt. 

Sen hem och fixa med kvällssysslorna och barnen fick sitt lördagsgodis innan läggdags. 
Jag och Lucas tog en tur till hästarna, Bollena hovar behöver lite extra omvårdnad just nu då han har några "gropar" på två hovar som måste fyllas med bomull och jodopax tills det har växt ihop. Hovslagare var ute igår för den månatliga verkningen. Så nu är det en månad tills nästa gång igen. 


Barnen pysslade om Bollen igår innan hovdlagaren kom. Och efteråt så red allihopa en sväng. Världens bästa barnponny!
Mys på gräsmattan nu ikväll. Killen med den "fina" frisyren...

Tisdag

Dagen närmar sig sitt slut och det ska bli rätt skönt att krypa ner i sängen. 


Den har bestått av att sortera tvätt, rensa i grabbarnas lådor och lägga in nytvättat. Men vi har även hunnit med lite utefix, busa och läsa sagor, hålla på med kaninerna, tvätta och lite annat. 

Jens och Lucas styrde kosan mot Askersund imorse och kom inte hem förrän efter fem. De skulle hämta en båtmotor till Bustern. 
Så nu ikväll har de styrt lite med den. Vore ju bra om Bustern kom i nåt innan det är dags att ta upp den igen. Och jag blir gärna av med den från gårdsplan ett tag. 


Igår blev den stora uteburen klar. Harry och Troll fick inviga den. Var väldigt mycket att undersöka men de njöt av det. De har ju fått springa lösa inomhus ett tag om dagarna och Troll är ju lite smått galen 😄 Han ska hoppa upp på allt, ju högre desto bättre. Så man vet aldrig var man hittar honom. Har faktiskt hittat honom på fönsterbrädat en gång....Idag fick de ett litet större äventyr. Efter maten gick Jens och barnen ut för att fixa lite medans jag fixade med disk osv. Love kommer inspringabdes och säger att Leon har haft sönder grinden. 

Jag går ut och det visar sig att Leon har öppnat grinden och de är ju så nyfikna så de hade glatt hoppat ut. 
Var ju inte så svårt att få tag i dom. Harry kommer när man ropar så han kom ju skuttandes och var bara att plocka upp. 
Troll var tvungen att undersöka lite. Var inte så nervös över att han skulle sticka men Långöra satt ett par meter ifrån och hon är en riktig suris så var rädd att hon skulle ge sig på honom. 
Men han kom snart så det bara var att plocka upp honom. 
Leons försvar var att de inte ville sitta i buren längre 😊 
Hade det varit Molly han hade släppt ut hade vi fått ägna en del tid till infångande. De som hade henne innan har knappt hållt på med henne alls så hon är rätt skygg. 


De andra kaninerna har ägnat sig åt att gräva en tunnel inatt! Nätet har gått upp på ett ställe i botten och nu kom de tydligen underfund med den. Täckt igen det igen men imorron måste det fixas nåt där. Försöka "sy ihop" nätet på det stället.Tjejen som nästan alltid är glad, även när hon haft vattkoppor.
Tokfia

Dags att få lite sömn och se vad man ska hinna med imorron. 


Helgen förbi...

Ja så var det ny vecka igen. Dagarna går fort. Lite för fort för det känns som att lovet snart är slut och vi har ju inte kunnat hitta på nåt. Men snart är förhoppningsvis alla barnen friska. Mer långdraget på de små tydligen. En vecka sen första kopporna i lördags och både i lördags och igår dök det upp några nya koppor på dom. Leon och Idun har de inte bekommit så mycket men Love är så trött och ledsen på sina prickar. Det där med att de snart försvinner tycker han är en evighet, eller som han sa häromdan hela livet. Men jag lovade att han absolut inte skulle behöva ha dom hela livet 😉


Liams har lugnat ned sig också. Inga nya koppor de senaste dagarna så jag hoppas det är över. Blev ju skönt nog rätt lugnt ändå för honom.

Så summan summarum så blev det Love som fick det värst. Han har haft det riktigt jobbigt. 

Helgen har varit rätt lugn. Fixat i trädgården och städat. Igår var det ju marknad men den fick vi ju hoppa i år, första gången på evigheter tror jag. 

Den kommande veckan är nog rätt lugn också vad jag kan komma på. Enda inbokade är hovslagaren på fredag. Men det finns en hel del som ska hinnas med. Och dom vädret ser ut mot helgen så får vi nog lägga på ett kol med det ute medans det är bra väder. 

Kan säga att jag varit lite mindre glad under helgen också. Nellie och Lucas tog sig friheten att klippa Bollens man och lugg... Nellie sa till Lucas att hästar inte fick ha lång man och så klippte hon av massor på den och så fick hon med sig Lucas på tåget så han klippte också.. Så på manen är det ca 40 cm som fattas och luggen är i stort sett obefintligt och den har ju gått ner till mulen tidigare. Kan lova att Lucas fått sig ett utskällning som hette duga! Och även en del saker indragna den närmaste tiden. Och Nellies pappa kommer att prata med henne. Han trodde de hade fått lov att klippa den... Som om jag skulle sätta två ungar på det. Hade inte hon börjat klippa så hade ju inte Lucas gjort det. 

Och alltså, jag har gråtit över det, både av ilska och ledsamhet! Han ser hemsk ut! Och hans långa fina man och lugg är inte ens säkert att det kommer tillbaka. Får hoppas att han har bra hårväxt.. 
Men nu i sommar har han ju inget skydd mot flugorna i ansiktet. Vi har ju testat både flughuvor och pannband men allt blir ju för stort för honom. Men på nåt sätt måste jag ju lösa det... Sa åt Lucas att han och Nellie fick vara hos Bollen hela dagarna nu och vifta bort flugorna åt honom... 
Det positiva med att Nellie har egen häst däruppe nu är att Lucas hästintresse har kommit tillbaka. De är däruppe flera ggr om dan och pysslar. Men nu vill han rida också och ja, han blir väl på gränsen för lång. Ska testa och se om Bollen fixar vagnen nu med benen, så kan han ju köra annars. Måste ändå kolla då vi är inne på att sätta skor bak, och han har markerat när han dragit vagn tidigare. Och nu har vi ju en fyrhjulig vagn som vi inte testat ännu, blir ju lite annan tyngd mot rockarden. Han har ju fel benställning och hovslagaren vi har nu vill försöka ändra den. Äntligen! För alla andra har sagt att det inte går. Så nu hoppas vi. Nu verkas han en gång i månaden. 
Lucas vill ju dock ha en lite större att rida på men det får nog vänta ett litet tag. 
Bra att se om intresset håller i sig först. Och Elsa och grabbarna klarar sig ju ett bra tag till med Bollen. 


Idag då, passa på att tvätta när det är bra torkväder, en bur ska fixas klar, eller två egentligen men utegården måste bli klar först, och så behöver gräsmattan klippas. Sen var tanken att börja kapa ved också, Jens har inga bok ikväll. Får väl se vad som hinns med. Vill få iväg de där jädra bilarna också innan traktorn ska tillbaka till Erikstad. 


Nä, dags att servera frukost och komma igång. 


Och vattkopporna fortsätter..

I lördags upptäckte vi prickar på både Idun, Love och Leon. Varit långa dagar och nätterna,  framför allt för Love som haft det värst hittills. Han har varit så ledsen och jag har tappat räkningen på hur många gånger han sagt att han inte vill ha prickarna. Har inte hjälpt att smörja honom med nåt, bad har lindrat just för stunden.  

Febern hänger i på alla tre också. 


Och i måndags efter att Liam kom hem från Gamleby så kände han sig hängig. Och så fick han feber på kvällen. Och igår dök de första kopporna upp, blivit några till idag och febern hänger i även på honom och han är yr. Jag hoppas ju att det inte blir allt för jobbigt för honom, sägs ju att det blir värre ju äldre man är. Men nu har ju alla fått det iallafall,


Nykomlingarna

Missat att berätta varför vi var iväg på lite biltripper förra veckan. 


I torsdags var vi och hämtade hem den här fröken,  en belgisk jätte. 

Elsa har döpt henne till Molly. 


Och i fredags var vi och hämtade den här lilla killen, Troll, även han en belgisk jätte men han är bara 8v, eller ja snart 9. 

Han bor just nu inne med Harry men båda kommer att flytta ut snart. Och de måste snart delas på ändå när de blir könsmogna. Båda är hur mysiga som helst. 


Karnebåtsfestivalen

I lördags blev det en tur ner till karnevalen i Valdemarsvik. Hämtade upp Liam och Casandra som var hemma hos henne. 

Åkte igenom rejäla skurar på väg dit men väl på plats så var det uppehåll, iallafall under tiden som tåget gick. En snabbsväng bland knallar och tivoli, sen kom det en rejäl regnskur. Så det blev bilarna nästa. 


Biltripp och kalas

Imorse blev det en tripp till Ödeshög, varför tar vi imorron när jag har lite bilder 😊 


Sen fick det bli ett stopp i stan för att fixa Loves glasögon. Så vi fick vänta ett tag på det. 
Hem, fixa med det vi hade hämtat och sen var det dags att göra oss iordning för att åka på kalas. 
Lisa, Liam och Elsa skulle firas. 
Full fart på barnen och god mat och fika. 

Blev sent hem så det var trötta barn när vi kom hem. Bara att stoppa dom i säng och de somnade på två röda. 

Imorron ger vi oss ut på en liten tripp till 😉


Hoppborgstivoli

Då Lucas och Elsa är friska igen och ännu har ingen annan åkt på det så blev det en sväng till Hoppborgstivolit i stan. 

Jorå vi har fått höra från vissa att vi ska hålla oss hemma tills alla barnen har fått det. Vilket kanske inte ens händer och vi lär nog få spendera hela sommarlovet hemma isf. 

Barnen blev glada iaf för det här hade de sett fram emot. 

Fullt ös hela tiden. Vi var ju där förra året också och då gillade barnen det massor. 


Skrot, skrot, skrot..

Idag har det ägnats åt fix här hemma. Hämtad hem valmeten och tippvagnen så vi kan lasta en massa skrot som ska iväg. Lucas har pysslat med det under eftermiddan, gissa om han var lycklig. 

Nu har han lastat ett helt lass så det ska iväg till skroten imorron. Och han ser fram emot att få lasta ytterligare ett lass 😉 

Sen hoppas jag att bilskroten inte har semester den här eller nästa vecka för jag vill bli av med bilarna som står häruppe också! 

Årets skörd av smulgubbar blir då inte stor.. 

En smulgubbe som börjar bli klar och några små små kart men det blir max 4 st på den plantan. De andra plantorna blir det inget på...
Blir visst inget på nånting i år, varken bär eller päron eller äpplen...


Välkomnar Harry

I lördags var vi iväg och hämtade hem en liten kille som vi bokade för ett tag sen. 

Barnen har döpt honom till Harry. Men han borde kanske fått namnet Rally-Kalle. 


Fina Turbo

I torsdags låg vår fina Turbo död i buren. Väldigt ledsamt 😢 

8 år fick vi tillsammans med honom. 
Jobbigt när man öppnar kylen eller gör ordning kvällens grönsaker eller går in i rummet att inte höra hans visslande eller kurrande. 


Akuten x 2, vattkoppor och vc-besök...

Ytterligare en vecka till ända och jag hoppas innerligt att den kommande blir mycket bättre för förra helgen och veckan som varit har inte varit rolig.

I söndags ringde de ju från akuten och ville att vi skulle komma in med Love igen då de på ortopeden ville kolla närmare på foten då de såg en skugga som de inte visste vad det var.
Så det var bara att lasta in honom och åka in.
Där gjorde en ny undersökning och ett nytt ultraljud. Och flera läkare kikade på det, sen var de tvungna att vänta på röntgenläkaren för en bedömning som befanns sig på operation.
Det de var lite oroliga för var om det hade kommit in nån främmande kropp, hur det nu skulle kunnat göra det eftersom det inte fanns nåt sår på foten. Så det tyckte ju läkaren på akuten lät lite för otroligt också.
De kom iallafall fram till, eller ja vad de trodde, att det nog är kalklagringar. Sånt som man kan ha. Och som de sa så vet man ju inte om man har det förrän man gör röntgen eller så, många som har det tydligen.
Så han fick åka hem igen skönt nog, utan att göra nåt ingrepp på foten.

Dock så blev det ett besök till på akuten, samma dag..
På kvällen när Lucas fixade grönsakerna till kaninerna, något som han gör varenda kväll, så skärde han sig i tummen. Och självklart hade han en av keramikknivarna, som är bra vassa.
Blödde ju riktigt bra så det blev att försöka stoppa blödningen och så fick Jens och Lucas hoppa in i bilen för att åka in till akuten.
Fullsmockat på akuten när de kom in men de lyckades ändå bli klara på ca två timmar.
Som tur var så behövde han inte sy utan det räckte med att tejpa, framför allt pga att kanterna var så raka och fina. Fördelen med en vass kniv som sköterskan sa.. 

När han fick fiskekroken i fingret sa han ju att han aldrig skulle fiska mera..
Nu fick akutsköterskan höra att han aldrig nånsin skulle använda en kniv igen, men det fick han höra även där
att det skulle han visst det ;)

På måndagen var det dags för Elsa att kolla sitt finger på vc, det var riktigt svullet, blått och hon hade riktigt ont.
Hon fick en tid riktigt snabbt och när vi sen tog av henne pyjamasen för att göra henne iordning så hade hon hela ryggen full med prickar. Vattkoppor!
Hon hade feber på söndagskvällen så kopporna kom riktigt fort och många var vätskefyllda då morronen redan. 


Så när de kom fram till vc så gick Jens in och sa till, vi visste ju inte om det när vi fick tiden. Så de fick gå in och
vänta i ambulansintaget.
En sköterska kom och kollade på hennes finger, det var ju riktigt irriterat med blånad osv men hon tyckte att vi kunde avvakta lite.


Ja sen har ju kopporna ökat, i tisdags fick vi ringa KRY så de fixade medicin mot kliandet eftersom inget av det vi använde räckte nåt direkt.
Och i tisdags så kom kopporna på Lucas. Där blev det några vakna nätter med att smörja flera ggr per natt. Men igår ringde vi KRY för honom också så han fick ut medicin mot klådan. Så inatt fick han sova utan att behöva smörja sig.

Ingen av de andra, ingen av våra barn som haft vattkoppor nämligen, har åkt på det än så det känns som att det här kommer att bli väldigt långdraget..
Känns som att resten av sommarlovet kommer att gå till vattkopporna om det ska gå så här långt mellan barnen.
Planerna vi hade nu i veckan och i veckan som kommer har ju gått i stöpet.
Inte så muntert hos barnen eftersom det var saker som de sett fram emot.

I fredags blev det en tur till vc med Liam också. Han har mått konstigt i några dagar och lite oroande att det skulle vara något med blodsockret, då symtomerna stämde in mycket på det.
Så han fick åka in och ta lite prover. Men de såg bra ut skönt nog! Men han mår fortfarande lite konstigt så vi får väl se vad det blir av det. Skulle ge symtomerna ett litet tag till och om det inte blev bättre så blir det till att ta fler
prover osv.

Så nu är jag så trött på att ha med sjukvården att göra. Så nu vore det inte helt fel med lite flyt.
Blir ju ingen rolig sommar det här alls!

 

RSS 2.0