Helgen förbi...

Ja så var det ny vecka igen. Dagarna går fort. Lite för fort för det känns som att lovet snart är slut och vi har ju inte kunnat hitta på nåt. Men snart är förhoppningsvis alla barnen friska. Mer långdraget på de små tydligen. En vecka sen första kopporna i lördags och både i lördags och igår dök det upp några nya koppor på dom. Leon och Idun har de inte bekommit så mycket men Love är så trött och ledsen på sina prickar. Det där med att de snart försvinner tycker han är en evighet, eller som han sa häromdan hela livet. Men jag lovade att han absolut inte skulle behöva ha dom hela livet 😉


Liams har lugnat ned sig också. Inga nya koppor de senaste dagarna så jag hoppas det är över. Blev ju skönt nog rätt lugnt ändå för honom.

Så summan summarum så blev det Love som fick det värst. Han har haft det riktigt jobbigt. 

Helgen har varit rätt lugn. Fixat i trädgården och städat. Igår var det ju marknad men den fick vi ju hoppa i år, första gången på evigheter tror jag. 

Den kommande veckan är nog rätt lugn också vad jag kan komma på. Enda inbokade är hovslagaren på fredag. Men det finns en hel del som ska hinnas med. Och dom vädret ser ut mot helgen så får vi nog lägga på ett kol med det ute medans det är bra väder. 

Kan säga att jag varit lite mindre glad under helgen också. Nellie och Lucas tog sig friheten att klippa Bollens man och lugg... Nellie sa till Lucas att hästar inte fick ha lång man och så klippte hon av massor på den och så fick hon med sig Lucas på tåget så han klippte också.. Så på manen är det ca 40 cm som fattas och luggen är i stort sett obefintligt och den har ju gått ner till mulen tidigare. Kan lova att Lucas fått sig ett utskällning som hette duga! Och även en del saker indragna den närmaste tiden. Och Nellies pappa kommer att prata med henne. Han trodde de hade fått lov att klippa den... Som om jag skulle sätta två ungar på det. Hade inte hon börjat klippa så hade ju inte Lucas gjort det. 

Och alltså, jag har gråtit över det, både av ilska och ledsamhet! Han ser hemsk ut! Och hans långa fina man och lugg är inte ens säkert att det kommer tillbaka. Får hoppas att han har bra hårväxt.. 
Men nu i sommar har han ju inget skydd mot flugorna i ansiktet. Vi har ju testat både flughuvor och pannband men allt blir ju för stort för honom. Men på nåt sätt måste jag ju lösa det... Sa åt Lucas att han och Nellie fick vara hos Bollen hela dagarna nu och vifta bort flugorna åt honom... 
Det positiva med att Nellie har egen häst däruppe nu är att Lucas hästintresse har kommit tillbaka. De är däruppe flera ggr om dan och pysslar. Men nu vill han rida också och ja, han blir väl på gränsen för lång. Ska testa och se om Bollen fixar vagnen nu med benen, så kan han ju köra annars. Måste ändå kolla då vi är inne på att sätta skor bak, och han har markerat när han dragit vagn tidigare. Och nu har vi ju en fyrhjulig vagn som vi inte testat ännu, blir ju lite annan tyngd mot rockarden. Han har ju fel benställning och hovslagaren vi har nu vill försöka ändra den. Äntligen! För alla andra har sagt att det inte går. Så nu hoppas vi. Nu verkas han en gång i månaden. 
Lucas vill ju dock ha en lite större att rida på men det får nog vänta ett litet tag. 
Bra att se om intresset håller i sig först. Och Elsa och grabbarna klarar sig ju ett bra tag till med Bollen. 


Idag då, passa på att tvätta när det är bra torkväder, en bur ska fixas klar, eller två egentligen men utegården måste bli klar först, och så behöver gräsmattan klippas. Sen var tanken att börja kapa ved också, Jens har inga bok ikväll. Får väl se vad som hinns med. Vill få iväg de där jädra bilarna också innan traktorn ska tillbaka till Erikstad. 


Nä, dags att servera frukost och komma igång. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0