Det där benet...

Ja, nu har jag ju gått på penicillin sen i söndags och benet har inte blivit det minsta bättre, snarare åt andra hållet.
Det har svullnat mera och det rödà och blåà har spridit sig.
Pratade ju med vc igår om det och då skulle vi vänta tills imorron och se om penicillinet gjorde nån nytta.
Efter att ha haft en natt med värk i benet och svullnaden inte lugnat sig något, vilket det gjort lite tidigare nattetid iaf, så länge jag att jag ville ha en koll tidigare. 
Fick tid en halvtimme efter att de hade ringt upp så det var bara att stoppa in barnen i bilen och åka dit. Kan ju inte körs själv då det gör för ont i benet. 
 
Var nog det snabbaste besöket på vc nånsin 😀
Kom in exakt när jag skulle och var ute ca 5 min senare. 
Han hade ju läst på om akutbesöket osv och kollade på bener lite snabbt och han kunde ju också konstatera att det blivit mera eftersom det de ritade därinne fortfarande syns. 
Frågade lite och så blev det byte av penicillin till ett som tar ett lite bredare område av bakterier. 
Ska dock ha lite koll på Pyret då det kan ge biverkningar på henne såsom diarré eller svamp. 
Men eftersom kåvepeninet inte har bitit nåt på det så måste vi testa ett annat innan det blir ännu värre. 
Jag skulle ta en tablett direkt när jag kom hem och jag tycker jag redan känner skillnad, känns inte lika svullet iaf. 
 
Så vi får väl se om det gör mer nytta med det här. Vore ju skönt att bli bra nån gång. Förut var kroppen helt färdig efter förlossningen och jag hade problem efter den med div saker och nu när det har börjat rätta till sig så bråkar det här istället så jag inte kan göra något för det. 
Så nu vill jag att allt vänder så jag kan göra det jag vill! 
 
Nu ska här iallafall sovas. Jens tar nog inskolningen imorgon också så jag kan vila benet och så på eftermiddagen väntar ett besök på BVC för lillskruttan. Ska bli intressant att se hur hon har gått upp, lite rädd att hon gått upp för liten då vi har försökt amma så mycket som möjligt för att ge det en chans. Hon får lite tillägg per dag men det blir typ bara en gång om dan och det är framåt kvällen då hon inte riktigt blir nöjd. Men hon äter inte mer än 20-30 ml då. 
 
Jaja, det återstår att se om vi får öka på det. 

Första inskolningsveckan

Igår var Leons första inskolgningsdag på förskolan. Det blev lite lek inne och träffa "hans" fröken. Han ägnade sig åt leksakerna och var inte alls intresserad av fröken. Sen är han ju våran lille blyger. Blev en timme ungefär igår och när det var dags att åka hem ville han vara kvar, Elsa var ju ute och lekte så han ville vara kvar med henne. 

Efter att vi väl hade kommit därifrån så åkte vi och stohandlade. Kände sen att det var onödigt att åka hem då det var så kort stund kvar innan Elsa och Love skulle hämtas så vi tog oss en lunch på Oasen. 

Nja, där blir det ingen pizza nån mer gång. Den föll oss inte i smaken alls. Deras kebab är ok likaså deras pastarätter, men deras pizza var ingen höjdare. 
Åkte sen och hämtade de små och sen uträttade vi några ärenden innan det var dags att hämta Liam på skolan innan vi styrde hemåt. 
 
 
Idag var det dags för Leons andra dag. Han var jätteglad över att få åka med i bilen samtidigt som Elsa och Love på morgonen. Idag blev det lite lek, samling och fruktstund för honom, blygare idag dock då han inte ville släppa Jens på ett bra tag. Att sitta och sjunga var inte heller så intressant. 
 
Pyret och jag höll oss hemma idag så jag kunde vila benet, eftersom det inte vill bli bättre. 
Så vi har hängt i soffan med benet i högläge. 
 
Leon blev glad idag då han fick gå ut med alla barnen och leka. Elsa tog hand om honom direkt, knallade runt med honom och visade saker och så cyklade de lite. 
 
 
 
 
Love som hade sett fram emot att Leon skulle vara ute och leka med dom idag missade honom då de hade gått iväg till skogen idag. Så han får ta igen det imorgon istället. 
 
Var en trött liten kille när de kom hem. Blev att äta lite med pappa och morfar och så satte vi oss i soffan en stund innan han stoppades i säng. Kan säga att han somnade snabbt 😊
 
Imorron ska han lämnas en stund själv, ska bli intressant att se hur det kommer att gå. Eller ja, så länge han leker går det nog bra, behöver han tröstas eller så blir det nog lite värre. 
 

Nära

En liten fröken som bara velat vara nära idag, var inte så populärt att vara ifrån mamma i några timmar igår medans jag var på akuten. 
Så idag har det mest varit famnen som gällt, hon sov ett tag i vagnen så jag kunde ägna mig åt lite tvätt och städ. 
Något hon gillar är att bli insvept i min tröja, det tycker hon är mysigt och sover gott där sen. 

 
 

Akuten - igen

Igår natt när jag vaknade till så värkte det under knäet. Tänkte inte så jättemycket på det då men det var väldigt ömt när jag kom emot. 

På morronen var det ännu värre, varmt, svullet och ömt. Efter lite velande ringde vi 1177 och jag fick förklara hur det såg ut, kändes osv. Det vi tänkte på var ju en blodpropp. 
Men det kunde det då inte vara enligt hon på 1177 för det kunde man inte få där.. 
Hon undrade om jag inte hade fått ett bett eller så, eller slagit i under natten.. Nja, vad jag vet brukar inte madrasser vara så hårda och sängen blir ju lite svår att slå i.. 
Vi skulle avvakta iallafall och återkomma om det spred sig eller blev värre.. 

Vi åkte iväg till brandstationen, handlade och började fixa lite hemma. 
Benet ömmade mera och det var riktigt varmt där det röda var. 
Ringde in igen och fick ju prata med en annan nu och de ville ha in mig till akuten för det kunde vara en propp. 
Så ja, det var bara att göra ordning ungarna och sätta sig i bilen. 
Jens och barnen roade sig på Erikstad under tiden som jag satt på akuten. Ville inte ha med lillskrotan där så hon fick också vara med honom, fördelen med att hon har ätit lite extra ersättning. 

Fullproppat i väntrummet när jag kom in och de hade fått in massor av ambulanser så han i receptionen varnade för väldigt lång väntetid. 
Fick sitta ett tag ute i väntrummet innan en sköterska kom och hämtade mig till en säng för undersökning. 
Sen fick jag förflytta mig till en stol utanför traumarummen för att sitta och vänta på läkaren, då de hade dåligt med sängplatser och det var så fullt där. 
Och bara inom loppet av 10 min så kom det in 6 ambulanser medans jag satt och väntade. 
Fick sitta och vänta i 1,5 timme innan en läkare dök förbi och undrade om jag hade fått hjälp och det hade jag ju inte. Så han tog in mig på ett rum och undersökte och kom fram till att det högst troligt inte var en propp iallafall. 
Men att det var en hudinfektion, dvs rosfeber. 

Strax innan 21 så skrevs jag ut, med domen lindrig rosfeber och en penicillinkur. 
Jens och barnen kom och hämtade mig, åkte ut till Maxi för att hämta ut penicillinet och så kunde vi äntligen styra hemåt. 
Inte riktigt min plan att spendera lördagsem/kvällen på akuten men jaja, så kan det bli ibland. 


Namn

Det där med namn är inte det enklaste. Och jag vet inte hur många gånger vi har fått frågan om vad hon ska heta... Och att vi måste välja ett namn på E eftersom alla grabbarna börjar på L så då måste tjejerna börja på E... 

Eller så kan det ju vara så enkelt att det är VI som bestämmer vad vi vill ha för namn. 

Just nu håller vi på och provar oss fram lite med de tjejnamnen som vi har står högst upp på listan. 
Sen är vi väl inte alla helt överens. Liam tycker att ena namnet låter väldigt konstigt :D 
Men jaja, nån gång ska hon väl få ett namn ;) 
Just nu går hon under smeknamnet Pyret eller trollungen. 

 

Besök på brandstationen

Igår var det öppet hus på brandstationen så vi gjorde ett besök där. 
Barnen släckte en brand och fick godis, Leon blev lite blyg men med lite hjälp så fixade han det också ;) 
De kollade in alla bilarna, tittade på när andra åkte upp i liften och en massa annat. 
Nöjda barn när vi åkte därifrån iallafall :) 

 

Lekparken

I fredags tog vi oss en tur till Folkets park för att spendera lite tid där i väntan på att Liam skulle sluta skolan. 
Hämtade upp Lucas på hans skola då han gärna ville följa med dit. 
Så vi hann att spendera några timmar där, Jens var iväg och hämtade Liam när han slutade och så gjorde de oss sällskap igen däruppe. 
Hade även sällskap av några bekanta och deras barnbarn, som även går på Elsas förskola så det var fullt ös :) 

 

Första besöket på bvc

I onsdags blev det ett besök på bvc efter att Elsa och Love var lämnade, de skulle gå på teater så de skulle lämnas av vid Kulturhuset. 

Blev "inskrivning" av lillskruttan hos bvc, och gå igenom allting. Och som vanligt kom ju det med vaccinationer upp, ett himla tjat! Och vi ska behöva försvara oss varenda gång det kommer upp, dvs typ varenda gång. 
Är helt säker på att hon kommer att säga till läkaren när det är dags för läkarbesöket så att vi får ta en diskussion med henne också. Det börjar bli väldigt tröttsamt. 

I vilket fall så hade lillskruttan gått upp bra i vikt, däremot krypt på längden ;) 

Vikt: 2895g (så +85g på två dagar!) 
Längd: 48 cm ( de mätte henne till 52 cm på förlossningen så som vanligt så mäter de fel.. ) 
Huvudmått: 35,3 

Så viktuppgången fick ju klart godkänt. Nästa besök är på torsdag så det ska bli intressant att se vad hon går upp på en vecka. Försöker ju hålla nere på ersättningen för att ge amningen en större chans. 

 

Bildbomb


Pku och hörseltest

Förra måndagen hade lillskrotan sitt besök på bb igen, viktkoll, pku och så passade vi på att göra hörseltestet. Och det gick galant med både hörseltest och pku.
Vikten däremot hade ju sjunkit, men det var vad vi trodde också.
Hon åt ju ingenting under torsdagen och inget på fredagen mer än lite ersättning på kvällen när vi kom hem då vi tyckte hon var för slö och behövde få i sig lite näring. Sen under natten mellan fre-lör kom hon igång med att äta och lördagen flöt allt på bra. Och så på söndagen hade hon en ledsendag, var inget som hjälpte och inte ville hon äta heller, varken amma eller ersättning.

Vikten stannade på 2810g så hon hade ju gått ned sina 10%. Kom överens med barnmorskan att vi skulle fortsätta som vi gjorde och så en koll två dar senare, antingen hos dom eller bvc

Anledningen till att hon inte ville äta de flesta dagarna berodde på allt fostervatten som hon svalt. Förstår inte ens hur så mycket kan rymmas i den lilla kroppen! Hon kräktes hur mycket fostervatten som helst under både torsdagen och fredagen.


Vi hade en tid hos bvc samma dag, fast till Elsa då hon skulle göra om hörseltestet och syntestet på ena ögat. Hon hade lite svårt att koncentrera sig sist ;) 
Men den här gången gick det bättre när hon bara skulle göra det. 
Pratade även om logopeden och kom fram till att vi kan testa att gå till en annan logoped, den som brukar komma till bvc är då ingen höjdare. 
Hon har ju skrivit in att Elsa har en impressiv språkstörning. 
Det har hon alltså fått fram utan att Elsa ens har pratat med henne. Men vi har sagt att vi åker gärna till Linköping för att träffa en annan logoped. Så det lär nog dimpa ner en tid framöver. 

Har även fått en remiss till ögon på Love, då han skelar lite ibland. Så nu väntar vi på en tid dit också. 

Gipsad

I tisdags blev det ett besök på akuten för Liams del...

Var ute och körde fyrhjuling i skogen och körde fast på nåt vis, han vet knappt själv hur det gick till. Så han fick ett ordentligt slag på händerna/armarna av styret. Han ringde hem då han inte kunde köra hem igen så Jens fick åka bort.

Han kunde inte röra ena armen alls och den andra värkte.
Efter att ha suttit och väntat på att de skulle svara på 1177 så ringde Jens till Lolle istället för att se om han kunde kolla på det, för att se vad han trodde det var och om det behövdes ett besök på akuten.

Liam hann typ bara visa armen så sa Lolle att handleden var bruten.
Men att den fått ett sånt slag som gjort att den gått rakt av vilket gjorde att smärtan var hanterbar. Hade den gått av snett hade smärtan varit hemsk...

Så Jens och Liam fortsatte in till akuten och där blev det ju röntgen. Den visade precis det, att handleden var bruten. Sen fick de vänta på att läkaren skulle komma och bedöma om det skulle bli gips eller bara lindat. Var tydligen på gränsen för gips. Men när han väl kom så beslutade han sig för gips för säkerhets skull.
Så nu är det gips i 4 v som gäller för honom, självklart är det högerarmen också så det försvårar allt lite.
Blev lång väntan på att de skulle komma hem, klockan var 01.30 när de kom hem.
Så Liam fick vara hemma under onsdagen, han sov eller vilade större delen av dagen.


Nu är hon här!

Kl. 10.32 idag så kom det en liten tjej! Väldigt snabb och lite kaotisk förlossning, berättelsen kommer senare.
3140g och 52 cm lång.
Nu vilar vi upp oss, lite problem med att hon har massor av slem så hon vill inte amma riktigt som hon ska.

Imorron får vi förhoppningsvis åka hem.

En riktig liten trollunge med massor av hår

Vc-besök

Dagen började inte riktigt som vi tänkt oss. Liam kom nämligen inte upp ur sängen. 
Han har klagat på ont i ryggen ett tag nu, började för några veckor sen och det har blivit värre. 
Så han fick vara hemma idag och så bokade vi en tid till vc. Han skulle egentligen till skolläkaren på måndag men kände att det vore bra att kolla upp det innan dess. 

Fick en tid kl 10 så jag och Liam åkte in. 
Musklerna som fått en rejäl känga i ryggen, hela ryggen! Börjar i nacken, och går ända ner till höfterna. 
Två läkare som kollade på honom och nu ska han gå på tabletter i några dagar, vi ska ringa sjukgymnast och så ska han duscha varmt flera ggr om dan. Toppen att man har typ 25 l varmvatten då eftersom allt annat är urkopplat ett tag till framöver. 
Skulle ge det en vecka till att börja med. 

Sen var det bara att åka hem och han la sig i sängen igen. 
Varit fullt ös här sen. 

Love tog en tur nedför trappan också, nästintill hela trappan! 
Han hade tagit på sig en av Lucas utklädningskläder, Hulken, och så när han skulle gå ner antagligen så halkade han väl eller snubblade så han for ned för trappan. 
Blev en bula i bakhuvudet och han fick lite ont i rygg och ena benet. Men han lugnade sig efter ett tag och sen kunde han springa och leka igen. Så får hoppas att det inte blir nåt mer av det nu. 

Börjar bli dags att knyta ihop sig nu, se om man får lite sömn. Dragit på mig en förkylning också så den gör ju inte att man har mer energi direkt. 


Envisare än mamma?

Ja bebisen måste nog vara det. 

I tisdags var vi inne för bedömning för en ev igångsättning. Hade en sömnlös natt då jag hade förvärkar hela natten, kunde inte ens ligga ner i sängen för då gjorde de mycket ondare. Så det blev att sitta i soffan med värme på magen. Var en aningen seg på morronen när det var dags att få ordning på allt som skule fixas innan vi kunde åka iväg.

Fick sitta och vänta en liten stund innan vi fick komma in på ett rum. Togs lite tester och så ctg som såg bra ut. Sen fick vi vänta en liten stund på läkaren som skulle göra undersökningen. 
Och nä, bebis är inte samarbetsvillig. Sjunkit ned liiite mot i tisdags men fortfarande för högt för att det ska gå riskfritt. Finns ju dock gott om plats därinne med tanke på att det legat flera syskon därinne tidigare som läkaren sa. Och det känner jag ju att den har rätt gott om plats att röra sig på fortfarande. 
Läkaren gjorde en hinnsvepning till och det gjorde ju att förvärkarna blev starkare under ett par timmar men sen var det som att trycka på en knapp och de slutade helt. 

Nu inväntar vi nästa bedömning, fick en tid till inbokad. Men snart är det ju dags för den stora vräkningsdagen, inte långt kvar nu tills jag gått över två veckor. 
Hur de ska göra då om inget mer har hänt och bebis ligger högt upp fortfarande vet jag inte. 
Men innan dess hoppas jag att det sätter igång! 
Tidningsartikel

Idag kom artikeln om Liam i Corren.

Lång skolväg för Liam 13 år

Barnloppis och jultidningar

Var riktigt skönt att sova i sin egen säng inatt! 

Behöver lite annat att tänka på än att bebisen är envis ;) 
Så idag blev det en jultidningsrunda och så en sväng till barnloppisen i Landeryd. 
Lyckades hitta lite kläder och några grejer på loppisen. Var ju inte där när de öppnade eftersom jag inte ville stressa iväg på morronen så hade vi varit där tidigare hade jag kanske hittat mera. 
Men jag ser mest fram emot Ugglans barnloppis i Linghem som är om ett par veckor. Där brukar jag fynda loss en hel del! 

Jultidningsrundan gick lite sisådär idag, många som inte var hemma men det hade vi inte räknat med heller eftersom det är Östgötadagarna nu så folk är iväg på det istället. 
Men han lyckades få en del sålt iallafall. Imorron får det bli en ny runda och hoppas att lite fler är hemma. 

Haft en lugn kväll och nu är det dags att styra mot sängen och försöka få lite sömn. 
Man vet ju aldrig när det kan hända nåt... 

Envis

Var visst några dagar sen det skrevs härinne. 
Kom av mig lite med sjukhusbesök osv. 
Lillskrot är fortfarande kvar i magen, hxn är en aningen envis nämligen. 

I onsdags drogs jag med värkar, och när det var 3-5 min mellan dom och jag var tvungen att andas mig genom dom så ringde vi förlossningen eftersom de vill att jag ringer så snart värkarna börjar krypa på så. 
Ringde pappa som kom och hämtade några av barnen och så stannade vi och lämnade de andra hos farmor.
In på förlossningen, ctg och undersökning.. Undersökningen visade dock att inget hade hänt sen vi var hos barnmorskan i tisdags. 
Fick roa oss i några timmar i väntan på en ny undersökning. Och inte heller den gången hade det hänt nåt. 
Då det var lugnt på förlossningen så fick vi ligga kvar över natt för en ny bedömning morronen därpå. 

Och inte sjutton hade det hänt nåt då heller trots värkar under natten. Helt enkelt en jädra massa pinvärkar som inte gjorde nån nytta! 
Blev uppskickade till specialbb då det blev lite kaotiskt på förlossningen minst sagt. Alla salarna blev fulla väldigt fort och de fick tom skicka iväg en del till andra sjukhus för att det blev för mycket. 

Väl emottagen på specialbb, tycker ju väldigt bra om personalen däruppe och vi fick träffa flera som vi har haft förut när vi legat där med Elsa och med Love. 

Fick ett enkelrum och sen var det bara att vänta på läkaren som skulle komma och göra en rejäl hinnsvepning. 
Drog ut på tiden eftersom det var rörigt nere på förlossningen men vid 15-tiden kom hon. Pratade igenom allt och undersökningen sen visade att det inte hänt ett dugg nu heller. 
Bestämdes att jag skulle ligga kvar över natt och jag fick lova att jag skulle be om en sovdos om jag inte kunde sova. 

Velade ganska bra ändå till kvällen om jag skulle be om en dos eller inte, men efter lite påtryckning av Jens och barnmorskan som jobbade natt så tog jag emot den. Så det blev en spruta med morfin och så bricanyl och en sömntablett. Morfinet kickade ju in rätt snabbt. Och efter ett tag resten, så jag kunde slappna av och somna. 
Vaknade två ggr lite snabbt på natten men somnade om väldigt snart igen. 
Så på morronen hade jag fått lite mer ordentligt med sömn. Inte för att det kändes eftersom medicinerna fortfarande satt i när jag vaknade ;) 
Serverades frukost och sen var det bara att vänta på ronden och se vad läkaren hade att säga. 
En av mina favoritläkare kom och återigen, undersökningen visade att inget hade hänt sen dagen innan. 

Planen hade ju återigen varit att göra en igångsättning om det hade hänt nåt. Men nu är det för stora risker med det. 
Hos barnmorskan i tisdags så hade ju bebisen sjunkit ner med huvudet. I torsdags hade bebisen flyttat sig uppåt igen och igår så hade den flyttat sig ännu högre upp! 
Så det är ju inget bra utgångsläge för en igångsättning. Alldeles för mycket risker för att ta hål på hinnorna osv. 
Navelsträngen kan komma före huvudet, en arm kan komma ner före huvudet eller så kan huvudet komma snett ner i kanalen och i alla lägena så slutar det ju med kejsarsnitt. 
Och det utgångsläget vill inte läkaren ha, inte jag heller! Du är så jädra bra på att föda barn så det ska vi fortsätta med sa hon. 
Vi fick en tid för bedömning nästa vecka och så skulle jag skrivas ut. 
Barnmorskan ville dock att jag skulle äta lunch innan jag åkte så hon skickade ut mig i matsalen :D Plus att jag fortfarande kände av medicinerna en del.
Sen kunde vi åka hem ;) 

Hämtade upp Elsa och Love på vägen hem och sen kom pappa upp med de andra barnen senare. 
Mådde dock dåligt hela dagen, måste varit nån reaktion på medicinerna. För jag blev svimfärdig trots att jag satt ned, på vägen hem från sjukhuset så svartnade för ögonen flera gånger. 
Och när vi kom hem hände det några gånger och blev supertrött i omgångar och höll på att somna sittandes flera gånger. 

Imorse var dock allt som normalt igen så det måste ha varit nån reaktion på blandningen. 

Lillskrot verkar trivas riktigt bra därinne. Tydligen för varmt och gosigt för att komma ut till oss andra.
Dags för dig att komma ut nu!  

Nu hoppas vi på att hxn antingen bestämmer sig för att komma ut innan tiden för bedömning eller att det är redo att sättas igång då. 

RSS 2.0