Bm-besök

Bm-besöket idag gick bara bra. Fick stickas i fingret några gånger innan det blev rätt för apparaten att läsa av, vilket har lett till fina blåa prickar på fingrarna nu. 
Men järnvärdet låg jättebra och sockret också. 
Vågen visade 3 kg ned sen inskrivningen, och det har jag gått ned i stort sett allt sen förra besöket bara. 
Men är glad att den inte pekar uppåt iallafall, bättre åt det här hållet. 

Nästa gång får vi träffa samma barnmorska som vi hade till Elsa och Love, ska bli lite skoj. 
Hade hellre haft henne denna gång också för nu får man ju sitta och ta om allting jämt och påminna om saker och ting. Hade ju varit skönare att slippa det. 
Men den här är rätt bra också, det lilla vi har träffat henne hittills :) 

Nästa gång blir det glukosbelastning, om det går för illamåendet, och så vanligt bm-besök. 
Illamåendet vägrar ju tydligen att ge med sig, försökt att sluta med medicinerna och det funkar nån dag men sen kommer det tillbaka med full kraft igen. Så det är bara att knapra på. Trots medicinerna nu så har jag ändå fått svårare för att äta, inget smakar bra och jag blir mer illamående.. 
Vi får väl se när det har tänkt att ge med sig. Får väl vara glad att medicinerna gör lite nytta iallafall. 



Mysigt

Så mysigt det är när man känner bebisens sparkar mer och mer för varje dag. Och nu har de ju börjat kännas utanpå magen också. Dock har inte Jens lyckats känna det ännu då bebisen slutar sparka varenda gång han lägger handen på magen. Busunge! 
Men snart ska han väl få känna också :) 

Märks att Elsa sett hur vi gör med angelsounden. Imorse tog hon fram sitt stetoskop och la den på magen och skulle lyssna :) Frågade om hon hörde nånting och fick ett stort ja till svar så vad hon hörde undrar man ju ;) 
Idag skulle hon även mata bebisen genom magen med en chipsbit. 
Ska bli intressant att se vad hon tycker sen när bebisen är ute, eller som Liam brukar säga, om nu allt går som det ska. Inte ens han törs hoppas för mycket på att det ska gå bra. 

Imorron väntar iallafall ett bm-besök. Ska bli intressant att se vad värdena ligger på. Förra gången följde de ju upp dem lite dåligt, tog ju bara prov nån enstaka gång fram tills det dalade neråt en hel del och jag mådde skit helt enkelt. Så den här gången får de allt ta prover vid varenda besök, vare sig de vill eller inte. 


Onsdag

Undrar var det fina vädret har tagit vägen?! 
Idag har det ju visserligen varit uppehåll under dagen, kände på mig att det skulle komma regn på kvällen så jag var ute efter middagen och tog in tvätten som hängde på tork. Och mycket riktigt så började det komma några stänk när jag var på väg in, 20 minuter senare så vräkte det ner! 
Var ute i rätt tid med andra ord :) 

Så skönt när man kan torka ute också, inne är det fullt på båda ställningarna och det tar ju lite längre tid att torka nu när man inte har värme på i huset. Igår var vi dock tvungna att dra på värmen, var så rå luft inne. Slutet av juni och man får dra på värmen! 

Tycker det är dags för det fina vädret att komma nu, grabbarna är sugna på att åka och bada ju. Har ju inte blivit något sådant ännu på lovet. 

Idag annars så har det städats, tvättats för fullt och så har vi varit och hämtat halm. 
Haft en mindre bra dag idag, riktigt ont och knappt kunnat bocka mig ned. Kroppen har inte alls velat som jag idag. 
Men det är ju en dag imorron också så jag hoppas på att den är lite mer samarbetsvillig då. 

Imorron kommer pappa en sväng också, har ev fått en vattenläcka utomhus vid rören som kommer från pannrummet och in i huset. Toy uppmärksammade mig på det igår, hon stod och drack vatten på ett ställe där det definitivt inte ska vara vatten! 
Så vi får väl se hur det ser ut. Skulle inte förvåna mig det minsta om något rör har gått åt skogen så vi får gräva upp massor på baksidan. 

Bäst att gå och få sig lite sömn kanske, ingen sovmorron imorron inte ;) Annars är barnen riktigt bra på det, även de små, vilket gör att en annan kan sova längre också, det sköna med sommarlov :) 



Leos Lekland

Grabbarna ville hitta på något idag och vädret har ju inte varit det bästa så vi bestämde oss för att åka till Leos lekland. Och det var tydligen en bra dag att åka dit, för det var inte så mycket folk där. 
Full fart på barnen direkt, sen tycker ju Elsa att allt är roligt så att stanna i småbarnshörnan är inte alls skoj. Hon hakar på grabbarna på både det ena och det andra, eller att pappa hakar på. 
Att åka de långa kanorna älskar hon! 
 
Dock slutade det lite mindre roligt, Liam landade galet när han åkte i den nya luftkanan, så han kunde inte stödja på högerfoten. Så inget mer lekande för honom, de andra fick leka en liten stund till innan vi åkte. 
Var förbi Jens farbror, som är läkare, på vägen hem så han kollade på den och han misstänkte precis som vi att det nog var en stukning. Så det är kyla på, högläge och ev bandage för att stödja som gäller nu. 
Får hoppas att det ger med sig snabbt, att det bara är en enklare stukning. 

13 års förlovning

Ja idag har jag och Jens varit förlovade i 13 år. Tiden går otroligt fort. 
Vi har inte firat något speciellt, lite god mat har det blivit iallafall :)
Först hade vi tänkt att hitta på något men struntade sen i det för att inte behöva ha barnvakt till barnen. 
Det får bli en annan gång med andra ord :) 

 
 (Bilder på mig själv är det värsta jag vet, men får väl bjuda på dem ändå) 
 
 

Midsommardagen

Idag har vi spenderat en del av dagen hos svärföräldrarna. De hade gäster och vi skulle träffa dem innan de åkte hem tänkte vi :) Bjöds på lunch och efterrätt, gott gott. 
Lite varmare väder idag under dagen iallafall, barnen höll igång ute. 
Lucas var snabb på att fråga farfar om han fick köra gräsklipparn, som han hade fått göra sist, och det fick han. Så först körde han bara omkring men sen ville han "kratta" grusgården. 
Farfar har fått lägga dit en kloss så att Lucas ska nå gaspedalen ;) Men han är så duktig på att köra och han älskar det! Har en känsla av att han kommer att vilja köra varenda gång vi är där ;) 
Love satte vi på grönbete ;) 
Elsa var tvungen att kolla till honom lite då och då.. En gång lyckades hon... 
med att välta omkull honom ;) Hoppsan! 
Självklart var det tvunget att åka omkring på trehjulingen också. Hon når ju inte fram till tramporna så hon springer fram istället med den :) 
 
Framåt kvällen så begav vi oss iväg för att åka på ytterligare ett midsommarfirande, denna gång på Kvarnviks Festplats. Är ju en tradition sen jag var liten så det är ett måste :) 
Grabbarna satte igång med att köpa lotter och det bästa med barnlotteriet är ju att man vinner oavsett om det är vinstlotter eller inte. Nitlotterna förvandlas till godis istället. 
Lite småvinster blev det för både Liam, Lucas och Elsa. 
Idag blev det dock ingen dans kring stången, kyligt och Elsa ville sitta kvar undet filten i vagnen istället tillsammans med Love. Hon ville inte dansa denna gång så då fick det vara. Vi stod och tittade på istället. 
Lucas hade fullt upp med att leka med sin kusin Melker och en kompis till Melker, som Lucas kommer träffa mycket i höst eftersom han ska gå i samma klass som Lucas.
Lite regn hann vi få på oss, men inget värre. 
Efter glassutdelningen så fick det bli varsin varm korv innan vi styrde hemåt. Var så skönt att sätta sig i bilen och dra på värmen! 

Väl hemma fick det bli att sätta igång med lördagsmys och bara ta det lugnt. 

Nu väntar sängen, imorron blir det till att vara hemma och göra lite nytta istället. Vädret skulle väl inte bli så bra om jag minns rätt, så det får väl bli en städ-och tvättardag. Det behövs ju det också. 
Är väl bäst att passa på att göra sånt de dagarna som det är lite sämre väder på, så att man kan ägna sig åt roligare saker när det är fint väder. Barnen vill ha sol och varmt så att vi kan åka till Himna och bada. Får väl hoppas att det vädret kommer också. 

Sömn var det ja, god natt på er! 
 

Midsommarafton

Midsommarafton tillbringade vi nere hos mina föräldrar tillsammans med min lillasyster och hennes familj. 
Full rulle på kusinerna och så en massa god mat och efterrätt. 
När det var intaget så hoppade vi in i bilarna och styrde mot Domarvik för lite midsommarfirande där. 

Lite lotter blev köpta, dock inte många pga det höga priset på dem. Vet inte riktigt hur de tänker där... 
Sen blev det dans kring stången. Elsa sprang ifrån ett par gånger från dansen för att springa till pappa men sen kom hon tillbaka till oss som dansade :) 

Love sov sig igenom hela grejen :) Han somnade i bilen på väg dit och vaknade inte förrän vi kom tillbaka till bilen igen. Han sov så gott i vagnen. 

Sen tillbaka till mina föräldrar för att fika lite innan vi styrde hemåt. 
Väl hemma så blev det i säng med småttingarna och sen lite film för oss andra. 
Hade en härlig dag med andra ord, om än lite kylig. 

Bvc-besök

I onsdags var vi iväg till bvc för koll av Love och så en extra viktkoll av Elsa. 
Fick två sköterskor denna gång då våran gamla var där också, kul att se henne där. 

Love var sitt vanliga glada jag och charmade dem som vanligt. En månad sen vi var där nu ungefär och lite har ju hänt :) 

Vikt: 7930g
Längd: 71 cm
Hattmått: 46 cm
 
Han växer så det knakar och det märks ju på kläderna om inte annat. Snart dags att börja leta reda på kartongerna med storlek 74 i. 
Till skillnad från andra i vår närhet så klagade de inte på att han inte äter en massa vanlig mat och gröt. 
Gröt är han inte alls förtjust i, barnmatsburkar går inte alls. Vissa dagar funkar det med hemlagad mat, vissa dagar ratar han allt. Men som de sa, huvudsaken är att vi erbjuder det. 
Han är ju lite senare än de andra barnen med att röra sig, sitter själv gör han ju, så länge som han sitter still iallafall ;) Han vill ju gärna hoppa och då tappar han ju balansen. 
Han gillar ju inte alls att ligga på golvet så det där med att krypa känns som att det kommer dröja ett tag. Så han lär nog inte kunna gå innan han blir storebror. Såvida han inte lägger på ett kol ;) 

Elsa blev underhållen av K under tiden och hon hämtade både det ena och det andra. Hon fick visa lite vad hon kunde osv, lite sånt som kommer på 2½ årskontrollen. 

Vikt: 10800g
Längd: 82 cm

Så det hade ju hänt lite där med. Fast jag tror inte att hon vägde exakt så mycket. Förra gången när vi vägde var hon ju naken och denna gång hade hon både kläder och blöja på sig. Så lite får man nog räkna bort eftersom de inte räknade bort nånting. Men huvudsaken är att det går åt rätt håll. Och nu har hon lagt på sig efter att hon var dålig så nu syns ju inte revbenen längre. Tänk vad fort det går när de börjar tappa i vikt. 

Ny kontroll av Love om en månad ungefär. Elsa har ju sin nästa kontroll vid 2½ år men vi får väl se om det blir nån extrakontroll innan dess. Beror ju på hur det går med hennes ätande osv. 


UL

Idag var det dags för ultraljud igen. Skulle ljuga om jag sa att jag inte var det minsta nervös inför det.. 
Supernervös och nästintill livrädd, att något skulle vara galet osv. 

Barnen lämnades hos mormor och morfar under tiden och sen var det ju det där med att hålla tankarna på annat håll på vägen in. Kom in och hade gott om tid, var ju dumt eftersom det fanns mera tid att fundera på då.
Väl inne så var det som en sten lossnade från hjärtat när vi fick se en liten Mini sprattla omkring därinne. Allt såg jättebra ut, Mini växer precis som h*n ska och det var full fart därinne. 
Underbart att det såg bra ut, sen kommer jag ju inte kunna slappna av ändå förrän bebis är ute. Önskar att oron gick att stoppa undan men tyvärr väldigt svårt. 
Jag har ju känt buffar ett litet tag nu men den där magkänslan som sagt... Har knappt vågat tro att det är bebisen som jag har känt... 
Våran lilla Mini <3 

Bröllop

I lördags var vi iväg på bröllop, ett väldigt efterlängtat bröllop :) 
Min älskade syster Anna som fick sin Jampa <3 
Det fullkomligt strålade om dem och de var sååå vackra! 
Jag är så glad att de två hittade varandra, det kunde inte bli mer rätt. 
Ett superfint bröllop och en superhärlig bröllopsfest. 
 



Skolavslutning!

Ja idag har Liam haft sin skolavslutning. Han tyckte det var lite onödigt att åka till skolan för att gå i två timmar ;) 
Men nu är hans efterlängtade sommarlov här :) 
Vi firade efteråt med att gå och fika på Sandelius hela familjen. Det var vi inte ensamma om, fler än oss som hade samma planer ;) Till slut lyckades vi få ett bord iallafall. En mysig stund med gott fika. 

Hem en vända och sen iväg för att hämta lite grejer och uträtta några ärenden. 

Efter lite middag så var det bara att sätta fart med att förbereda inför morrondagen, kameror som ska fixas, naglar som ska målas osv ;) 
Och barnens väskor är packade och så gott som klara, det sista måste jag packa ned imorron bitti. 

Nu längtar jag efter morrondagen, då det är dags för min älskade storasyster att gifta sig <3 


Sista förskoledagen

Idag hade Lucas sin allra sista förskoledag. Känns vemodigt för både oss och honom. Nu väntar han på att få börja skolan men först vill han hinna med trippen till Legoland ;)
Men som han sa, jag kommer sakna barnen och fröknarna och det kommer vi med att göra.
Känns konstigt att inte längre ha ett Gläntanbarn, vi har ju varit där ett antal år nu. Liam var ju bland de första barnen som började där och sen har vi ju hängt kvar där. Trivts otroligt bra med personalen och läget.
Hade ju önskat att Elsa hade fått gå där också men nu blev det ju inte så tyvärr. 
 
Innan vi var och hämtade Lucas så var vi på Elsas förskola på drop in-fika. Elsa tyckte det var skoj att vi var där med henne :)

Väl hemma blev det lite småfix innan det var dags att fira Elsa med paket. Ögonen bara lyste på henne när vi kom med paketen :)
Sen var det snabba ryck med att riva upp paketen :) Allt var omtyckt och hon satte igång att leka direkt när hon var klar.
Här får ju den som fyller år välja middag på sin födelsedag. Elsa svarade ju ja på vad man än frågade om vad hon ville ha ;) så det fick bli pannkakor idag och hon åt för fullt.

Liam fick vara hemma från skolan idag, inte kunnat sova inatt och var fortfarande slö och "påverkad" efter migränattacken. Men under dagen har det lättat och nu ikväll mådde han som vanligt igen. Så imorron blir det skola igen. Får hoppas att regnet håller sig borta då de ska vara ute även imorron på skolan. Kläder efter väder är det ju som gäller alternativt en jacka som tål regn eller paraply... Hade ju önskat att han tog regnkläder men si icke!
Det är ju fånigt att ha regnkläder..

 

2 år

Vår älskade lilla Elsa fyller 2 år idag! Stora tjejen nu ju :)
 

Sommarlovet närmar sig..

Dagarna rullar på i rasande fart och nu är vi inne på sista skolveckan.

Idag har vi ägnat dagen till att leta presenter till Elsa, gick rätt smärtfritt :)
Sen var det ju det där med att hitta kläder till bröllopet i helgen. Men efter en del provande och jagande så var jag ju tvungen att bestämma mig.. Med en växande mage så försökte jag tänka lite praktiskt också så jag kan använda det nån mer gång än bara bröllopet. Så jag får se ut som jag ser ut helt enkelt ;)
Lyckades hitta ett par andra skor också, kors i taket!
Så nu är nog allt färdigt inför lördagens festligheter :)

Fick samtal från Liams lärare när vi var på väg att hämta Lucas på förskolan också. Han hade blivit jättedålig under sista lektionen så han hade gått ut och lagt sig i soffan de har utanför klassrummet.
Hon hade inte träffat honom förrän skoldagen var slut och han var så pass dålig att han inte kunde ta sig hem med taxin. Så det var bara att hämta Lucas lite snabbt och sen upp till skolan för att hämta Liam.
Han låg och halvsov i soffan när jag kom och var riktigt hängig. Ett migränanfall, hittills har han ju inte fått några sådana i skolan utan bara fått dem hemma men nu ville det sig visst inte. Och precis som förra gången så får han feber i samband med det. Skulle ju ta det via skolsköterskan med läkare osv men vi får nog ta det tidigare via vc.
Han är fortfarande riktigt hängig men huvudvärken har lättat, men som det ser ut just nu så blir han hemma imorron. Trist då de skulle ha utedag med en massa skojigheter imorron på skolan. Får hoppas att det "bara" var migränen som spökade nu så han kan gå på torsdag och fredag.


Vi andra har njutit av det härliga vädret hela eftermiddan. Det har hoppats studsmatta, lekts i sandlådan, busats och massor mera. Glass har vi hunnit med att äta också såklart :)

 

Kalas

I fredags hade vi kalas för min pappa, Liam och Elsa. Elsa har ju inte fyllt ännu så det blev ett litet förskottskalas för hennes del :) Inte hade hon något emot det ;)

Syskonbus <3

Lille glader <3

Trollunge <3

Där försvann Elsa bakom pakethögen
Många spännande paket och en massa roliga saker i dom :)

Både Elsa och Liam tackar så jättemycket för de fina presenterna! Helnöjda båda två :)
(Bisse och Ulle, hästboken är riktigt populär både hos Elsa och Love, Love kan skratta så han kiknar när man läser ur den ;)

11 år!

I torsdags fyllde världens bästa Liam 11 år! Inte klokt vad tiden går fort.
Att köpa presenter var inte det enklaste men han blev riktigt nöjd, som tur är ;)

 
Helt galet att han börjar 5:an till hösten! Men vilken underbar kille vi har!

RSS 2.0