När olyckan är framme...

Ja fredagen och helgen blev inte riktigt som planerat.

På fm så höll barnen på och lekte ute. Leon skulle åka i rutschkanan som sitter på klätterställningen. Och jag vet inte riktigt hur han bar sig åt, gick så otroligt fort!
Han ramlade på nåt sätt ner över kanten från högsta delen av kanan. Och när han landar så hör jag att det knakar till i armen, han landade på armbågen...
Satt med Idun ett par meter ifrån och var snabbt framme. Ropade på Jens som höll på med Liams hus tillsammans med pappa och Liam. Och det var bara att stoppa in honom i bilen.
De gjorde ett stopp på vc där en akutsjuksköterska först kollade på honom och sen en läkare. De var rätt säkra på att den var bruten då armen var blå ändå ut till handen. På med en stödskena och vidare mot sjukhuset för akutröntgen. 

Blev en väntan på röntgen, Leon ville åka hem för han ville inte vänta. 
Tillslut blev röntgen gjord och den som gjorde den sa att de såg en större fraktur men att läkaren fick berätta mer. 

Så blev det väntan på akuten. 
När de väl kom in så blev det ett akutlarm så de fick vänta inne på rummet ett tag. Plutten slocknade. De hade försökt ge honom smärtstillande men han vägrade. Så han kämpade på ändå. 

Till slut kom sköterskan tillbaka, och en läkare. Armen var av och de skulle ringa till ortopeden och kolla vad de skulle göra med det. 
De kom tillbaka och det skulle gipsas.. 

När de väl var på väg till rummet för gipsa så blev de stoppade av ortopedläkaren som sa att skadan var värre än de trodde så det skulle bli operation istället. 

Så de fick åka upp till avdelningen och få ett rum. Och sen var det bara att vänta.. Leon vägrade fortfarande att ta smärtstillande. 
Vid 18 kom de in och sa att det skulle bli op inom en timme.. Så blev det inte... 
Vid 20-tiden kom de upp från narkosen och han fick lugnande. Sen var det ju meningen att han skulle åka ner rätt snart men det blev en försenat så strax innan 21.30 kom de och körde ner honom.. 
Runt 23.30 blev Jens hämtad ner till uppvaket, Leon sov gott och vaknade inte till förrän runt 3.


Kunde han äta frukost osv så skulle han få åka hem. 
Och frukosten fick han i sig, men ronden var försenad. Men det blev mer väntan. Innan han skulle få åka hem så skulle armen röntgas igen. Och de fick en tid 14.30. 
Framåt eftermiddan så började Leon få riktigt ont. Han hade fått Alvedon men den hjälpte inte så de fick ta till morfin. 

Röntgen gjordes och de fick åka upp för att vänta på att läkaren skulle kolla på bilderna. Men sen fick de äntligen åka hem! 
Han fick med sig lite morfin hem och det behövdes under lördagen. När han själv säger att han vill ha medicin för att det gör ont, då gör det ont!

Sååå... Han har två stift som sticker ut lite ur armen och så gips. Och det ska han ha i en månad, han fick tid med posten idag och på Elsas födelsedag ska han sövas och ta ut stiften och ta bort gipset.

På fredag är det dags för en ny röntgen och träff med en läkare. 

Han tar det här med gipset rätt bra ändå. Det jobbigaste är väl att han inte kan leka riktigt som de andra och att han inte kan leka med vatten nu i värmen. Nu har ju svullnaden i handen börjat ge sig lite också så han använder den handen lite iallafall.
Men det kommer bli en lång väntan på att få ta bort det. 

Bosco

I fredags var det dags... 
Vi hade egentligen tid förra veckan men så blev vi ju sjuka och fick boka om.
Jobbigt när man hade gått och ställt in sig på vad som skulle göras. 

Han som alltid älskat att åka bil blev dock alldeles galen i bilen. Han skällde och glänste hela vägen in till Åtvid och for runt som en galning. Det var inte populärt när dörrarna till bakluckan stängdes. Och med tanke på hur oberäknelig han var så fick man passa sig lite.

Kom fram med en väldigt stressad Bosco. In på ett rum och träffa sköterskan först och sen kom veterinären. 
Han fick sin lugnande spruta, med munkorg på för veterinärens säkerhet. Trots en stor dos så tog det ett tag innan han gav med sig. 
Efter en stund la han sig dock ner och andningen började efter ett tag att bli normal istället för stressflåsandet. 
Sen var det ju dags för det slutgiltiga.... 

Han fick sin dos och allt gick väldigt lugnt till. Han drog två suckar och sen somnade han in. 

Han ligger nu begravd bredvid Ceasar. Nu kan de springa och leka igen ❤️


Besök i skolan

I torsdags var det dags för Elsa att äntligen få besöka skolan. Som hon har sett fram emot det! Hon har tjatat om den här dagen.
De har ju inte varit på förskolan mer än en dag den här terminen men just skoldagen har varit den enda dagen hon brytt sig om 😁 

Hon var lite nervös kvällen innan men det skulle nog gå bra sa hon själv 😊

Hon lämnades av på skolan och mötte upp sina fröknar och kompisar från förskolan. 

Och när hon hämtades var hon så glad. Hon berättade det de hade gjort och att hon hade träffat Lucas, sina kusiner och syssling. 
Och oj vad hon längtar efter att börja skolan. Man får väl hoppas att det håller i sig sen 😊 
RSS 2.0