Tandläkare och röntgen

Började morgonen med att åka och hämta Liam på skolan igen vid 9 då han fick en tid till vc för koll av sina fingrar som han gjorde illa i fredags. De har ju inte blivit mycket bättre. 
Och läkaren skickade iväg oss på röntgen... 

Men först blev det att hämta hans grejer i skolan och så äta lite frukost. Sen fick vi ta Elsas tandläkarbesök innan då hon väntar på det ett tag. 

Hon var superduperduktig! Hon skulle fixa till två tänder längre bak, missfärgningar i groparna som de tror beror på hennes mediciner. Blir att det lägger sig i de där förbenade groparna. 

Vi fick vänta en liten stund och hon pratade glatt med sköterskan Ann och sen fick vi komma in på rummet. Hon hoppade glatt upp i stolen, babblade för fullt och fick åka upp och ner i stolen, fylla upp vattenglaset osv i väntan på tandläkaren. Jag trodde ju att hon skulle reagera nåt när Susanne slipade lite på tänderna men inte nåt. Hon låg och gjorde tummen upp, vinkade till mig och var hur glad som helst. Gapade stort och när de gjorde nåt annat så var hon genast på alerten och kikade. Frågade vad de gjorde osv. 
Hon fick så mycket beröm av både tandläkaren och tandhygienisten.. De var förvånade att hon bara var 4 för de brukar inte vara så samarbetsvillig.  De var tvungna att extrakolla i datorn flera ggr över hennes ålder 😁 

Elsa hoppade sen glatt ner, fick välja två saker och sa sen hej då till alla hon såg och så gick vi till bilen. 

Sjukhuset nästa för röntgen av Liams hand. Tänkte att vi skulle få sitta i evigheter men han kom in rätt snabbt och dröjde inte så länge innan vi fick svaret heller. Var där i en timme ungefär så gick väldigt snabbt för att vara på akutröntgen. Elsa och Love pratade för fullt med dom som var där i väntrummet och de som sprang förbi. Sen dök det ju upp ambulanspersonal som vi kände igen, en som Jens känt hur länge som helst. Elsa bubblade för fullt och Patrik avslutade som vanligt med sin hälsning ✌ så nu går Elsa och gör den titt som tätt. 😊 
Röntgen var bra skönt nog så vi behövde inte sätta oss på akuten utan kunde åka hem. 

Var otroligt skönt att komma hem, lite svalare inne och såå skönt att ta av sig skorna! Värmen gör ju att fötterna svullnar en hel del. Haft bubbaklubbsfötter nu ikväll och det har inte lagt sig ännu. 
Blivit lite mycket för kroppen idag så det känns nu. Bara hoppas att det känns ok imorron. 
 

Inte uvi

Imorse var Jens uppe och lämnade mitt urinprov på vc när han körde Liam till skolan, bra när man bara kan åka till labb med det. Ville kolla om jag åkt på uvi, lite svårt att säga om det onda bara beror på svampen som jag fått av penicillinet eller om det är nåt mer. 
Men provet visade negativt för uvi iallafall och han var borta hos barnmorskorna för att se vad dom sa. Både hon på vc och den bm han pratade med sa att jag absolut skulle ha en extrakoll idag. Men man är ju tvungen att ringa kvinnohälsans växel för att få en tid. 
Så vi ringde och självklart när de ringde upp så fick jag inte nån tid. 
Det växer mycket nu och det är vanligt med förvärkar då blev svaret....
 
Jag har molande värk hela tiden som blir mycket värre när jag är igång. Och visst, förvärkar har jag också men det här är inte det. Men nä, ingen koll. Däremot ska jag lämna nytt prov imorgon som ska skickas in till labbet i Linköping. 
 
När jag låg mest dubbelvikt i fredags kväll av smärta och visste knappt var jag skulle ta vägen. Stod ju i valet och kvalet att ringa förlossningen men gjorde det inte.
 
Jaja, det är väl bara att vänta och se, tror inte odlingen kommer att visa nåt heller.
 

Mors dag

Smörgåstårta till frukost och så fick jag en massa paket som barnen valt ut själva och så blommor. Min älskade familj 💜 


Busfabriken och miljonregn

Eftersom vi inte kunde åka på kalas idag så blev det en tur till Busfabriken där de skulle ha miljonregn. 
Velade lite med tanke på det onda jag hade igår kväll plus att jag vaknade med sammandragningar. Men det lugnade ner sig och vi tog oss iväg. 
Planen var att jag skulle sitta stilla. 

Fullt ös direkt och de hann att leka en hel del innan det var dags för miljonregnet. Barnen samlades vid vulkanen och tillslut släppte de ner alla grejer.  Och de lyckades få tag i två trisslotter, en fribiljett, gosedjur och en massa godis.

Sen var det lite energipåfyllning innan de fortsatte att röja järnet. 

Var några trötta barn när vi lämnade Busfabriken. Leon slocknade snabbt och Love var inte långt efter. 

Väl hemma gjorde vi ordning smörgåstårta, barnen åt som hästar. 
Lite tanigt med garnering men barnen fick bestämma. 
   

Efter att de lagt sig blev det film för oss andra, Daddys home. Rekommenderas! 
Det onda smög sig på under kvällen men inget emot igår. 


Leon

Leon skulle absolut ha på sig Elsas klänning imorse. 

V.27 (26+2)


Ont...

Inte så mycket som blivit gjort idag, dock tycker kroppen att det blivit för mycket... 
Har riktigt ont nu, hoppas på att det lugnar ned sig så det inte behöver bli en tur till förlossningen för koll. Men å andra sidan har jag varit igång mer igår och idag än på ett par veckor. Bebis är det full fart på iallafall. 

Varit och handlat och så fixat lite här hemma. 
Tortillas till middag idag så det var ju snabbt och smidigt. 

Skulle ju åkt på kalas imorron för att fira sötnöten Saga. Håller oss dock därifrån då vi är lite förkylda ännu och Lucas hosta inte riktigt gett med sig.  
Som jag/vi har längtat efter dom, så dröjer det ännu längre tills vi ses. 

Liam lyckades skada sig på friluftsdagen idag, han var iväg till skolsköterskan och han ska till läkare i början av veckan om han inte kan röra fingrarna ordentligt tills dess. I nuläget kan han bara böja dom en bit. 

Slängde ihop en smörgåstårta nu ikväll som ska få stå och gotta till sig tills imorron. Elsa tyckte det var lite dåligt med garnering på men jag lovade att det blev mer imorron 😉

Lovade barnen att hitta på en annan grej imorron eftersom vi inte kunde åka på kalaset. Men vi får väl se hur det går med det onda för min del, vad det leder till.

Torsdag

Följde med in till stan idag också, båten skulle till Marinan för att laga båtmotorn. Tog dock ett tag innan vi kom iväg, först glömde Jens mobilen som ska reklameras och nästa gång vi var på väg fick vi stanna och jaga in en kalv. 

Eftersom båten ev skulle vara klar några timmar senare så tog vi lunch på Ikea. Var kanske inte det smartaste valet att jag fixade maten, trodde jag skulle tuppa av flera gånger. Tur det fanns räcke att  hålla sig i och att kön gick relativt fort. 
Elsa, Love och Leon satt/stod i en kundvagn och hälsade på alla vi mötte när vi gick ut och vinkade.     

Båten hann bli klar och vi fick köra hem i 40 igen 😉

Jens var inne och köpte järntabletter på hälsokosten i Åtvid som tydligen skulle vara väldigt effektiva och vara snälla mot magen så vi får väl se om jag kan skrämma upp järnvärdet. Känns som det sjunkit ännu mera sen jag var hos barnmorskan. Och järndepåerna var ju inte så kaxiga heller när de tog proverna vid inskrivningen. Måste få mera ork så det är bara att testa allt för att få upp det. Järndropp har ju inte gjort nån större nytta de andra gångerna. 
   
Tippar på att vikten dalat mera också sen besöket, får ju inte i mig mycket på en dag. Dock så går det åt rätt håll och jag får i mig liite mer för varje dag nu. 

Dags för lite sömn och se vad man kan hitta lite ork till imorron.    
  Leons 1,5-årskontroll

Nu var det ju ett tag sen vi var på bvc. Så hade räknat med att det skulle ha hänt lite 😃 Var där i december senast. 

Han sa inte så mycket, precis som vi hade räknat med men han staplade klossar, målade och lite annat. 

Vikt: 10860g (+960g) 
Längd: 81 cm (+5,5cm)

Följer sina kurvor fint. Planar ut lite på viktkurvan men han rör sig ju så pass mycket. 

Han charmade Karin iallafall trots att han inte sa så mycket. 😃
Nu dröjer det ju ett år innan det är dags för koll igen. 

Love skulle ju ha varit i måndags men de ringde och avbokade en halvtimme innan han skulle vara där. Så han fick en ny tid i juni. Så Elsa ska dit den 13:e och Love den 15:e. 

Ej som planerat

Imorse precis innan vi skulle åka hemifrån för att lämna Elsa och Love på förskolan så ringde de från förskolan. Det gick magsjuka för fullt på hela förskolan, både bland personal och barn. Vi har ju sagt till att de ska höra av sig om det går såna smittor. Så ja, de fick hänga med oss helt enkelt. 

8.30 skulle vi vara på bvc för Leons 1,5-årskontroll, får ett eget inlägg, och efter det styrde vi mot stan. 
Våran spis la nämligen av igår. Den har varit dum länge men så igår gick det inte att använda den alls. Jordfelsbrytaren slog ifrån direkt. 
Tydligen så har dock typ ingen kedja spisar med måttet 70 hemma utan är beställningsvara och tar 3 veckor att få hem. Så länge utan spis funkar ju inte! 
Elgiganten hade en 70, demoexet som de egentligen inte får sälja men de gjorde ett undantag. Så det fanns inte så mycket att välja på. Men den verkar bra på beskrivningen iaf 😉 får bli till att testa den imorron. 

Dock går den inte att sänka riktigt så mycket som behövs så den extrahöjningen som snickarna gjorde måste göras om lite. Så blir lite extrafix med det. 
Lite nya grejer på den mot den gamla så det ska bli intressant att testa.   
       

Första klippningen

Leons hår har ju en tendens till att trassla sig och han är ju en aningen håröm om man säger så. Tog beslutet idag att kolla med Jackson om han hade nån drop in-tid när vi ändå var inne. Och det hade han, fick vänta en kvart bara så överkomligt. 
Lite ångest över att håret skulle ryka men som sagt, välbehövligt! 
Var beredd på redan innan att vår lille blyger skulle sätta sig på tvären. 
Han satte sig i bilen en stund men sen nää. Lyckades få honom att sitta kvar men skynket ville han inte ha på sig så vi fick köra utan, hårigt värre.   
Till slut gick det galant. Var mycket hår som rök. Kom ihåg att ta med lite hem också att spara. 
Han var ju en aningen nöjd efteråt när han hade fått håret tillfixat med vax, färg och glitter. 

Gick in med en liten kille och kom ut med en stor! Ovant att se honom i kort hår. Men det blev jättebra. Han däckade fort i bilen sen, dock bara en kortis eftersom Elsa och Love skulle hämtas på förskolan. Han fick tummen upp av alla sina syskon sen med 😃 Elsas första reaktion var dock "vad har han gjort!" och så slog hon händerna för munnen 😁 

Nu kanske folk kan se att det är en kille också 😉 vet inte hur många ggr vi har fått frågan. Tom frisören frågade 😁

Bihåleinflammation..

Jag har ju varit dålig i några veckor nu och ja, inte har det blivit bättre. De senaste dagarna har jag haft så ont i käken på ena sidan.  Något slog mig att det kunde ha med bihålorna att göra. Kollade på 1177 och jovisst kunde man få ont där. Ringde vc och bad om en koll, trött på att må så här nu. 

Efter 45 min väntan fick jag komma in. När han frågade vad som var fel så sa jag att jag misstänkte att jag hade bihåleinflammation. Men nähä, det kunde jag inte ha för det såg han på mig att jag inte hade. 
Efter en undersökning så sa han att han kanske fick ändra sig och efter att jag hade fått ta prover så fick han ge sig helt och jag gick därifrån med diagnosen bihåleinflammation.

Så ett recept på penicillin blev det som jag ska ta i 10 dar nu. Hoppas på att jag kommer må bättre snart. Orkar ju ingenting och har ju haft svårt att äta i några dagar. Sökte väl i rätt tid eftersom jag har börjat känna av det i käken på vänstersidan också. 

Nu hoppas jag på att bli av med eländet så jag kommer igång, planerar ju för kalas snart. 

Koll av Lucas

Igår fick Lucas hämtas på skolan med huvudvärk, illamående och magont. Dvs det som han dragits med i över en månad. Nu ringde vi vc för att göra en koll, känns ju inte som att det står riktigt rätt till. 

Fick en tid på em och han fick ta lite prover, de visade ju såklart ingenting. Borreliaprovet skulle ta ett par dagar att få svar på. Så det är förmodligen nåt virus som ligger och håller sig kvar. Med andra ord det vanliga svaret som man får.  
Vänta in och se vad borreliatestet visar. 

 

Tvåsiffrigt!

Då är vi äntligen nere på tvåsiffrigt! 

Vi längtar så efter dig! 

Elsa börjar tycka att det är dags för bebisen att komma ut nu, är lång väntan. Hon myser och pussar massor på magen och pratar in via naveln för hon tror bebisen hör bättre då 😊 
 

   

Sängläge

Japp, så kul har jag haft det idag. Tillbringat hela dagen i sängen, kroppen har inte alls velat vara med mig idag. Bara fått i mig lite vätska och lite glass nu på kvällen. 

Jens och barnen har varit på Lillängen och så har de pysslat ute i trädgården. 

Hoppas på att jag har en bättre dag imorron, då väntar bla 2,5-årskontroll för Love på bvc.  

Second hand

Efter frukost beslutade vi oss för att ta en second hand-runda i stan. Hamnade mitt i mopedrallyt som de skulle köra på vägen här så mååånga mopeder fick vi se.

Efter rundan i stan så blev det ett stopp i Åtvid för att handla, behövde verkligen fyllas på. 

När vi kom hem hade Liam städat halva nedervåningen, helt på eget initiativ. Och Lucas pysslade ute i trädgården. 

Så eftermiddan ägnade vi åt trädgården, lite städ och så tvätt. Rymmarkanin och stadstripp..

Efter vanliga morronbestyr skulle vi packa in oss i bilen, blev en pratstund med pappa och så upptäckten att ena kaninen var borta ur buren innan vi skulle iväg.
Nätet var helt överallt och det gick inte att se var hon skulle ha tagit sig ut.
Vi letade men hon gick inte att uppleta.

Vi begav oss iväg då vi skulle lämna en av syskonvagnarna som vi sålt. Står bara och tar plats och har inte varit nån favorit här. Så nu har den fått flytta och lite pengar kom in på sparkontot.

En sväng till stan för att hämta lite grejer och så var jag inne en snabbis på Lager 157 för att kolla deras rea. Lyckades hitta en del till Liam som är i mest behov av en ny garderob. Behöver verkligen fyllas på där.

Liam ringde och hade fått ett migränanfall och vill hämtas. Vi hade ju fullt i bilen med barnen och det skulle ju ta ett tag för oss att ta oss till skolan. Så han ringde morfar som höll till hemma hos oss och han kunde hämta honom, supertack!
Så han kom hem och kunde vila, han hade fått gå till skolsköterskan på högstadiet för att få medicin. Den som ska vara på mellanstadiet är ju aldrig där.

När vi kom hem så kikade jag efter Polly och då kom hon fram från under lekstugan. Så skönt nog hade inget djur tagit henne och hon hade inte dragit iväg.
Tänkte att nu får vi väl jaga henne i evigheter när hon varit ute så länge, hon är den som är mest försiktig av sig och nu hade hon ju ätit sig mätt på allt grönt utanför buren så det gick ju inte att locka med mat.
Men hon satt stilla medans jag pratade med henne och vi kunde fånga henne med en håv.
Gissa om Pii blev glad när Polly kom tillbaka in i buren.


Var hon har kommit ut vette sjutton, enda alternativet är att hon tryckt sig ut genom dörren till deras hus. Och då menar jag verkligen trycka sig ut för hon är ju rätt stor och springan är liten.
Men nu har det blivit en åtgärd där iallafall så hon absolut inte ska kunna ta sig ut där.

Lucas hade också väldigt ont i huvudet när vi kom hem, han lyckades peta i sig lite mat men sen ville han ha huvudvärkstablett och vila. Han hade så ont i huvudet att han tjöt.
Börjar tro att han har migrän också. Yttrar sig lite så.
Han hade haft ont i huvudet i skolan också men han ber ju aldrig om nån tablett så han kan bromsa det innan det blir så här mycket. Och han hade inte tagit nån när han kom hem heller.
Ska ju ta upp Liams migrän så han kan få andra mediciner, får nog göra en koll av Lucas också.
Kan inte komma på nån alternativ medicin mot migrän men det finns säkert, så får kolla upp det också.
Lider dock med dom, vet ju själv hur det är.

Imorron måste jag iväg och handla lite mat, börjar eka i skåpena. Och så har det ju lovats bra väder så jag hoppas på att hinna med en del ute också. Så ropade tvättkorgen på mig om att den behövde tömmas lite för den svämmade över.
Har ju kommit efter igen nu när jag har varit sjuk, igår och i förrgår var det ju värst. Men nu verkar det ha vänt så jag hoppas på att vara av med det helt snart. 
Får hoppas att det vänder fort på Leon också. Lite förkyld men hostar en hel del på nätterna, inget på dagarna dock. Väntar bara på att nån av de andra ska åka på det, Lucas har börjat nysa massor idag så risken finns väl att det är hans tur snart.
Men vi håller tummarna! 


Studiedag och sjuk mamma i huset

Alla barnen har haft studiedag idag, typiskt att jag ska vara krasslig då. Som vanligt när jag är gravid och blir sjuk så blir det värre än det brukar på mig. 
Knappt orkat stå upp idag och inte kunnat äta, ingen hunger heller för den delen. Två mackor är allt på hela dagen. 

Åkt på nån dunderförkylning med hosta utöver allergin. Har galet ont i ryggen och magen av hostandet och det visslar när jag andas. Hoppas verkligen att detta är toppen av det så att det vänder nu. 
Leon har börjat hosta och snörvla också så det är väl hans tur att få det också. 

Barnen har varit med och hjälpt Jens på andra gården idag. Elsa stannade dock hemma med mamma. Tyckte hon var jättemysigt. 
"Vi har Elsa och mammamys" sa hon. 

Dags att se om det går att få sig nån sömn överhuvudtaget. 

Bm-besök

Idag var det dags för bm-besök, en månad sen sist ungefär.    

Idag v.24+6

Vikt -1 kg sen förra gången
Hb 107 så extra blodprov taget då de vill ha extra koll så fort det sjunker. Låg på 122 för en månad sen..
Sf-måttet 24
Blodtryck 115/70
Hjärtljud 147

Lillbus därinne ville inte alls vara med om att bli lyssnad på först men tillslut så. 
Tillväxtultraljud bokat och även pratat lite om oron inför förlossningen. Inte förlossningen i sig utan att det går snabbt. Tog det lite mer på allvar än läkaren som jag tog upp det med sist. Så vi får se vad som sker.


Glad Lucas

Vilken skitnatt det blev! 
Jag somnade inte förrän framåt 5 dvs ca 1,5 timme innan klockan ringde. Var helt omöjligt att sovsova. Jens sov dåligt också men han vaknade bara till och somnade om. 
Lucas och Elsa kunde inte sova heller, de vaknade runt 1 och den var över 3 innan de somnade om. Så jag vet inte vad det var med den natten! 
Så inatt hoppas jag verkligen på sömn, känt mig lite seg i kolan idag. 

Ruskväder och det blåste ju rätt bra inatt! Partytältet som barnen har som solskydd hade ju såklart blåst iväg. Men klarade sig nog så pass iallafall att det går att använda. 
Så idag har vi haft en innedag, inget trevligt väder att vara ute i men regnet behövs. 

På en blev det en snabbsväng till stan för att möta upp en gammal skolkamrat till mig för att köpa en grej till Lucas. 
Någon som var väldigt lycklig när vi kom hem och fick se vad det var. 

Han har velat ha en dator väldigt länge och vi har letat efter en till ett vettigt pris eftersom han skulle betala en del själv också. Och nu hade kompisen en till salu, som bara hade varit igång en gång och inte alls gammal. 
Så nu är han riktigt glad, lite extra glad eftersom hans surfplatta gick sönder häromdagen. 
 

Städning..

Ja det är väl ungefär vad dagen har bjudit på, städning och tvättning. Eller ja, den började med sovmorron. 

Haft växtvärk som hetat duga idag, yrsel och foglossningen har trilskats men har fått en del gjort iallafall. Och de andra har hjälpt till. 
Resten finns ju kvar imorron så hoppas på att jag har en bättre dag då. Bm-kontroll i veckan så hoppas på att värdena är bra.   

Och tänk vad alla helt plötsligt tycker det är kul att hoppa golvet 😉 Alla vill testa moppen. 
Lucas städade golv för fullt idag. 

Blev korv stroganoff med ris el pasta och ärtor till middag idag. Ville ha nåt som gick snabbt så jag slapp stå vid spisen så länge. 
     
  

Lite nervöst...

Den 27:e augusti är det rally och det ska bli Östergötlands största rallytävling på 10 år.. I nuläget är det 250 startande. 
Det innebär ju att vägen kommer att vara avstängd större delen av dagen. Så det skulle inte förvåna mig ett dugg om bebisen bestämmer sig för att det är dags att komma ut den dagen! 
Visst, de avbryter tävlingen för att vi ska kunna ta oss till sjukhuset men mamma och pappa måste ju kunna ta sig hit också. 
Lite stressmoment sådär... 

Får hoppas att liten kommer ut innan dess så jag slipper nojja mig över det. 

Marias Hus

Dagen blev inte riktigt som planerad, skulle åkt iväg på överraskningskalas för finaste Pixie idag men fick ändra planerna då både Liam och Lucas var krasslig. Eller ja, Lucas är ditt vanliga jag igen nu men Liam är dunderförkyld och hostar massor. Så det är väl bara att vänta på att nästa ska åka på det. 

Tog en sväng ner till Marias hus iallafall. Det är 10-årsjubileum så fanns lite erbjudanden. 

Kom inte därifrån tomhänt, hade som vanligt kunnat handla hur mycket som helst. 
Men en full påse blev de, tur jag hade ett presentkort kvar också så det inte blev så hiskeligt dyrt. 

Barnen testade snurran som finns utanför. 

Den som man själv snurrat i som liten. Hur många gånger har man inte åkt i den!  Och den är populär ännu. De ville helst stanna kvar där. 
Vi träffade på mormor och morfar där också, lycka! Elsa blev så arg när vi skulle åka utan dom och ännu argare när vi åkte förbi deras hus utan att stanna. 

Hann testa ångmoppen i två rum idag, verkar funka kanon. Imorron ska lite fler golv få sig en omgång.        

Dundertrött nu och ont så sängen väntar. Och nej, vi har inte kollat på Eurovision, eller o snabbreprisen. Alldeles för långdraget och tråkigt. Och att Frans vinner är ingen risk. Australien tar antagligen hem det. Påkörd katt, klänningar och ångmopp...

Blev en tripp till stan idag, inte alls planerad. 

Färden dit började dock inte alls roligt.
När vi kommer vid Lilla Örsätter så ser vi en korp sitta vid vägkanten och när vi passerar hinner jag se ett katthuvud. Vi vänder om så snart det går och parkerar. Jens går och letar i vägkanten, katten syns inte längre då korpen dragit ner katten i diket. 
Katten är påkörd, fortfarande varm och den är inne i slutfasen, då den låst andningsvägarna. 
Tar ett av hundarnas lakan i bilen och Jens sätter sig med den i knäet medans jag hoppar in bakom ratten och vi åker snabbt till veterinärerna. Får komma in snabbt och han   konstaterar precis som vi att han somnat in ungefär lagom när vi kom fram. Men han lyssnade och kände på honom, kollade om han hade chip då ingen öronmärkning fanns. 
Men inget chip fanns heller. 
Lämnade missen insvept i lakanet och jag hoppades att ägaren skulle hittas. 
La ut det på ett forum på fb och ägaren hittades snabbt skönt nog! Så hon var och hämtade honom och han är nu begravd.  

Jag svor en hel del över idioten som kört på honom och inte stannat. Och ja, tjöt gjorde jsg också, både av ilska och ledsenhet. Så såg nog lagom rödgråten ut när vi kom till stan.

   

Jens köpte en vinsch till båtkärran i onsdag, när Liam skulle montera den i onsdags kväll så var en fjäder av. Så den byttes igår.. 
Sen igår när  de kollade så fattades det grejer i kartongen. Var personalen ute i kundservice som gick och hämtade en ny och hon kollade dem inte innan. 
Så idag var den tvungen att bytas igen. Fick lite kompensation för allt åkande. Den här gången kollade de i kartongen 😉

Elsa har tjatat om att köpa lite nya klänningar då hon vuxit ur de flesta. Så nu har hon fyllt på med fyra nya klänningar som hon valt ut. 

Gjorde även ett annat inköp idag. 

Några bekanta som har och den ska vara så bra. Så vi får väl se om den uppfyller förväntningarna.. Golven blir ju inte rena ordentligt av en mopp, om man så torkar tio ggr efter varandra och gör moppen ren ordentligt mellan varje så är den fortfarande smutsig efter tionde rengöringen. Så imorron är det upp till bevis.
Hans och Greta

Var iväg till Hans och Greta idag, en second hand-butik. De öppnade för ett tag sen men jag har alltid glömt bort det. Idag blev jag påmind på Fb så idag fick det bli en tripp. Hittade några plagg iaf, hade kunnat hitta mera men då de hade inbrott dan innan de öppnade så de blev av med kortmaskinen så tog de bara kontanter och det hade jag inte så gott om. Leon spatserade runt därinne, sen kom en i personalen och ville ge honom ett gosedjur. Då blev han som förstenad och stod och blundade och kikade då och då för att se om hon hade försvunnit. 
Inte förrän en stund efter att hon hade gått så kunde han ta nallen. 
Gick lite bättre sen efter att de försökte busa med honom. Blygheten lossnade lite precis innan vi gick till bilen,.

Måste verkligen säga att personalen var toppen. Hur trevliga som helst! Kommer definitivt åka dit igen. 


Var på drop in på Elsas avdelning idag vid hämtningen. Love såg när vi kom så han kom infarandes och fikade han också. 
Lite handlade sen och så hem för att fixa i trädgården och inne. 
Önskemålet på mat var pannkakor idag så det blev en hel del stekande. Går ju åt en del om man säger så. 
 


Onsdag

 Idag har jag och lilleman städat och tvättat, ja i den mån kroppen velat. Var ute ett tag också, inte alls lika skönt idag. Stod o valet och kvalet om jag skulle plocka ner partytältet som står vid barnens lekstuga men hoppades på att det skulle hålla och än står det kvar. Men vi höll oss ute ett tag och han hann att träffa morfar. 

Sen var det dags att hämta busungarna på förskolan. Blev en tripp till stan för att hämta en båtkärra, att köra 30-40km från Tornby och hem tar sin lilla tid 😉
Stopp i Bankekind för att fixa med en annan båt och båtkärra också innan vi kunde styra hemåt. 

Middag och sen försvann Jens och Liam till Lillängen. Nr de kom tillbaka var i stort sett alla kvällsbestyr avklarade och de små skulle sova. 

Så sen har vi hängt i soffan. Har sån nackvärk men jag hoppas att vila ska råda bot på den så den är borta imorron.   

Invirad i lakan?

Suttit nu ikväll och kollat efter mammaklänningar, verkar omöjligt att hitta några som man vill ha. Lär ju behövas om sommaren ska bli typ som nu. Vill ju inte köpa så mycket mammakläder heller. 
Får väl sätta mig och kika lite imorron igen, låter ungefär som att det skulle dyka upp några nya tills dess 😛  
Får väl kolla på vanliga också men då behöver man ju nästan testa för att se så magen får plats. 
Får väl bli att vira in sig i ett lakan annars...

Annars idag så har Elsa och Love varit på förskolan. Lucas har varit hemma idag också men mått bättre så förhoppningsvis kan han gå imorron. Var och hämtade hans läxor idag så han gjorde alltihop under eftermiddan. 

Leon och jag har spenderat tid ute, försökt hålla honom i skuggan så mycket som det gått. Under eftermiddan försvann ju solen så då blev det ju lättare. 
Efter middan begav sig alla ut, fixade i trädgården osv. Eller ja, yr  jag kollade på 😉
Var inte lätt att få in de små för att tvätta av sig och gå och lägga sig! Men jag förstår dom för det var riktigt skönt ute. 
   


Utedag

En utedag fick det bli idag. Kroppen har inte riktigt varit med mig så har inte kunnat göra så mycket. Men barnen älskar ju att vara ute så det är bäst att passa på så länge vädret håller i sig.

Det varieras med att hoppa studsmatta till att gräva till att åka nedför med bobbycar alt trehjuling till att gräva. Mamma, pappa, barn leks en del också.    
Till Loves lycka fick han åka lite traktor med pappa idag också.

Leon hjälpte mig att fixa grönt till kaninerna. 

Leon fick en stund själv på stora studsmattan, han visste inte riktigt vad han skulle göra. De andra brukar rulla bollar till honom men nu var det ju bara han där. Så han satt mest still och ropade på de andra. 

Galet trött i kroppen och ont i fogarna men lyckades svänga ihop potatismos och köttbullar till middag iaf. Hade Lucas till hjälp med att rulla dom. Strykande åtgång sen vid matbordet som vanligt. 

Dags att ladda batterierna och hoppas att jag kan få lite gjort imorron. Ligger lite efter nu ju och jag har planer jag vill hinna med ju.   


Ofrivillig slödag och sjukt barn

Ja dagen blev inte alls som jag tänkte. Skulle ju hinna med massor idag.
Istället så har jag fått ta det så lugnt som det gått. Svimfärdig när jag stått upp och yr även när jag suttit. På eftermiddan lugnade det sig lite iallafall så jag kunde plocka lite med tvätt och disk. Har annars suttit ute och kollat när barnen lekt. 

Lucas har klagat på huvudvärk sen igår, när vi kom fram till kosläppet så sa han att han hade huvudvärk. Och när vi kom hem tog han en tablett men det gav sig inte. Imorse hade han huvudvärk också och det har inte släppt efter under dagen. Han har sovit lite under dan och varit ledsen pga huvudvärken. 
Nu ikväll kände jag på honom då han var så hängig och han var ju som en kamin. Han fick ta tempen och den visade 39,9 så inte ett dugg konstigt att han är hängig. Han fick ta en tablett för att se om den ville sjunka, blir så påverkad i andningen av hög feber. Hade gått ner till 39,3 efter lite över en timme sen tabletten intogs. 
Får väl se hur han mår imorron.     

7 år..


7 år sen idag men det känns inte alls så länge sen. Har tänkt på det flera ggr om idag, funderade på om vi skulle åka till minneslunden men barnen var för trötta och varma. 
Känslorna har varit lite upp och ned och just de här dagarna är de som är jobbigast. Och det kommer de nog alltid att vara. 

Kosläpp

Bilen höll denna gång 😉

Vi kom dit strax efter 10 och ingen kö, mycket bilar men inget stopp. Hann gå och kolla runt lite och Elsa fick göra sin ponny ridning som hon tjatade om sen hon fick reda på att det fanns. 
Lycklig tjej med andra ord. Och hon lyckades få just den hästen som hon stod och tjatade om att få rida när vi stod i kön. 

Intog bulle och mjölk och gick sen och satte oss för att ha bra platser tills det var dags. Satte oss strax efter 11 och kosläppet skulle vara 11.30. Men i vanlig ordning så sköt de på det för att det var så många bilar i kö fortfarande. 
Likadant varenda år! 
Barnen som varit nöjda och glada hann bli trötta, väldigt varma och ledsna. Att sitta i en timme i gassande sol för att folk inte kan ta sig dit i tid! Många som tröttnade och gick därifrån, flera barn som inte orkade sitta i solen längre. Så alla vi som kommit i tid för kosläppet vid 11.30 fick lida för de som inte gjorde det. Och många barn som sett fram emot att se det och väntat på det, slutade med att de var ledsna och ville åka hem. Våra små ville inte längre sitta kvar på filten på gräset utan var varma och ledsna pga värmen så de förflyttade sig till vagnen istället och fick fylla på med dricka. 
Tillslut kom de ut iaf, Leon var överlycklig när de äntligen kom utspringandes. 

En snabbrunda till när det var avklarat och sen styrde vi mot stan, trötta och väldigt varma! 
Svängde förbi ÖoB för att inköpa en ny grill och sen ville barnen äta på McDonalds, kön till grillen i Öjeby var vääldigt lång så ingen av oss orkade stå och vänta där i solen. 
Hämtade ut medicin och så inköp av lördagsgodis innan vi styrde hemåt. 

Barnen försvann till studsmattan lika fort som vi kom, eller ja Leon drog till sitt favoritställe bredvid lekstugan. Så vi har bara tagit det lugnt sen vi kom hem, slängde ihop några tortillamackor till de som ville ha innan det var dags för lördagsmys och sen ner i sängen. 

Ska göra detsamma nu, försökte se på film men jag somnar bara hela tiden så det är meningslöst. 

Fredag som känns som söndag

Började morgonen med att lyssna på bebisens hjärtljud, efter en orolig natt så behövdes det även om jag kände bebisen. 

Efter frukosten åkte Jens och Liam och jobbade. De andra sprang ut och lekte medans jag och Leon fixade lite inne innan vi knallade ut. Han vill ju helst vara ute hela tiden men han får värmeutslag jättefort. Och har man en tunn långärmad på honom så blir det ännu värre. Hjälper inte att han sitter i skuggan heller men det blir lite mindre iaf. Måste ha honom sovandes i enbart blöja när han sover middag annars så är han röd på nästan hela kroppen. Känns som att det kommer bli en jobbig sommar för honom om det ska fortsätta såhär. Visserligen så verkar det inte klia eller besvära honom på nåt sätt. 

Ute har vi varit iallafall. Lucas och jag började montera ihop ett partytält som är tänkt att ge lite mer skugga åt de små, framför allt Leon. 
Jens fick hjälpa till när de kom hem eftersom Lucas inte var tillräckligt lång för att nå upp och montera ihop takstommen. 

Trötta barn innan middan men ute skulle de vara.

Hittade Love liggande halvsovandes på rutschkanan och sen förflyttade han sig till en solstol en stund. 

Äntligen skugga på ett av Leons favvoställe. 


Nu är det bäst att få sig lite sömn och ladda inför morrondagen. Då ska vi iväg på kosläpp. Förra året havererade ju bilen på väg dit så i år hoppas vi på att komma fram. Barnen, framför allt de små, är taggade. 
Känns som att det är söndag idag med tanke på att alla var lediga här igår. Men så har vi fortfarande två lediga dagar kvar att njuta av! 

Kristi himmelsfärd och saknad

Tänkte att vi skulle få sovmorron imorse men Elsa vaknade vid 7 och kunde inte somna om, som hon brukar göra. Och Leon vaknade till en timme efter. 

Passade på att göra lite nytta när jag ändå var uppe tidigt. Tvättade, städade och slängde ihop en kaka till fikat. 
Var lite skeptisk till hur kakan skulle kunna smaka kanelbulle med den lilla kanelen som skulle vara men jorå, den smakade kanelbulle! 
Och alla gillade den. 

Spenderat i stort sett hela dagen ute. Barnen har lekt, hoppat studsmatta osv. 
Jens, Liam och Lucas körde bort vedpannan till andra huset också. Så en sak mindre på gårdsplan... Har visserligen måånga saker jag vill ha bort därifrån. Men jag blir väl av med det, nån gång förhoppningsvis... 

Haft en del värk i magen idag, lugnat sig dock men nu ikväll kom det tillbaka. Hoppas på att det ger med sig snart.. 
Påminner extra mycket idag hur vi hade det för 7 är sen. När vi åkte in till KK pga ont, lite blodblandat och att jag inte hade känt av bebisen. Där vi fick beskedet att bebisen inte längre levde, att vi hade förlorat vårt barn i v.18 och skulle läggas in två dagar senare för igångsättning.  
Det har känts idag, de här årsdagarna gör lite extra ont. Tankarna kommer igång... 
________________________________________

Varit sugen på potatissallad så länge nu så idag gjorde jag slag i saken och slängde ihop en. Fixade kyckling och korv till. Så gott! 
Blev lite rester kvar också så det får bli morgondagens lunch, om nu vi andra får nåt. Lucas ville ha det som var kvar av potatissalladen själv. 

Haft besök av en katt här idag som vägrar ge sig av. Lite rädd men springer bara iväg en kort stund och sen är den tillbaka. 
Vet bara en av grannarna som har en sån blågrå katt och jag tror inte det är hans. Återstår att se om den är kvar här imorron också. 


V.24 (23+0)


Ny vecka och magen fortsätter att växa så det knakar. Busen därinne sparkar på för fullt och styr omkring. Får väl säga att jag mår rätt ok just nu ändå även om jag har sämre dagar då och då. Men att jag kunnat sluta med illamåendetabletterna nästan helt är ett stort plus, framför allt de starka. Hoppas på att det fortsätter så. 

Glassväder

Blev en tur till stan idag för att uträtta några ärenden. 

Kikade lite efter presenter till Elsa också, vet inte riktigt vad vi ska hitta på ☺
En lunch på Food & Familj hann vi med också, jag behöver nog börja beställa barnportioner. 
1/3 hade gott och väl räckt till mig, tur Leon hjälpte till att äta lite. 
Man hittade knappt potatisen som låg under. 

Leon hittade en stor badanka på TGR som han ville att vi skulle köpa med oss hem. Lycka när han fick den! 

Styrde mot Åtvid för att hämta Elsa och Love på förskolan. Frågade om de var sugna på att åka och äta glass och självklart ville de det. 
Så vi stannade till på Stallkiosken och köpte varsin glass som vi åt ute i solen. 
Elsas enda krav var att glassen skulle vara rosa.
Smaskigt värre med glass. 

Resten av dagen har vi tillbringat utomhus. Helt underbart väder så man måste ju passa på att njuta av det. Fått lite mer planterat idag också, dock inomhus så de hinner växa på sig lite innan det är dags att plantera ut. 
Får hoppas att det tar sig bara. 

Blev uppringd av våran bvc-sköterska idag också när vi var på väg hem.från stan. Hon undrade om vi inte hade fått ett brev hem med en tid för Loves 2,5-årskontroll. Och nej, i vanlig ordning så har det inte kommit nåt brev! 
Han skulle ha varit där idag, därav hennes samtal. Men svårt att veta om det när man inte fått nån information. 
Fick iaf en ny tid för Love, Leons tid också som de hade skickat ut papper om och som faktiskt låg i brevlådan idag och så en tid till Elsa. Så det blir många besök nu för hon hade inte så hon kunde boka in alla tre på en gång. 
Sa även till om att Leon inte ska ha nån spruta så det blev ju ifrågasättning igen och att vi skulle ta med den info vi läst så hon fick se den.. Känner att vi inte alls måste visa upp den, fortfarande frivilligt med vaccination. 
Men det lär väl bli en diskussion denna gång igen.. 

Tisdag

Idag har vi hållt igång från morron till kväll i stort sett.

Elsa och Love har varit på förskolan som vanligt. Leon trodde de skulle gå ut och leka när de tog på sig och fick ut så han var måttligt glad när dörren stängdes. Gick som tur var över rätt fort. 

Intog sen frukost tillsammans med Jens och pappa. Lite små fix inne innan vi kallade ut, Leon tjatade om morfar så vi gick ut och kollade vad de gjorde. 
Han skulle stå och titta på när de kapade ved. Vet inte hur många gånger jag fick hämta honom för att han var för nära. 
Till slut fick jag med honom för att mata kaninerna istället. 
Gick in lite snabbt sen för att fixa dricka till Jens och gå på toa, Leon hittade sin kotrasa och napp och kom in och la sig på toa golvet och däcksde. 
Förmiddag var  tydligen jobbig för han sov sen i över fyra timmar i sin säng. 
Tog mig lite vila på soffan för att vila fogarna och tanka lite ork. 

Elsa och Love var superglada över att hinna träffa morfar innan han åkte hem. 

Jens åkte iväg med Lasse för att hämta en panna och några tankar och det tog sin tid.. Var ju i Vikingstad men man skulle kunna tro att de åkte bra mycket längre. Då första vändan tog över 5 timmar och andra vändan 3,5 timme.. 
Så han kom inte hem förrän strax innan 23. 

Nu tänkte iallafall jag försöka få lite sömn innan klockan ringer. 1,5 år idag


Våran lilla plutt som blivit så stor! 
Han pratar massor och det kommer nya ord varje dag. Väldigt hjälpsam med allt, kommer som ett skott för att tex hjälpa till med tvätten eller plocka ur diskmaskinen. Älskar att vara ute precis som sina syskon. 

Prao och sol

Idag har Liam haft prao och han har hängt med Jens idag. De har städat ur det och lastar grejer till tippen från det andra huset, fixat med rabatter och en massa annat. 
Han grävde upp lite blommor vid det huset som han sen planterade i en rabatt här hemma, så han fixade ordning hela rabatten. 

Vi andra har roat oss med städning, lek ute i solen osv. Barnen älskar ju att vara ute så det är bäst att passa på i det underbara vädret. 
Elsa tyckte att det skulle vara så här nu, minst tills hon fyllde år 😉

1 maj

Äntligen är maj här och den kunde ju inte börjat bättre! Vilken underbar dag, sol, varmt och det har inte blåst istid. 

Blivit lite fix här och där idag, haft en lite sämre dag idag. Men jag hoppas att vädret håller sig som smhi sagt så jag hinner med en del ute den här veckan. 

Lucas har ju varit hos Edwin idag så ett barn mindre i barnaskaran. Love var med ner och lämnade honom och de höll på att flytta djur när de kom så de kollade på. Han berättade om kossor och nyfödda kalvar när han kom hem. Han ångrade inte att han följde med 😊 
Gissar att han kommer gilla nästa helgs utflykt.

 RSS 2.0