Måndag

Rätt seg nu men än så länge får man försöka hålla sig vaken ;)

Efter att Lucas var lämnad på dagis så blev det en sväng till stan för att handla grejer till Liam, han ska ju på Halloweendisco om fredag. Blev några presenter inhandlade också och en julklapp, alltid en början ;)
Måste in nån mer dag, ska ju handla till Jens också, vad man nu ska hitta på.
Blev lite annat inhandlat också.
Tog oss en lunch på fd Linds också. Tanken var Ikea men där började kön långt ute på barnavdelningen så det kändes inte så lockande att stå där i kö i evigheter.

Sen var det bara att åka förbi dagis och hämta Lucas.

Det går framåt för snickarna och om en stund ska vi skutta in i bilen för att åka ned till Rickardsson för att kolla på fönster. Förhoppningsvis har han några som passar så vi slipper beställa, tar ju lite längre tid då så att säga.


Lat

Känner mig så lat idag, har ju inte fått nåt gjort i stort sett. Räkningarna är betalda och jag har räknat ihop Liams försäljning, och tyvärr har han inte hamnat där han vill ännu. Så det får väl bli nån mer vända kanske. Men jag tror att han får "nöja" sig med nåt lägre.
Pusslat med Lucas också, han blir bara duktigare och duktigare.

Nu står potatisgratängen i ugnen ialla fall och snart är det dags att börja med kycklingen. Funderar på om det ska slängas ihop en hallon-och blåbärspaj till kvällens tv också.

Soffan har varit min vän nästan hela dagen idag. Men tar ordern på allvar så det är bara att sitta ned.

Sunday

Jaha dagen blir inte riktigt som jag tänkt mig.. Planerna var att köra in ved och även stapla ved ute. plocka undan studsmattan och lite annat ute och även hinna med lite inomhus. Men jag har ont så det är soffan som gäller för min del. Så idag händer det inte så mycket för min del. Bara för att jag hade hoppats på att kunna bocka av lite av listorna.
Ska ialla fall sätta mig och betala räkningar och räkna ihop det Liam har sålt för på jultidningarna och se var han hamnar, han är ju inte riktigt klar ännu.

Igår blev det en sväng in på marknaden, blev dock inte mycket handlat. Städade lite och på kvällen blev det soffmys resten av kvällen då det onda och mr yrsel kom ikapp mig. Smaskade i oss varm smörgåstårta innan lördagsgodiset kom fram.


Full fart

Ja det är full fart här hemma just nu. Snickarna kom vid 7 och nu har Ternstedt hittat hit också för att fixa varmvattensberedaren. Så det låter åt alla håll och kanter :)
Bara jag som inte kommit igång ordentligt ännu och det lär nog dröja en stund innan kroppen vill som jag vill.
Ska försöka peta i mig frukost om en stund.

Skulle ta en sväng in till Åtvid nu på fm men får väl se när de blir klara med vattnet, behöver tvätta håret innan tror jag. Får nog ingen ordning på skatboet annars.
Måste lämna tillbaka böcker till bibblan och fixa lite andra saker.

Se om jag ska ta och plocka ur diskmaskinen kanske..

Torsdag

Segt att gå upp imorse trots att jag faktiskt fått sova inatt!
Fick iväg Liam till skolan och sen var det ju dags att göra sig själv i ordning och Lucas.
Jens och Lucas åkte tidigare än mig eftersom de åkte traktor till Erikstad. Upp och hämta upp dem och sen vidare mot US. Behövde inte vänta så länge och var rätt snart klar.

Efter det så blev det en tripp ut till Tornby, biltema en sväng för att köpa solfilm till framrutan som de ska sätta dit på glasverkstan när de byter rutan på den, rusta fick sig ett besök också. Länge sen vi var där nu men det blev lite inhandlat ialla fall :)
Sen en sväng in på Ö&B innan vi styrde hemåt.
Halvsov hela vägen hem.

Efter att ha fått lite i magen så slocknade jag i soffan. Efter en stund tyckte Jens att det var bättre att jag la mig i sängen istället så jag inte fick nackspärr. Så jag kröp ned i sängen istället ;)
Sov mellan 15-18, en aningen segt att gå upp kan jag säga. Hade lätt kunnat fortsätta att sova men då hade väl risken varit kanske att jag hade vaknat mitt i natten eller nåt.

Lite middag och sen har vi myst i soffan resten av kvällen. Har varit lite seg och hade jag blundat så hade jag nog somnat ;)
Men nu börjar det bli dags att styra mot sängen!
Ska bara fixa ordning det sista för dagen och plocka fram kläder osv inför morrondagen.
Liam ser fram emot morrondagen, sista dagen innan lovet. Ska bli så skönt med lov så man inte behöver pallra sig upp så tidigt.

Har ett par måsten imorron så jag hoppas att jag har lite ork. Fick order av läkaren att ta det lugnt så jag ska ta och försöka med det också.
Se när snickarna dyker upp imorron också, det är sagt kl 7 men det återstår som sagt att se ;)
Ternstedt skulle ju dyka upp också förmodligen så jag hoppas att jag hinner tvätta lite innan de sätter igång.

Lite avis på storasyster som åker till Ullared inatt! Vill också shoppa loss :)


Kunde inte..

Kunde inte låta bli idag när vi var på Ö&B. De var bara tvungna att följa med hem!
Två påsar som bara väntar på att ätas upp ;)


Marknaden

På marknaden igår blev inte så mycket inhandlat. Munkar är ett måste för barnen, lite marknadsgodis såklart och remmar och några andra smågrejer. Lucas skulle såklart åka tåg och Liam hoppade hoppborg. De spelade några spel också.
Glad att jag pälsade på mig för det var ju ingen värme direkt. Tog nån timme att gå över allt, synd att det är så många som säljer samma varor bara. Blir lite tjatigt när man går där.

Var skönt att komma hem sen och krypa ned i soffan och att få lite mat i magen.
Grabbarna vill åka på marknaden här i Åtvid på lördag också, en betydligt mindre sådan om man säger så.
Men får se om vi har nån bil, inte helt säkert att Golfen hinner bli klar och imorron ska vi ju lämna tillbaka Skodan.
Håll en tumme eller två för att den blir klar!


Utvecklingssamtal

Ja i förrgår var jag ju iväg på utvecklingssamtal med Liam och det var bara bra.
Han kämpar ju på med läsningen och han har blivit så mycket duktigare. Nu är det bara att fortsätta läsa så mycket som möjligt, han ska ju träna så han får ännu mera flyt i läsningen.
Annars rullar allt på, han har fått goda omdömen från alla lärarna han har och han är en bra kompis osv.
Hans lärare hade ingen som helst oroa över att han inte skulle klara kraven i 3:an, de kommer ju att ha nationella prov då.

En stolt mamma såklart som gick ut från skolan ;)


Onsdag

Dagen började inte riktigt som planerat. Tanken var att Jens skulle lämna Lucas på dagis med traktorn när han skulle åka tillbaka med den till Erikstad. Men när snickarna flyttade på traktorn igår så glömde de stänga av allt ordentligt så batteriet var dött. Så det var bara att göra sig iordning och ta bilen till dagis och Erikstad istället.

Efter att jag lämnat av dem där de skulle vara så stannade jag till i Åtvid på vägen hem. Passade på att gå till banken och uträtta mina ärenden där. Så nu är det avklarat.
Blev en sväng till Netto också innan jag styrde bilen hemåt.

Så jag har fått i mig lite brunch och fixat lite här hemma. Väntar hem Jens med andra traktorn och sen ska grabbarna hämtas på dagis och skola så vi kan åka ned på marknaden en sväng.
Inte så jättelockande i det tråkiga blåsigt vädret men det är ju lite av en tradition :)


Strul

Ja vi fyller på med lite mer strul när vi ändå är i farten. Blir så trött!

Jens har fått ut 347:- från Försäkringskassan. Räckte ungefär till en räkning... Förhoppningsvis kommer det mera, men varför de krånglar vette sjutton.
Återstår att se hur mycket jag får ut från Alfan, blir väl runt 3500:-, för det är ju tydligen 80% av min tidigare lön.
Undrar hur de räknar.

Ska bara vara en massa krångel hela tiden!.......


Vattenläcka

Orsaken till vattnet i badrummet här nere är nu lokaliserad. I början var det ju bara lite fuktigt på golvet så då trodde vi att det var kondens från bubblan, har blivit det ibland.
Men nu har det blivit värre och värre och idag var det massor av vatten när jag började plocka bort mattorna.

Var vattnet kommer ifrån?
Varmvattensberedaren!



Det är ett hål i varmvattensberedaren, hur sjutton kan det bli det?!
Det droppar på rätt bra. Har fått stänga av varmvattensberedaren nu för det går in vatten vid elen också, försöka undvika kortis i den.
Så ja, den behöver bytas. Allt vatten går igenom beredaren, de på Comfort var ju så smarta och kopplade allt vatten genom den trots att vi eldar för varmvatten också. hade varit bra om man hade kunnat stänga av vattnet till den helt.

Jaha vad är nästa grej som ska gå sönder då?
Det verkar ju bara fortsätta med saker som går sönder så det är väl bara och vänta och se vad som händer härnäst.


Gäsp

Lite trött på det här att inte kunna sova.. Efter att bara ha fått sova ett par timmar varje natt i snart två veckors tid så känns det rejält i kroppen. Minne finns det inte mycket kvar av heller. Orkar knappt tänka.
Hinner ju i stort sett bara somna så vaknar jag igen.

Men men, bara att hålla igång ändå. Städning som gäller idag, måste röja upp och rensa lite. Tröttheten har gjort att jag skjutit det framför mig men nu är det ett måste för jag blir galen av att se det.
Får försöka ignorera tröttheten helt enkelt.

Snickarna är igång här ute med att sätta upp byggställning, eller ja om de nu har kommit igång. De har varit här i snart en timme och det har inte hänt nåt under den tiden.

Bäst att resa på sig så man inte somnar..

Igen..

Nästan så att jag undrar vad som har hänt...

Idag kom Jens och Liam hem med blommor istället :) Liam var ju inte med när Jens och Lucas köpte blommor i lördags och idag när de var och handlade så ville han välja ut en bukett åt mig också :)

Så nu har jag två fina buketter som står och doftar gott.
Får återkomma med bild imorron :)

Nu tänker jag sova. Imorron väntar hemmafix, utvecklingssamtal och så har Liam judo. Han blev överlycklig när jag sa att jag kunde följa med och kolla :)

Stan

Blev en snabbis till stan när vi skulle hämta traktorn eftersom den inte var klar för att hämtas så att säga.. Var lite som behövde fixas med den innan vi kunde ta den. Fixade en grej till Lucas som han ska ha till dagis imorron, se om han ställer upp på kort senare ;)
Han ska ialla fall flyga till dagis imorron säger han ;)

Skulle ha hunnit med att uträtta några ärenden när jag åkte hem men efter att ha hämtat Lucas så kändes det inte så lockande, varken för honom eller mig. Trötta båda två så banken kändes inte så kul och vi var ju tvungna att hinna hem innan Liam eftersom han inte hade nån nyckel med sig. Och tänk vilken lycka för Lucas som hann att träffa morfar här hemma eftersom vi åkte raka vägen hem :)

Ska ställa mig och steka kyckling alldeles strax, Jens och Liam är inne och handlar lite. Se om Lucas lyckas hålla sig vaken här i soffan, ser en aningen trött ut.




Julen närmar sig

Idag är det två månader kvar till julafton. Två månader!!
Börjar känna en aningen stress nu med allt, inte en enda julklapp inhandlad och vi brukar ha börjat med det för länge sen. Har inte hunnit planera in Ullaredsresan heller ännu.
De där två månaderna kommer ju gå fort som sjutton.

Dags att börja ta tag i det kanske!

Så här..

Så här känner jag mig idag.

En hel natts sömn vore inte fel. Förstår inte att jag ska vakna tusen ggr och få ligga och vända och vrida på mig. Mår inte tipptopp idag heller så det gör ju inte saken bättre direkt. Får hoppas att det ger med sig lite under dagen.

Skulle inte ha nåt emot att krypa ned i sängen igen men Lucas ska till dagis snart och sen ska Jens på möte så om mitt mående har lugnat ned sig lite tills han ska dit så tänkte jag uträtta lite ärenden. Annars får det vänta tills vi har varit och bytt bil och tar hem traktorn.

Bäst att få på Lucas lite kläder, eller snart ialla fall. Han sitter fortfarande och petar i sig frukost. Lite seg han med idag tror jag.


Söndag

Snart denna vecka slut också, tar emot lite att man måste pallra sig upp tidigt imorron bitti igen.
Skulle vilja ha tillbaka mitt vanliga jag, det har jag visserligen inte sett sen ca två år tillbaka. Men då hade jag inga problem att ta mig upp om morrnarna och jag kunde vara uppe sent och ändå vara morronpigg.

En rätt fullspäckad vecka väntar också. Och snickarna ska sätta igång den här veckan.

Dagen idag har varit rätt lugn. Fick sovmorron idag också, behövdes efter att ha legat med ont i magen halva natten. Under de stundarna som jag somnade till drömdes det mardrömmar och när jag var vaken hade jag ont. 
Vilken toppennatt, eller inte... 
Fixat lite ute och städat av lite inne,  finns mer att göra men det är ju inget som springer ifrån en ;)

Nu tänker jag krypa ned i sängen och försöka få lite sömn. Känns som att jag kommer somna lika fort som jag landar på kudden men har en känsla av att jag kommer vakna många ggr inatt.


Grattis!

Idag säger vi ett stort grattis till Adrian som fyller 2 år!
Hoppas du får en härlig dag med en massa paket och bus!


Dagens...

Dagens middag blev hemmagjord pizza. Lucas älskar när vi gör det för han tycker det är så kul att baka ut degen och sen slänga på allt :)


Blommor

Mina älsklingar kom hem med blommor idag <3


Jaha

Gav mig ut för att fixa utanför pannrummet, snickarna måste ju få upp en byggställning där.
Hann att få bort alla vedkuttar innan värken i magen satte igång. Så det var bara att ge upp sen.
Så nu sitter jag med ont i magen men vetekudden är varm och skönt att ha på den.
Gör lite nytta ialla fall.

Snart börjar nog resten av familjen att ramla in här hemma, kalaset är slut vid 16 och sen skulle de handla lite som jag missade till middan som vi ska ha idag. Liam ska hämtas sen framåt 17 tänkte vi så han kommer hem lagom tills maten börjar bli klar. Så snart är lugnet slut här hemma :)

Ska försöka pallra mig ned till pannrummet för att lägga på i pannan och så ska det hängas tvätt. Sen får jag nog dyka ned i soffan igen med vetekudden.
Det blev inte riktigt som jag tänkt mig med andra ord. Försöker ignorera stressen som jag känner av när jag inte får allt gjort som jag vill, finns tusen saker att göra.

Lugnt

Lugna gatan här hemma just nu.
Jens är med Lucas på Adams kalas och Liam är hos en kompis.
Lucas har tjatat hela morronen om kalaset :) Och nu vill faktiskt han också ha ett kalas!
Förklarade att det är ju ett tag kvar tills han fyller år, att tomten ska komma först osv.
Då tyckte han att vi kunde ha några extra kalas innan han fyllde år ;)

Fick sovmorron imorse ialla fall, en rätt välbehövlig för vid halv 7 vaknade jag med migrän!
Jens var gullig och hämtade tabletter osv så jag fick i mig dem och sen somna om igen. Vaknade sen inte förrän 10 igen och med lite mindre huvudvärk ialla fall.

Ska nog ägna mig åt att tvätta lite nu, tvätthögen växer fort.
Finns mer att göra egentligen men är otroligt seg idag. Får hoppas på bra väder imorron så vi kan röja upp lite ute.


Äntligen fredag

Ja så skönt att det är fredag, mest för att jag kan sova lite längre imorron ;)
Lite jobbigt med den här tröttheten faktiskt.

Dagen idag ja, har ägnat förmiddan till att måla brädor till huset. Men inte hanns det med många inte, men bättre några än inga alls ;) Inte det bästa vädret att måla i gradmässigt, tar ju lite tid innan det torkar.
På måndag är det sagt att snickarna ska komma, och än så länge verkar det ju så efter vad vi fått veta ikväll ialla fall, så vi får väl se :) Vore skönt om det kom igång eller ja, bli klart också såklart ;)

Tog med mig Liam in till Åtvid på em och vi fixade present till A och handlade lite här och där.
Glömde såklart att gå in på banken så jag får nog skriva upp det stort på tavlan i köket.

När vi kom hem var det bara att sätta igång med middan, inte så svårt att gissa vad det blev idag. På grabbarnas begäran så blev det tortillas. Försökte få det till hemmagjord pizza idag och tortillas imorron men nix, fredag är en tortillasdag enligt grabbarna ;)
Så vid middagen tog vi fredagsmys, inte brytt oss om några måsten alls utan bara myst med grabbarna.
Det blev ostbågar till fredagsmyset också.
Nöjda grabbar som gick och la sig sen, Liam har ju suttit uppe med oss såklart och kollat på Idol, ännu ett fredagsmåste från hans sida ;)

Nu ska jag ta och krypa ned i sängen för att kolla klart på Idol och sen Modern Family. Ska bli skönt att lägga sig ned och framför allt att veta att det inte ringer nån klocka imorron bitti.

Btw, Liam är med i tidningen idag igen, Länstidningen den här gången. Eller ja, Jens är med på bild också och vi andra är nämnda också :)

En överraskning

Ja idag fick vi oss en liten överraskning när vi gav marsvinen mat, det var nämligen inte bara två marsvin i honornas bur utan det fanns även två småttingar! Inte riktigt planerat om man säger så, så vi blev lite paffa.
Men barnen är glada ialla fall.


Hona

Hane

Småttingar som ryms i handen




Lite av allt från mässan..

Blev lite inhandlat från Me & I på mässan
 
Till Lucas



Till Liam



Sen fick vi ju en massa saker också såklart, bla 8 påsar från Babybag, vad vi nu egentligen ska med dem till men de packade på oss varje gång vi gick förbi trots att de såg att vi hade.
Innehållet i dessa:


Dessa delades ut också under söndagen:


Från Storken


Ja sen blev det ju mycket mer förstås...

Livskomfort - disktrasor och reflexer
Linköping kommun - flera små gosedjur
Folktandvården - tandborstar, tandkräm, målarböcker
Simsalabim - reflexer
Barnens hus - figurreflexer, lego

Ja jag kommer inte ihåg allt men jag vet att jag inte fått med allt ialla fall ;) För det var mycket vi kom hem med. 
En ny mässa är bokad till nästa år i oktober och japp, vi kommer att åka även då ;) 

 

Zillah och Totte



Lite bilder från mässan - lördag




Galaxa - blev väldigt poppis hos barnen. Köpte en skiva med henne,
bara tre låtar och de går om och om och om igen i bilen ;)
Både Liam och Lucas kan sjunga med i texterna.

Liam hjälpte till med att dra lappar till priserna..


Vagnen


Så här ser vagnen ut som vi vann i lördags..
'


Torsdag

Snart helg igen och jag ser fram emot den, att inte behöva pallra mig upp tidigt på morronen.
Och det har inte varit nån bra dag direkt för min del, en del oroliga saker åter igen.
Eller orolig och oroliga, har ju inte tagit ut nån glädje ännu. Men det är irriterande.

Hemmafix idag, spelat spel och läst för Lucas, lekt med bilar osv..
Dagarna rullar på rätt fort, lite för fort ibland!

Lucas följde med Jens och pappa upp till Ljungsbo en stund på em så då kunde jag passa på att ta det lite lugnt, dvs slumra till i soffan ;)

Måste ta mig in till Åtvid imorron och fixa en present till kalaset som Lucas ska på, så jag slipper tänka på det om lördag. Men först ska jag ägna mig åt målning fick jag veta tidigare idag. Får hoppas att yrseln håller sig borta med andra ord :)
Fredagen lär nog rulla på i rätt hög fart också.

Nu tänker jag stupa i säng. Funderar på hur jag ska få ut den meningen som studsar runt i huvudet på mig, inte så höga tankar om mig själv. Och den känslan kommer nog aldrig att försvinna känns det som. 

Önskar er alla god natt!  

Kväller

Kväller igen, fått lite gjort idag ialla fall. Hästarna går nu i sin nya hage och nu hoppas vi på att snön dröjer ett tag till så de hinner smaska upp allt gräs.

Tvättat och donat lite här hemma, somnat på soffan ;) Görs dagligen så det får väl snart räknas som en syssla ;)
Nackdelen är att man aldrig blir klar med det man har tänkt sig. Får väl ta mig i kragen och försöka hålla mig vaken helt enkelt ;) Räcker ju med att jag sätter mig ned i soffan så slocknar jag nästan på fem röda ;)

Snart dags att krypa ned i sängen för att kolla på The Mentalist.
Återstår att se vad morrondagen har att erbjuda mer än tvätt och städ.


Burrigt

Burrigt både inne och ute idag, tur att man kan göra nåt åt det inne ialla fall :)

Grabbarna är iväg till skola och dagis. Jens är iväg med Lucas så han borde komma hem snart och då ska det sättas staket till hästarna uppe i Ljungsbo. Pappa hjälper till och då brukar det gå undan :)
Sen får det bli hemmafix, har en del att göra, bara hoppas att kroppen vill som jag vill idag. Men det låter väl inte så troligt.

Lucas är bjuden på kalas om lördag till en av sina bästa kompisar så vi måste fixa en present också på nåt vis. Här i Åtvid finns ju inte så mycket tyvärr, såvida man inte tänkt att lägga flera hundra på en present.

Dags att bylta på sig så man inte behöver frysa och ta reda på grejerna som ska med upp.

Avslutning

Ja då var valpkursen slut. Har varit på avslutning ikväll och Bosco skötte sig galant. Vi gick igenom en del övningar som vi haft tidigare och så bjöds det på tårta efteråt. Synd att vi inte hade nån vidare tur med vädret bara.
Var en aningen frusen när vi var klara kan jag säga och jag har inte fått upp värmen ordentligt än trots att det är varmt i kåken.

Liam hade haft skoj på judon, lite ont här och där bara, men han överlever som han sa ;)

Tror det får bli ett samtal till vc imorron, tror att jag har fått uvi. Har ju känt av lite ett tag nu, gått lite fram och tillbaka, men idag har det varit lite värre. Så det är väl lika bra att lämna in ett prov så de får kolla det.
Om jag nu får lämna ett vill säga. Men det borde jag få.

Nu tänker jag krypa ned i sängen och försöka få upp värmen i kroppen. Ska bli otroligt skönt att lägga sig ned.
Charlies änglar är ju inte slut ännu men det får bli att kolla klart på det i sängen istället.


Gårdagen

Gårdagens koll gav inte så mycket. Så än så länge lika noll koll som innan. Återbesök om 10 dagar.
Men jag är fortfarande inställd på det negativa. Stämmer inte annars med mina beräkningar, så fel kan det nog inte slå på dagarna.
Vore ju väldigt konstigt om det vände till nåt positivt nån gång för oss.

Var och handlade foppatofflor till farmor efterår, blev ett par nya fodrade stövlar åt Lucas också. De andra har blivit lite små.
Bytte bil på Erikstad igen, så åter igen enbart tvåsitsig så vi sitter där vi sitter helt enkelt.

Irriterande också att chefen på verkstan har åkt iväg på semester den här veckan. Vi har ju fått tag i en turbo nu som vi har beställt och chefen har sagt hela tiden att så fort turbon finns hemma så tar de in våran bil direkt och fixar det eftersom vi har väntat så länge.
Och då får vi en tid av en anställd där som inte alls bryr sig om vad som är sagt innan utan ger oss en tid 1 nov, för inte kunde han ta emot våran bil innan de andra bilarna!
På måndag blir det ett samtal till verkstan igen när cehfen förhoppningsvis är tillbaka och håller det han har sagt.
Med andra ord så sitter vi där vi sitter tills dess.
Så vi har fått boka av grejer den här veckan och i helgen, och lär nog få göra nästa vecka också och då är det viktiga möten för Jens  samtidigt som det är utvecklingssamtal på skolan, mitt sjukhusbesök osv..
Men som vanligt är jag inte ett dugg förvånad över att saker och ting inte flyter på.

Skitsamma, återstår att se vad mer vi får avboka helt enkelt.

Ikväll lånar dock pappa ut sin bil till oss, så tar han caddyn hem. Så Jens får köra mig och Bosco till klubben och så får han åka med Liam till judon och sen får de helt enkelt hämta oss vid 21 när jag slutar. Så Lucas får hålla sig vaken ett bra tag efter sin läggtid. Återstår att se hur det går.


Söndag

Efter att ha städat av lite och fått lite tvättat så blev det en sväng till stan idag igen, åter igen till mässan.
Först blev det dock ett stopp på Ö&B för att inhandla en ny brödrost, har varit sugen på det så länge så nu när de hade en för 4 skivor billigt så kunde jag inte låta bli ;)
På mässan fick vi påsar och grejer från alla håll igen och sen blev det Zillah och Totte-föreställning. Var lite nytt sen vi var på den här i Åtvid ialla fall.
Grabbarna höll igång hela tiden och vi hann att prata med massor av folk :) Trevligt trevligt
Möte Mr Goran precis när vi kom in och han satte igång med Liam direkt. Han känner ju igen oss vid det här laget efter alla möten sen tidigare också. Så Liam fick lite extravisning och en ballonghund :)
Många av utställarna och en del som ansvarade för mässan kom och pratade och gratulerade till den stora vinsten igår :D Undrade om vi skulle kamma hem lite vinster idag också ;)
Dock så blev det ingen vinst denna gång men ändå kom vi hem med fullpackad bil ;)

Väl hemma var det bara att sätta igång med middan, hamburgare var beställt idag och grabbarna hade lekt upp aptiten ordentligt :)
Råkade visst somna i soffan en stund också medans grabbarna kollade på Bolibompa.

Dags att göra ordning allt inför morrondagen, måste ju iväg tidigare. Lucas ska vara på dagis en timme tidigare.
Så det är bäst att göra klart det och sen stupa i säng.

Inga bilder idag heller men får försöka hinna med det i början av veckan.

Barn & Kompani - mässan

Ja, det har vi ju varit på idag. Planerna ligger ev på att åka in en sväng imorron också men det återstår att se, inget bestämt ännu.

Grabbarna hade en rolig dag ialla fall, Liam testade på klättervägg, klättra på backar, hoppa stor studsmatta osv.
Och de har spelat spel.
Och så har vi ju självklart gått igenom alla montrar och fått massvis med grejer! Deltog i två tävlingar och i den enas kammade vi hem 1:a priset! Lite paffa blev vi allt för det var inte riktigt den som vi var ute efter men klart man tackar och tar emot :D
Det blev nämligen en Brio Sulky värd 2500:-. Så det blev väldigt fullt i bilen kan jag säga.

Lucas diggade med när Galaxa spelade på stora scenen och det fick följa med en skiva hem till hans storas glädje. Var tvungna att vara kvar tills dragningen på lotteriet var så det blev många timmar att kolla igenom allt. Men huvudsaken var ju att grabbarna hade skoj :)

Har en massa bilder att lägga in från dagen men det får vänta tills imorron för nu tänker jag stupa i säng!
Kroppen är helt slut!

Har ni inte varit på Barn & Kompani - mässan idag så är det ett söndagstips :) Håller till i Cloetta Center 10-16 och billigt inträde.

......

Dagen har varit rörig, eller ja i mitt huvud ialla fall. Fick lite tid för mig själv på förmiddan, skönt att kunna bryta ihop utan att barnen är hemma.
Annars gäller det ju att hålla skenet uppe. Fast det är jag ju väldigt bra på så det är ju inte så svårt. Bara att ta på den där jädra masken.

Inte fått nånting gjort här hemma idag, allt har stått still. Desto mer för mig att göra när jag väl kommer igång igen.

Hundkurs imorron med en massa prova på-saker men vet inte om jag ska gå ännu. Känns inte så lockande just nu att springa omkring i skogen och det kommer bara att sluta med att det blir kaos med Bosco för att jag inte är på topp. Sist jag hade migrän och vi hade kurs gick ju allt åt skogen och det gör mig ju bara irriterad på honom och ja det blir en ond cirkel. Tror ni förstår var jag vill komma..
Men som sagt, återstår att se imorron bitti.

Har ialla fall lovat Liam att vi ska in på Barn och Kompani-mässan som är i Cloetta Center imorron och på söndag. Hade ju tänkt att stå där med Loppi-gänget men kommer aldrig att klara av att stå där en hel dag när jag mår som jag gör. Får hoppas att det kommer fler mässor i närheten så man kan hjälpa till.
Kan bli intressant att gå omkring därinne med Lucas, någon som blir mer vild än tam när man kommer på såna saker och han trotsar ju rätt duktigt också. Hrm, dagis påstår att han är en ängel och medlare osv, så ibland undrar jag om det verkligen är min Lucas de pratar om ;)
Men men, en stor påse tålamod får följa med så ska det väl gå.
Liam ser fram emot det ialla fall :)

Nu tänker jag stupa i säng för att se klart på Idol och sen Modern family, lyckades ju somna ifrån slutet förra veckan så vi får väl se om jag håller mig vaken den här gången.

God natt på er!

Som jag sa

Som jag sa, ingen idé att glädjas. Utgången blev som jag trodde. Så dags att deppa ihop igen och sen försöka kravla sig uppåt igen för att förmodligen falla igen om nåt år med tanke på att det kommer att gå så lång tid innan det är dags igen. Likadant varje gång nämligen.
Eller så får vi helt enkelt ge upp, det vill sig inte och ingen hjälp så det är ju rätt hopplöst.

Hur mycket ska man orka egentligen?!

Gäsp

Trött redan, undrar hur jag ska orka hålla mig vaken till 22 ;)
Jens får sitta och peta lite på mig så jag inte slocknar.

Väntar på att "Drömmen om ett barn" ska börja och sen blir det nog Lyxfällan.

Dagen har rullat på, Lucas har varit med pappa och morfar så han är nöjd med dagen :)
Själv har jag ägnat mig åt tvätten och fixa lite papper osv. Se om jag kan få upp lite andra gardiner imorron, hann inte med det idag. Lucas har bestämt att han ska vara med pappa och morfar imorron också nämligen så jag blir själv hemma. 
Ladda batterierna inför lördagen också kanske :) Rätt fullt under lördagen.

Dags att bänka sig!

Väntan

Ja det räckte inte med att behöva vänta i timmar på att de skulle ringa upp.. Nähä då..
Ingen akuttid förrän måndag! Snabba akuttider det där.
Men det är bara att vänta och se helt enkelt. Och hoppas att det går fort fram till måndag!


Torsdag

Mår apa idag, och har magvärk..
Tar ju evigheter innan de ringer upp också. Ringde när de öppnade telefonen vid 7.30 och de ringer inte upp förrän vid 11.10. Lång väntan, fast jag vet ju egentligen redan svaret.
Men bra att få det på "papper". Inte för att det gör så stor skillnad egentligen men ändå.

Kan inte klockan bli 11 snart?!


Corren

Glömde ju skriva i måndags att Liam var med i Corren ang Unga sportfiskare. Tyvärr finns inte artikeln på nätet men ska försöka att scanna in den vid ett annat tillfälle.

På fredag kommer ju Länstidningen ut och chansen att han är med där också är nog rätt så stor :)

Röntgensvar

Ja i fredags ringde läkaren om Jens röntgensvar på ryggen. Och ja det var väl både bra och dåliga nyheter, beroende på hur man ser det.
Värken han har kommer efter att det har blivit en ärrbildning i disken som de har opererat i, så det har blivit en massa vassa kanter och det lägger sig på nerven till benet.
De kommer inte gå in och operera igen eftersom det kan förvärra det ytterligare.
Så han kommer att få leva med det. Det kommer att bli sjukgymnastik osv för att stärka upp musklerna kring området som kan göra det lite lättare men annars så är det smärtlindring osv också som gäller.

Får bara hoppas att sjukgymnastiken kommer att ge nåt resultat.
Men med våran "tur" så är väl inte så konstigt att det är såna nyheter.

:(

Ingen rolig dag idag alls men det är bara att bita ihop och försöka ta sig framåt.
Imorron blir det till att ringa nån läkare och se vad de säger.
Undrar hur mycket man ska orka egentligen....
Men någon måste tycka om att ge oss motgång efter motgång.

Tar det lugnt med grabbarna framför Bolibompa nu, borde hänga upp lite tvätt men den springer ju inte iväg så den kan nog vänta en liten stund till. Snart dags för "Sjukhuset" ju.

Testade ett nytt recept till middan idag, tacogratäng med pasta. Det gick allt ned ;)
Ett rätt barnvänligt recept och Lucas smaskade på, Liam är ju lite mer kräsen och sitter ju mest och plockar lite med all mat. Tur att det finns några maträtter som han äter mycket av ;)

Nu tänker jag mysa ned mig under en filt och krama på min lille plutt <3

Hoppet..

Det sägs ju att hoppet är det sista som överger en..

Vad gör man när det har övergett en??

Monday

Måndag igen och en lite lugnare början på veckan än förra.
Återstår att se om den fortsätter så :)

Fått lite gjort här hemma och har hunnit med att handla inför den här veckan också.
Hade tänkt måla idag med i köket men det blev inte riktigt så. Men det springer ju inte iväg ;)

Snickarna skulle ha dykt upp här den här veckan också men uppskjutet ytterligare en vecka. Fast det hade jag ju redan räknat ut.
Så ja, det återstår att se om de dyker upp nästa vecka helt enkelt, är ju inte så inställd på det om man säger så ;)
Nu ska jag ta och leta reda på en annan regnjacka till Lucas, hans har försvunnit på dagis idag nämligen. Fanns inte att uppleta nånstans. Får hoppas att den dyker upp, lite trist att en relativt ny regnjacka försvinner.

Btw, kollade ni in stjärnfallen i lördags?
Vi var ute ett par gånger under kvällen och fick se massor!
Liam önskade för fullt ;)

Helgen som gått

Hann inte riktigt med att blogga under helgen, mycket att göra och så har jag mått lite sisådär så när jag väl blivit klar för dagen så har jag varit för trött för att skriva.

I fredags blev det en tur till stan, tanken var skor till mig och Lucas och ja som vanligt kom vi bara hem med skor till Lucas ;) Jag får ta en vända in själv nån dag och se om jag kan hitta ett par till mig själv.
Var inne på Ikea en sväng också och köpte lite nya täcken till grabbarna, råkade väl följa med lite annat hem också ;)
Mysfredag när vi kom hem, skönt att komma hem till lugnet efter att ha varit i stan. Tur man inte bor i stan för jag skulle bli galen.

I lördags kom mamma och pappa och hämtade upp mig och bilen styrde mot Finspång. De hjälpte till med flyttstädning osv och jag hade hand om trollungen Emil. Vi hade det riktigt mysigt.
Hade en underbar dag med andra ord :)
Skönt att kunna hjälpa till, blir ju tyvärr för sällan när avståndet är lite långt emellan.

Igår var det upp tidigt så vi blev klara i tid. Liam hade Unga sportfiskare nämligen och vi följde med allihopa. Det fiskades för fullt både från land och från båt, det grillades korv osv. Ingen fiskelycka denna gång dock.
Blev ett par timmar vid sjön så var en aningen frusen när vi kom hem. Ändå hade jag pälsat på mig, resten av familjen hade hållt värmen ialla fall :)
Corren och Länstidningen var där också och skrev reportage så det dyker nog upp.
Synd att det var lite dåligt med folk som kom bara, var färre den här gången. Får hoppas att det ökar på så att det går att fortsätta med det.


Jobb och föräldramöte

Kunde sova liiite längre imorse eftersom båda grabbarna var lediga och jag skulle börja jobba lite senare.
Började ju jobba vid 9.30 och sen var det fullt ös :) Härlig jobbardag även om vädret hade kunnat vara bättre!
Slutade vid 15.30 och då var det bara att styra hem för att mysa med grabbarna och fixa lite.
Hann med att spela lite spel med grabbarna också innan det var dags att åka iväg på föräldramöte på skolan.
Tog 2 timmar idag, väldigt segt! Mycket prat om den nya skollagen bla.

Måste ju säga att mina tre grabbar är underbara <3

Idag när jag kom hem så fick jag stanna kvar i köket en liten stund och sen ropade de på mig att jag fick komma.
När jag kom in i tv-rummet så ropade Lucas och Liam överraskning och de hade tänt ljus och köpt en stor bukett med blommor som stod på bordet <3

Imorron är jag ledig ialla fall, får hoppas att det dyker upp jobb nästa vecka.
Så imorron är tanken att det ska shoppas skor till mig och Lucas och så nya regnkläder till mig. Behöver lite annat också så vi får väl se vad vi kommer hem med :)

Studiedag för grabbarna imorron också, hade tänkt att gå upplevelsestigen i Valla men det ska ju tydligen regna så det känns inte så lockande men vi får se :)


Onsdag

En rätt lugn dag idag, var inte så många barn nämligen :) Lite lyxigt att vara tre personer på 5 barn ;)
Hiskeligt trött på den här blåsten som ska förstöra det härliga höstvädret.
Blev bokad för mer jobb imorron av syskonavdelningen, den de hade bokat hade inte svarat osv så då kom en av fröknarna och frågade om inte jag var ledig imorron och det var jag ju ;) Hade tänkt åka till stan imorron för att köpa skor men nu flyttar vi på det tills fredag istället :)
Så imorron blir det jobb mellan 9.30-15.30, med lite större barn den här gången :) Men de är härliga, har träffat i stort sett allihopa eftersom de springer lite inne på småbarnsavdelningen också.
Efter jobb så blir det att slänga sig hem, slänga ihop nån middag och sen är det föräldramöte på skolan.

Liam kom iväg till skolan idag ialla fall. Imorse hade Jens feber istället! Men den gav tydligen med sig under förmiddan. En glad Liam som fick vara med på fotograferingen.

Nu är det fullt ös här hemma, de bygger tågbana osv. Själv behöver jag nog tänka på att slänga ihop nåt till middag. Har frågat övriga i familjen om förslag men "vet inte" och "ingenting" hjälper inte speciellt mycket ;)


Jobb

Ja imorse fick jag mig ett telefonsamtal från en dagisavdelning i Grebo där det behövdes en vikarie och självklart hakade jag på :)
Så det var bara att göra sig iordning snabbt som sjutton, fixa fram Lucas grejer och sen slänga sig iväg eftersom jag skulle komma så fort jag kunde.

Så idag har jag jobbat mellan 8-16 på en småbarnsavdelning, härligt! Ska tillbaka imorron också fast ett lite kortare pass 8.30-13.30. Sen är det bara att hoppas på att de vill boka mig fler gånger ;)
Har hälsat på alla andra avdelningar också så de vet om mig ;)

Liam har varit hemma från skolan då han har varit krasslig. Han hoppas på att kunna gå imorron för då ska de ha skolfotografering, bara katalog och gruppbild, men han vill så gärna vara med.
Så vi får väl se hur det blir.

Ingen hundkurs idag för min del, hade huvudvärk med början till migrän när jag kom hem, förbenade blåst!
Slängde i mig medicin direkt när jag kom hem så det hann, tack och lov, inte att bryta ut ordentligt. Men vågade inte chansa på att komma hem med migrän vilket jag säkerligen hade gjort, och inte vara piggelin imorron bitti när jag ska jobba. Dåligt med vikarier och bara en ordinare imorron, så jag vill ju inte försvåra det för dem.

Nu se klart på Desperate Housewifes och sen fixa fram klädern till grabbarna och mig själv och sen skutta i säng!


På upptäcktsfärd







Ingen risk att man missar att släppa ut Rosa en sväng varje dag så hon får springa av sig, det blir nämligen högljudda protester. Hennes grabbar har ju fått flytta ihop med de stora grabbarna och Lucas fick följa med till djuraffären för att köpa en kamrat till Rosa. Och han valde ut denna lilla söta tjejen som än så länge är namnlös, eller ja, Lucas kallar henne tjejen ;) Får väl se om han kommer på nåt annat vartefter ;)
Men han är superglad över att ha fått henne.

Ny vecka

Ja då var det ny vecka igen och en ganska fullproppad sådan. Och en kort skolvecka för Liam för de har studiedag både torsdag och fredag.

Är inte helt på topp idag så jag hoppas på en bra dag för övrigt.
Ska ta och köra Lucas till dagis om ett tag och ska passa på att storhandla när han är lämnad. Skönt att göra det i lugn och ro.

Ensam

Efter en lugn morron så blev jag helt plötsligt själv här hemma. Grabbarna drog ned till sjön för att fiska.
Lucas var eld och lågor över att få följa med. Får hoppas att han får lite napp också :)

Själv "roar" jag mig med att tvätta och fixa. Skulle visserligen lätt kunna lägga mig och sova istället. Men det blir ju inte mer gjort för det ;)
Hade tänkt baka kanelbullar idag också men armen värker fortfarande som sjutton så det får vänta. Får väl i värsta fall köpa några till kanelbullens dag.

Göra lite mer nytta nu kanske innan grabbarna kommer hem för då är det dags för lite fika med äppelpaj.

Fel säng

Lucas vill ju hellre sova i våran säng än sin egen, dock går det att flytta över honom när han sover. Men nu har vi fått en förklaring av honom ;) Han berättade att han är ju en stor kille som har slutat med blöja och slutat med välling. Och att sängen faktiskt är en bebissäng ;) (en växasäng)
Så ja, vi får väl hoppas att det inte dröjer allt för länge innan rummen blir klara så han får sin andra säng. Den får inte riktigt plats i vårat sovrum. Återstår att se när allt blir klart, hade hoppats till jul så de hade sina nya och ja ett eget rum till Lucas, men det ser tight ut. Får hoppas att snickarna kommer när de ska och jobbar på bra så det går att börja med tv-rummet däruppe. Kan ju inte börja med grabbarnas rum innan det är klart.

Lördag

Idag har det varit riktigt härligt väder igen! Man kan ju inte tro att vi är inne i oktober med denna värme. Men jag klagar inte ;) Hellre detta än snö!

Fick mig lite sovmorron idag och när vi började bli klara med allt blev det en tripp in till Åtvid för att köpa lördagsgodis och lite annat. Skulle ha storhandlat men kände att orken inte fanns så handlade bara så vi klarar oss till måndag. Så får jag storhandla då när Lucas är lämnad på dagis.

Har ägnat oss åt att fixa lite i trädgården idag, men mer finns att göra. Får hoppas att det är lika härligt väder imorron så vi kan fortsätta. Måste verkligen ta några vändor till tippen, bara att hoppas att surkärringen inte är där när man kommer för då får man ju knappt slänga nånting. Man kan ju undra vad tippen är till för....

Liam var ju iväg på disco, han hade haft jätteskoj :) Var visst bara några tjejer från hans klass men han hittade lite äldre kompisar som han hängde med som han sa ;)

Lucas var jätteglad över att det bara var han som fick hjälpa till med middan idag, hemmagjord pizza :) För då fick han ju mera att hjälpa till med :)

Har precis kollat klart på en film och känner att det är dags för sängen nu. Är ju en dag imorron också som man måste ha lite energi till. Hoppas verkligen att värken i högerhanden har släppt tills dess så jag kan göra det jag har tänkt.

Gonatt på er och sov så gott!

Frisk igen...

Ja igår hade Lucas lite feber framåt kvällen, 38,3. Var lite slö under dagen men ingen feber.
Och imorse var han helt feberfri och har varit sitt vanliga jag igen så att säga :) Det vill säga fullt ös :)
Vad febern berodde på vette sjutton men får hoppas att den håller sig borta nu. Är så glad att vi har hållt oss friska sen grabbarna började dagis och skola.


Disco

Liam är nu iväg på disco på Lyktan :)




RSS 2.0