Vc med lilleman

Love har ju inte varit sig själv sen han blev förkyld för ca 2 veckor sen. Han har ju reagerat som om han har haft ont i öronen så tanken var ju öroninflammation. 
Har ju låtit lite rosslig på andningen till och från och nu de senaste dagarna har han börjat hosta så han kiknar efter luft. 

Ringde Vc och sen blev det snabba puckar. Fick en tid 5 min efter att de hade ringt. Sa ju att det hinner vi inte in på men vi fick dyka upp så fort vi kunde. 
Fick komma in till läkaren rätt snart och det lyssnades och de mätte syressättningen. Syresättningen var lite låg, den pendlade mellan 79-82 bara. 
Läkaren förberedde mig på att vi kanske skulle få åka in till barnakuten för hans andning var mer ansträngd än vad man kunde se på honom. Men först lyssnade en läkare till på honom och sen togs det lite prover. De var lite rädda att det kunde vara lunginflammation så lungprover och halsprov togs. Halsprovet klarade han med bravur och sticket i fingret sa han inte ett knyst om. Dock så blev han arg och ledsen när blodet sen skulle tas med tanke på att de var tvungna att trycka på fingret hela tiden för att få ut tillräckligt med blod, inte lite som skulle i den där lilla behållaren. 
Och när det var klart skulle vi in till astmasköterskan för att han skulle få inhalera. 
Sa ju till läkarna att alla syskonen har förkylningsastma så det skulle testas att inhalera. 
Sagt och gjort, han fick inhalera och sen var det bara att invänta provsvaren. 

Provsvaren visade ingenting och vi blev hemskickade med bricanyl... 
Tyckte ju att syressättningen var låg men fick bara svaret att det var svårt att mäta eftersom de inte hade nån maskin att mäta med för barn... 
Så vi får väl se.. 

Men minsta lilla att han blir sämre, slöare, får feber eller om vi ser att andningen blir sämre eller ansträngd så ska vi in till barnakuten direkt. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0