BAVA

Ja fredagskvällen slutade ju inte som vi hade tänkt direkt. Vår klätterapa ramlar ned från soffbordet, vad nu sjutton hade upp där att göra, slår i huvudet och axeln. Såg rätt okej ut men ca en halvtimme efteråt så sätter han igång att kräkas.

Ringer 1177 och vi får åka in. Vore ju konstigt om magsjukan skulle komma just inom den tiden som symtomerna för hjärnskakning "ska" komma.

Så bara att slänga på grabbarna kläder igen och packa in oss i bilen.
Lämnar av Liam hos farmor och farfar som bor på vägen in till sjukhuset.
Vi var ju tvungna att åka båda två eftersom han var tvungen att vara vaken hela tiden.
Får vänta en stund i väntrummet men inte så länge som tur är. En första undersökning med puls, blodtryck, ögonkoll mm, han hade svårt att hålla sig vaken och var väldigt blek.
Sen in på ett eget rum på akuten, får en sköterska som gör om samma sak som de nyss gjorde och efter ca 10 min kommer läkaren. Undersöker och beslutar att Lucas ska vara kvar för observation under natten och få dropp osv.. Han tror inte att det ska behövas nån op för han ser ut att ha en mildare variant men de tar ju alltid det säkra före det osäkra, som tur är.





Sköterskan kommer in och ska sätta in "planet". Han vill inte riktigt först, nyvaken som han är då eftersom han har fått tillåtelse av läkaren att sova lite. Men efter att vi förklarat vad hon ska göra så får hon sätta in den. Vår duktiga lilla kille PDT_Love_07
Såklart hade han ju fått emla-kräm också men ändå.
Strax därefter flyttas vi upp till BAVA och blir installerade i ett eget rum och dropp  kopplas in. Nytt blodtryck, puls osv...

När allt var klart så styrde jag hemåt, kan ju inte vara kvar båda två med tanke på djuren osv. Och jag var ju kvar sist ;) Ingen av oss gillar sjukhus så lotten föll på Jens den här gången eftersom jag stannade kvar när Lucas låg inne sist fast på BIVA.

Sen kom de ju och väckte honom varje halvtimme för att se att han reagerade osv och blodtryck osv togs under natten med. Inte förrän framåt 5 började de ta en timme mellan väckningsförsöken.
Och vid 8 ringde de hem och jag pratade med Lucas som ville att mamma skulle komma nu och att han ville åka hem.

Lite senare kom läkaren och då togs beslutet att droppet skulle tas bort och att han skulle få äta lite. Och sen vänta en timme och se om han fick behålla det. Och skönt nog gjorde han det, han tryckte i sig 2½ macka och 7 glas proviva juice.
Sen kom han igång att leka i deras lekrum och läkaren kom och skrev ut honom. Men om han kräktes nån gång så skulle han in till BAVA direkt igen. Och så skulle han vara lite mer stilla än vanligt då och om han verkade okej imorron så kunde han gå till dagis på måndag. Så vi får väl se, han är ju lite slöare ännu. Orkar inte leka så länge åt gången trots att de leker lugnt.

På väg hem så svängde vi bort till leksaksaffären där han fick välja en leksak för att han varit så duktig. Det blev en skogsmaskin :) Liam fick sig en bil istället. Han sov på vägen hem och vi hämtade upp Liam också.
Är skönt att ha hela familjen hemma igen, var läskigt tomt inatt och imorse måste jag säga.
Var inne hos dem vid 12-snåret och det var ju bara att hämta dem.

Med sig hem fick han en penna med lyse, såpbubblor och stämpel osv. Han fick den redan nere på akuten och den var poppis. Och bara för att han var så duktig så fick han en nalle också, trots att man egentligen bara brukar få dem i ambulansen. Så nu har han två ;) Och så lite klistermärken såklart.

Enda spåret av nålen..

Lucas är ju vår lilla olycksfågel. Totalt orädd för allt och ska vara exakt överallt. Och han fyller hela familjens kvot ang skador och sjukdomar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0