Full fart framåt

En ny vecka är här och den drar igång för fullt. 
Den här veckan är Love tillbaka i skolan också medans Elsa fortfarande är hemma, hostan och snuvan vill inte riktigt ge med sig men den har blivit bättre iallafall. 
Idun och Malte blir hemma från förskolan denna veckan också då de har varit riktigt hängiga i helgen med feber, hosta och snuva. 
Ett under att jag har klarat mig med tanke på att man rätt som det är får en hostning rätt i ansiktet... 
Men det kanske bara är en tidsfråga.

Flamur och grabbarna har hållt på med Liams hus i helgen och byggt lite på pumphuset. Och den här veckan kör de järnet också. Pumphuset ska förhoppningvis bli klart, hade rörnissar bokade till på fredag för att flytta ut allt men som det ser ut just nu så får vi flytta dom till nästa vecka. 
Grabbarna vill satsa på att få upp ytterväggarna på Liams hus så fort som möjligt först och det börjar de med imorron alt onsdag. 
Nästa vecka ligger nog planeringen på att riva ur badrummet också, försöker hålla lite på det eftersom vi inte hittade någon mattläggare. Tror vi har ringt alla mattläggare i hela Östergötland och alla är upptagna fram till i mars. 
Hittade tillslut en i Valdemarsvik och han kunde klämma in oss i mellandagarna så det är det närmaste vi kan komma, så vi bokade honom fort! 
Dock så innebär det ju att vi kommer att vara utan badrummet i över två veckor, kommer ta tid att riva ut den gamla plattan osv. 
Han hade även tid till att ta det som ska läggas i Liams hus. Nu står vi dock utan elektriker istället.. Alltid är det nåt.. 
Den vi skulle ha trodde inte att vi skulle bli klara så fort med Liams hus och han har inte tid förrän i februari. Och innan dess behöver vi nog få in elen i huset. 
Så nu jagar vi en elektriker istället, Örjans kommer inte på tal att ta efter allt krångel som varit tidigare och fakturor som varit extrasaltade. 

Idag började Jimmy med att gräva för fibern också, så det är också igång. Våran gräsmatta var dock för hård så vi måste ha värmemattor till den för att han ska kunna gräva där. Han som hade tänkt börja där fick hoppa över en bit. Men han har grävt sig igenom våran hage iallafall och är på väg ut genom den borta vid granskogen. 
Så vi får väl se hur långt han kommer idag. 

Imorron kommer Hasse och monterar den nya garageporten också, blir lite bättre när det blir tätt därnere. Och så har vi ett läkarmöte i stan på BUP för Lucas imorron så det kör ihop sig lite, men vi får pussla lite. 
Sen försöker vi genom varven få lite gjort inne i huset. Min plan är ju att grabbarnas rum ska vara klart innan jul men tycker det ser lite mörkt ut just nu för det kommer annat emellan hela tiden. 
De har kollat ut möbler, lampor osv också. En passande taklampa, en matta och gardiner är väl det som inte är bestämt ännu. 
Måste hinna ta oss till Motala också denna veckan, längre dagar skulle inte skada direkt. 
Och så var planen från början att jag skulle hinna åka och handla lite julklappar också men det får jag nog skjuta till nästa vecka eftersom jag har krassliga barn hemma. 
Börjar ju närma sig jul ju. 

Ingen blir nog gladare än jag när allt är klart och man kanske kan stressa ner lite. 
Eller ja, klar blir man ju aldrig med hus men när alla de här stora extraprojekten är klara ialla fall. 




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0