Magnetröntgen

Ja idag var det dags för Loves MR och ögonkoll. Lämnade av barnen hos farmor vid 8 och styrde mot sjukhuset.
Blev en del väntan i dagrummet, han hade tid 8.30 men han kom inte in förrän 9.15.
Viktkoll, byta om till sjukhusskjorta och så var det dags att få näsdropparna, dvs sövningsmedlet. Han låg och tittade på plattan för att han skulle vara stilla. Efter ca en kvart ska de bli trötta, inte Love inte 😁
Han fick en andra dos med näsdroppar och efter 20 min började han bli lite dåsig.
Emlad och klar hemma. 
Lite lek i dagrummet. 
Första dosen tagen
Andra dosen och han somnade med plattan i ansiktet 😊 

När han väl hade somnat var det dags att åka ner till förberedelserummet. Där var det dags att sätta nål och ta blodprover. Love som sov med händerna bakom huvudet ville inte alls flytta armarna utan drog snabbt tillbaka dom bakom huvudet. Så de fick ge honom lustgas också innan de kunde börja försöka sticka honom. Och han var lite svårstucken men tredje gången gillt. 
 
Så fick vi lämna honom då han rullade in för MR och sin ögonkoll. 
Vi gick till cafeterian och tog oss lite frukost. Klockan var nu strax efter 11 och vi hade inte ätit nån frukost ännu, Love fick ju inte äta något så de andra barnen åt hos farmor istället.
Hann knalla in på barnmottagningen också för att kolla hur vi kan komma åt Liams journal och fick reda på hur vi kan göra.
Slog oss sen ner på Barnsmärtsenheten vid Loves plats och väntade på att han skulle komma upp igen. Runt 12 kom han i rullandes i rummet, sovandes som en stock. De flesta andra barn som passerade i rummet var redan vakna när de kom upp, inte Love 😁
Så sen var det bara att vänta. 
Allt hade gått bra, han hade fått ha lustgas hela tiden då han reagerade när de höll på att flytta på honom osv. 

Efter ca två timmar vaknade han till. Han fick en festis av sköterskan och den tömde han direkt! Och sen var han tvungen att gå och pinka och det gick ju lite vingligt 😊 Men han skulle absolut gå själv. 

Han fick vakna till lite till och så var det dags att ta ur nålen. Sen kunde han klä om, han hade inte behövt byta till rock om det inte var för en liten knapp i byxorna som jag hade missat 🙄
"Nu är jag ren och fräsch, nu sticker vi härifrån" sa Love 😂 
Sagt och gjort, ut till bilen och vidare till leksaksaffären. Han ville ha en bil med fjärrkontroll och en sån hittade han till bra pris. Han intog sen pannkakor på Ikea, hans första mål på hela dan. Sen styrde vi för att hämta de andra barnen hos farmor. 

Den där bilen är väldigt kär just nu. Han hade med sig den till sängen och somnade med den där. 

Nu vill han inte åka och sova på sjukhuset mera. Och förhoppningsvis slipper han det. Nu hoppas vi bara att allt ser bra ut. 



Kommentarer
Postat av: Elin

Vad skönt att det gick så bra
😊 kramar!

2018-02-02 @ 06:45:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0