Julmustgryta

I lördags blev det att testa nåt nytt också, en julmustgryta med kyckling. Får passa på medans det fortfarande finns lite julmust kvar i affärerna. Går att göra med påskmust också såklart och den lär ju snart dyka upp i butikerna eftersom påsken är rätt tidigt i år. 

4 portioner
 
  • 500 gram kycklingfilé
  • 1 dl vatten
  • 3 dl julmust
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 2 morötter
  • 1 tsk ingefära
  • 1 tsk rosmarin
  • 1 tsk kinesisk soja
  • salt och peppar
 
  1. Strimla kycklingfiléerna och bryn dem i en gryta. Salta och peppra.
  2. Skala och skiva morötterna och tillsätt dem till kyckligen. 
  3. Rör ner julmust, vatten hönsbuljongtärningar, ingefära, rosmarin och soja. Låt koka upp och puttra samman i minst 10 minuter tills kycklingen är färdig och morötterna mjuknat.
  4. Red såsen till önskad konsistens och smaka av med salt och peppar.
 
Servera tillsamans med ris och en fräsch sallad. 
 
 
 
 
 

</div

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0