Ja vad har hänt sen sist...

Ja man kan väl gott säga att året hade kunnat börjat så mycket bättre.. 
Två dagar efter att jag hade varit på jouren så fick jag åka till akuten, vc hade inga tider och de på 1177 ville att jag åkte in till akuten för att kolla upp mina symtomer då de var rädda för att det kunde vara en hjärnhinneinflammation. 
 
Smockfullt med folk så det blev en lång väntan redan i första väntrummet. Men tillslut blev det min tur iallafall och jag kunde åka hem igen, skönt nog! 

Liam och Lucas var iväg med farfar och körde gokart förra måndagen. Som Lucas har tjajat om att komma iväg på det. 
 
Däremot så blev Lucas sjuk på kvällen, igen... 
Febern har ju kommit och gått på honom ett tag och ja, han har ju inte mått bra sen i september. 
Så det blev ingen skolstart för honom i tisdags. Han fick en tid till en läkare i onsdags och konstigt nog till en riktigt bra läkare, barnläkare dessutom som bara är en gång i veckan på vc. 
Lite prover togs och en ordentlig undersökning. Och han såg ju bara av att titta på honom att han definitivt inte mådde bra. Och så har han sett ut alla de gånger han har varit på vc tidigare men alltid bara blivit hemskickad med orden "det är virus, det går över". 
Nu visade det sig dock att han fått lunginflammation, orsakad av mycoplasmabakterier. Så en rejäl kur med penicillin för att förhoppningsvis ta kål på det mesta, om det nu skulle vara något mera utöver det. 
Och så ingen skola på minst en vecka, så ja hittills har han inte gått i skolan alls. 
Ikväll har han ätit klart sin kur med penicillin iallafall. Och han vill nog kanske försöka gå till skolan imorron eller fredag. Får väl se hur det går, han blir ju trött fort. Men då får han väl ringa hem så vi får hämta honom. 
Och skulle det inte vända mer nu så ska han tillbaka till samma läkare igen. 
Han ska till honom längre fram igen för att kolla sina halsmandlar. Lucas har ju ofta problem med dem, han svullnar ju upp direkt. Och de är rätt stora i vanliga fall också. Så läkaren var inne på att det kanske är bättre att operera bort dom. 
 
Lillfröken mår bättre iallafall. Hon fick ju en ordentlig hästkur med penicillin och det verkar ha gjort susen. Nu har vi fått tillbaka vår glada busiga Idun igen. 
 
Barnen är hemma från förskolan fortfarande. Förra veckan höll vi dom hemma för att vi ville se hur det utvecklade sig med sjukdomar när alla kom tillbaka till sin rätta förskola igen. 
Och nu i måndags när vi ringde så hade de haft fall av magsjuka, fem st som hade kräkts i matsalen vid olika tider och dagar.
Så nä, det känns inte så lockande att lämna dom där. Så de får hålla sig hemma, kör ihop sig en del med tanke på alla möten osv men farmor hjälper till och löser några av dem. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0