Barnakuten...

Besöket på bvc förra torsdagen blev inte riktigt som vi tänkte oss. Istället för att gå upp så hade pyret gått ner igen och det tyckte sköterskan inte alls var bra. Men som vi sa så har ju både Elsa, Love och Leon haft svårt att gå upp i början, framför allt med bara amning. Och nu hade ju pyret bara fått 1-2 flaskor med ersättning per dag eftersom hon har varit nöjd med bara amning. Och hon åt ju bara 10-30 ml ersättning per gång då. 
Och hon var ju pigg, klarvaken och inte visat nåt på att hon inte skulle vara nöjd. 

Sköterskan ville ringa och rådfråga inne på barnakuten. Och de kom fram till att hon skulle gå upp 20g tills fredagen och att vi skulle ge mer ersättning. 

På fredagen var vi tillbaka på bvc för ny viktkoll för att se om hon hade gått upp de där 20g... Och det hade hon ju inte såklart, hon hade gått upp 15g. Så det var ju inte alls bra såklart.. 
Så sköterskan ringde barnakuten igen och det bestämdes att vi skulle åka in dit med henne, vi skulle ju ändå in för att ta blodprovet på pyret för den studien som hon är med i. Så sköterskan tyckte det var lägligt. 
Kändes ju måttligt roligt med tanke på att vi inte alls var oroliga för henne. Mönstret känns ju liksom igen.

Var och tog blodprovet först eftersom vi hade en tid hos dom, pyret fixade det galant. 
Sen var det bara att knalla vidare till barnakuten och sätta sig och vänta.. Tur det finns leksaker i väntrummet för det roade Leon under tiden. Elsa och Love kunde vi lämna av hos farmor under tiden. 
Och ja,väntan blev det. 
Kom en sköterska och kollade syresättning, puls osv och kollade av varför vi var där mm. 
Hon tyckte det var lite löjligt med de där 5g också. Och sköterskan på bvc hade sagt att pyret var slö, inte sa till när hon var hungrig osv.. Men det kunde ju sköterskan där på akuten säga att hon inte var iallafall, och som vi sa, det har hon ju inte alls varit och nog säger hon till. 

Vägning efter amning ville de ha helt plötsligt, när hon redan hade ätit klart typ. Och den vägningen visade ju ingen uppgång då. Fick ge henne ersättning också lite senare, trodde de skulle ha en vikt efter det också men icke. Bara lång väntan... 
Och ingen visste om läkarn hade tänkt träffa oss eller inte, hur det skulle bli överhuvudtaget. 
Väldigt tröttsamt att inte ens veta vad vi satt och vänta på. 

Efter nästan 5 timmar i väntrummet så kom läkaren iallafall och vi fick komma in i ett undersökningsrum. 
Fick gå igenom allt igen och läkaren undersökte henne sen. Och hon tyckte pyret var superfin och väldigt vaken och med. Efter att ha varit iväg och rådfrågat nån specialist så kom hon tillbaka med några frågor och sen fick vi vänta ett tag till... 

Men tillslut kunde vi åka därifrån iallafall, med råden att mata på med ersättning och att vi skulle väcka henne på nätterna för att ge mat. Något som pyret inte alls är så förtjust i, för hon vill precis som sina syskon i den ålder, sova hela nätterna.  

På väg hem igen

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0