Luciafirande

Ja igår var det dags för Lucas luciafirande i kyrkan. 
Han hade ont i huvudet på morronen men skulle absolut gå eftersom de skulle lussa. Och de har ju tränat i flera veckor på det så det är klart att han ville. 
Först hade de ju ett lussande för hälften av skolan och hälften av förskoleklassernas föräldrar och så fick de en fika innan det var dags för nästa omgång.
Då satt vi, mormor, morfar, farmor och Lisa i publiken också. Dock så såg vi inte så mycket av Lucas för han hamnade bakom pianot. Men jag hörde honom allt några gånger när han tog i lite mera ;) 
Jag som trodde att Elsa skulle ha myror i brallorna av att sitta där fick helt fel. Hon satt still hos morfar och hade göra med att gäspa och klia sig i ögonen ;) Jobbigt att bli väckt på morronen och sen lyssna på musik :) 
Barnen som stod och sjöng var tydligen trötta de också för det gäspades både här och där :D 


Efter att de var klara så ville Lucas följa med hem för att han inte mådde bra. Och han frös ordentligt och han tyckte det var svårt att andas. Så efter att ha pratat med hans fröken så fick han följa med hem och han kröp ned i soffan och slocknade. Framåt kvällen kom febern, 40 grader.. Han hade lite ont i halsen sa han men senare försvann det. Men han sov i stort sett hela dagen och kvällen, vilket dock ledde till att han var vaken i perioder inatt istället. Febern sjönk tack och lov med Alvedon så andningen blev lite lättare för honom. 
Idag mår han dock mycket bättre, får väl se om det håller sig borta. Antagligen har han väl fått det som både vi andra haft, han är ju den enda som klarade sig då när vi andra låg sjuka. Men hellre nu än i jul, fast jag ska väl inte ropa hej ännu. Än hinner vi ju åka på både det ena och det andra, men hoppas kan man ju på att vi ska slippa. 
 
Lilleman sov på väg till kyrkan, vaknade inte ens när jag tog ur honom ur stolen, sov sig igenom hela lussandet i famnen och fortsatte sen att sova när jag satt honom i bilen. Sen sov han ett par timmar till.. 
Jultidningarna kom igår också så Jens var och hämtade dem på posten. Lucas xbox var ju med nu direkt i paketen, som han har sett fram emot massor. Att ha ett eget på sitt rum och inte behöva spela på Liams. 
Och så var han för sjuk igår för att orka spela på det. Så premiärspelandet får han ta idag istället. 
Gaminglurarna var restnoterade och likaså godiset, annars skulle det ju ha varit med i paketen också. Tvn kommer ju dock senare. 
Så han har sålt bra sitt första år, ett xbox 360, 24" LED tv, Gaminglurar till xbox, 6 hg godis och så 350:-. Sen brukar det ju bli lite dricks här och där :) 



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0