Jullov, sjukstuga och jourcentralen...

Har visst gått en vecka sen sist, mycket nu inför julen :) 

Dock har inte veckan varit som vi hade planerat. Elsa blev sjuk i måndags kväll med feber och sen bröt förkylningen ut och med hosta. Dagen efter började lilleman och Love, förkylda och hosta på dom också. 
Medicinering av både Elsa och Loves astma, Loves har varit värst denna gång, riktigt tungandad. 
40 graders feber på dem båda, lilleman klarade sig med 38,4 men bara en dag. 

I fredags hade ju grabbarna jullovsavslutning. Blev en väldigt kort dag för dem, men ett väldigt efterlängtat lov :) Lucas tyckte att han kunde ta och börja 1:an redan vid den kommande terminstarten ;) 
Så nu är det varken skola eller förskola för dem eller Elsa förrän den 8:e. Eller ja, Elsa får nog börja veckan efter, känns lite onödigt med bara en dag att gå den veckan. 

Eftersom småttingarna var feberfria onsdag och torsdag så begav vi oss till stan i fredags för att julklappsshoppa. 
Vi var ju inte ensamma direkt om man säger så. Men vi hann med en del, blev dock inte helt klara för Love blev hängig på eftermiddan och varm så vi styrde hemåt. 
Han har ju varit gnällig nu ett tag och inte alls varit sig själv. När vårat matvrak inte äter så är det något som är galet. Han har flera tänder som är på väg upp så det har ju varit en bov i dramat. 

Han har varit ledsen väldigt mycket och bara velat vara i famnen så idag ringde vi 1177 så vi fick en tid till jouren. Vi bad även om en koll på lilleman med tanke på hans hosta. Han har låtit lite rosslig i bröstet till och från. 
Och vi hade ju misstänkt öroninflammation och nog var det öroninflammation alltid, dubbelsidig sådan också. 
Så det blir en penicillinkur för honom i fem dagar. Fick även mer bricanyl utskriven till hans astma. 
Så nu är det stadigt med bricanyl och alvedon också samtidigt som penicillinet ett tag för honom.
På lilleman lät det bra iallafall, så bara en lättare virusinfektion. Så jag hoppas att det ger med sig snart på honom. 
Hoppas på att penicillinet ska göra nytta snabbt på Love också så att vi får tillbaka våran glada kille, och att mamma får vila rygg och armar lite och får lite mer tid till att göra saker och ting härhemma. 
Han vill ju bara bli buren och så ska man bära på lilleman samtidigt, bläckfisk vore nåt att vara igen ;) 

Imorron väntar storstädning inför julen, de sista jultidningarna ska köras ut, granen ska kläs, julklappar ska slås in osv. Så den dagen lär nog springa på den också. 
Har en massa tvätt att ta tag i också, jobbigt bara att torktumlarn sa upp sig i onsdags. 
Pappa och Jens kollade på den i torsdags men den har lämnat in för gott. 
Så igår var vi och beställde en ny, just den vi ville ha fanns ju inte i butik såklart. Den har funnits i Norrköping men de sista hade gått när de kollade lagersaldot från Linköping. Så tur att vi inte åka till Norrköping, hade blivit en resa i onödan. Så det fick bli att beställa från centrallagret och få dem hemkörd. Och i vanliga fall så brukar det ta 2 dagar innan man har den, men det beror på var man bor osv. Självklart var det ju då tvunget att ta lång tid bara för att man bor i Åtvidaberg. Så leveransdatum är 8 januari! 
Så nästan tre veckor utan torktumlare, jag kommer förmodligen att bli galen. Har bara varit utan den sen i onsdags och håller redan på att få spader över att inte kunna tumla. 
Dåligt med torkmöjligheter för lakan osv också men det får väl lösa sig på nåt sätt. Så nu längtar jag tills den kommer hem! Blev en energisnål ny variant som tydligen ska vara väldigt effektiv. Får väl se om den håller vad den lovar ;)
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0