Gårdagen - Lucas till akuten

Ja morronen började med städ och sen följde dagen av lite handling, trädgårdsfix, hästarna tvättades och lite staketfix.

Strax innan vi ska gå in och börja med middan så hörs ett illtjut! Lucas har ramlat uppe vid snickarboden och han kan inte röra högerarmen! Med tanke på att han sällan tjuter nåt direkt när han slår sig annars så förstod vi snabbt att nåt var galet. Så Jens ringde 1177 medans jag försökte hålla lilleman lugn. Handleden gick inte att röra och den började bli riktigt varm. 1177 hänvisade oss direkt till akuten och så som vi beskrev det för dem så var det mest troligt en fraktur.

Jens åkte in med honom och var på akuten vid 17-tiden ungefär.. Sen var det bara att vänta. En sköterska kom och undersökte, sen en läkare och så ytterligare väntan på röntgen.
Röntgen visade två sprickor i armen, hade det bara varit den vid armvecket så hade han sluppit gipset men nu hade han en på underarmen också. Så sen blev det väntan på att de skulle komma och gipsa.
När de väl kom så förklarade Lucas för dem att han skulle ha det för att han var sönder, ifall de hade missat det ;)
Han fick ett diplom av dem på akuten, en mjukishund av dem på röntgen och så en liten gummiråtta av sköterskorna som gipsade honom.
Han hade varit så duktig på röntgen och legat helt stilla och satt still när de gipsade. 
 
Vid 22.45 var de hemma här, hungriga eftersom de inte hade kunnat köpa nåt då de hade kontantstopp på akuten så han kunde inte växla nåt så han kunde köpa i automaten. Lucas var jättetrött när han kom hem och somnade i mitt knä i soffan efter att han hade fått i sig lite mat. Sen var det bara att bära upp honom till hans säng och han reagerade inte ens av att jag la ned honom i sängen.

Trodde att han skulle sova oroligt inatt men han har sovit som en stock!
Så nu ska han ha gipset i 2-3 veckor. Kan bli skojiga veckor..


Precis hemkommen från akuten

Inte lätt att sova som man vill med en klubba till arm. Han sover ju
oftast på mage nämligen.

Morronen igår bjöd på en skada också, han ramlade uppe på Liams
rum och slog upp ett sår på hakan.

Ber om ursäkt för dåliga bilder, tagna i lite för mkt mörker med mobilen.
Kommer bättre bilder på lillskrutten.

Snart virar jag in honom i bubbelplast!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0