Utvecklingssamtal

Idag var det en lite seg start på morronen, alla var lite sega. Tur att helgen närmar sig. 
Men alla kom dit de skulle och vi hann att åka en sväng för att fixa lite ärenden. 

Efter ärendena var det dags att hämta Malte på förskolan igen. Fick lite dötid så vi passade på att tvätta bilen då verkstan ville se en sak när bilen var tvättad. 
När vi hade hämtat bilen och lämnat tillbaka hyrbilen så såg vi en repa på passagerarsidan som går från hjul till hjul och ingen dålig sådan heller. Och det är en liten buckla vid bakdäcket. 
Och det syntes att den var relativt nygjord då det fortfarande hängde färgflagor kvar. 
Och gubben på verkstan hävdade att han inte kunde se dom när bilen var skitig... 
När bilen var ren så såg han dom, lite... Konstigt att alla vi andra såg dom jätteväl även när den var skitig. Även våran kontakt på försäkringsbolaget såg dom ju på bilderna som Jens skickade till henne. 
Men de tar ju inte ansvaret för skadan, såklart.. Jens pratade med lackfirman som hade den i stan för att lacka om kofångaren och ena skärmen och han ville att vi skulle komma förbi imorron och visa skadan. 
Bilen har ju liksom bara rullat mellan verkstan här i Åtvid in till billacken i Linköping och tillbaka. 
Å andra sidan kan man undra hur de har fått bilen att dra lite mer än en halv tank på den körningen för det är flera vändor fram och tillbaka till stan för våran del. 
Men men, vi får se vad de säger. Vår kontakt på försäkringsbolaget skulle be deras tekniker att titta på bilderna också. 
Är ju kul när man lämnar in bilen för att få den fixad efter en viltskada och sen får tillbaka den med skador den inte hade innan. Inte riktigt vad man hade tänkt sig. 
Och lacken till den bilen är svindyr då det, såklart, är speciallack... 


Efter att vi hade varit där så var det dags för Lucas utvecklingssamtal. Och punkterna som vi skulle ta upp på mötet nästa vecka har tydligen gått in hos lärarna redan. 
För de är mer pedagogiska och tydligare när de pratar. 
Och upplägget med att ta bort vissa ämnen gicks igenom. Och han har ju bra betyg i en del ämnen. 
Han har tydligen D också i hemkunskapen vilket hans mentor menade var en riktigt bra bedrift för att den läraren är riktigt hård med sina betyg. 
Så nu ska Lucas klura lite på vilka ämnen han vill ta bort, några måste han ha kvar även om han inte vill som tex historia för den kommer ju tillbaka i gymnasiet igen. 
Ett ämne är helt självklart att ta bort iallafall och det är idrotten. 
Han vägrar ju att byta om och får då inte vara med på lektionen så då får han ju inte betyg i det ändå. 

Vi har ett mål iallafall som vi ska kämpa oss mot. 
Skolan ger ju honom väldigt mycket ångest men nästa vecka har vi möte med läkaren på BUP också, som tur är innan skolmötet så vi får se vad hon säger. 
 
Har precis fixat klart allt för dagen, inväntar Jens och Elsa. Elsa har ju gymnastik idag och den slutar inte förrän 20 så de borde vara hemma om liten stund. 
Sen tänker jag ta och varva ner i soffan. 
Får bli Farmen och sen Chicago Fire innan sängen väntar. 
Fullspäckad dag imorron också så det är bäst att ladda upp batterierna lite då. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0