Fuktskadan..

Ja igår var ju Göran ute från Vått & Torrt för att mäta fuktigheten i golvet i badrummet nere. 
Och ja det var ju inget positivt, det mätte 98-99% fukt i golvet... 
Och plattan är väldigt dåligt gjord tydligen sedan innan också. 
Det är ett väldigt tunt skick med gjutning, 5 cm och så grus under det. 
Göran tror att vattnet kommer från berget och rinner in under huset och det har dragit åt sig i golvet pga att det är en för dålig platta. 

Så nu inväntar vi svar från försäkringsbolaget och att någon ska ha tid till att ta sig an projektet inom en snar framtid. Tydligen är det väldigt mycket fuktskador just nu. 
Och som det ser ut så måste hela plattan göras om dvs att vi måste tömma ut exakt allt i badrummet. 
Kul med en toalett på 9 personer i ett antal veckor. Tur vi har dusch uppe iallafall. 
Kommer ju inte kunna tvätta heller hemma under den här tiden, Som tur är så får vi använda tvättmaskinen på andra gården så vi iallafall kan tvätta, torka kan vi ju göra här hemma, både på hängning och med torktumlare eftersom den kan stå vart som helst. 

Så just nu går ingenting riktigt som vi planerat här hemma. Det tillkommer hela tiden nya "problem" som måste ordnas. Projekten som var tanken att de skulle vara klara till jul kanske är klara tills nästa jul om vi har tur. 

Just nu är prio ett att få klart vid Liams hus så att plattan kan gjutas snart, innan det blir kallt och snö. Huset vilar just nu enbart på stenar runt om, tur att det är öppet på så många ställen, annars hade det nog blåst omkull om det hade kommit en storm. 


Barnen är i skolan och Jens är på väg med Idun och Malte till förskolan. 
Jag jobbar på att få upp Lucas ur sängen så han kan komma iväg till skolan också. Måste åka lite tidigare än vad vi brukar idag då Jens har ett möte i stan vid 10. 
Tänkte passa på att kolla efter födelsedagspresenter till den kommande 7-åringen och ev hinna kolla på några saker till huset. 
Känner att det kan bli lite stressigt men får ta det som hinns, har möten i stan imorron också så det finns lite tid att att hinna med på imorron också. 

Hoppas ni får en trevlig dag trots det tråkiga vädret! 



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0