Köttfärsrulle i ugnspannkaka

Testade ett nytt recept häromdagen och det fick klart godkänt. Jag kryddade dock lite extra utöver receptet för att få lite mera smak på köttfärsen. 

Köttfärsrulle i ugnspannkaka
 
 
Det här behöver du till ugnspannkakan:
5 ägg
7 dl mjölk
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk salt
rapsolja/ smör till formen
 
Ställ ugnen på 225 grader. Ta fram en djup ugnsplåt.
Vispa ihop ingredienserna till pannkakan i en skål. Vispa tills smeten är slät. Lägg ett bakplåtspapper i ugnplåten och smörj med smör / olja på pappret och kanterna. Häll över pannkakssmeten i formen och ställ in i ugnen i cirka 20 minuter, eller tills den får lite färg och har stannat till.

Köttfärsfyllningen
600 gram köttfärs
1/2 fin hackad lök
1 pressad vitlöksklyfta
lite paprikapulver/ cayennepeppar
100 gram philadelphiaost ( eller creme fraiche)
1 msk chilisås
1/2 msk kinesisk soja
salt & peppar

3 dl riven ost

 Fräs upp löken, vitlöken i en stekpanna och vänd ner färsen och bryn tills allt är genomstekt. Krydda upp färsen med paprikapulver , salt & peppar. Vänd ner philadelphiaosten & chilisåsen, kinesisk soja och låt sjuda upp.

Bred sedan över färsen och lite av osten på pannkakan.

Rulla ihop pannkakan från kortsida till kortsida, jag körde långsida till långsida på ena rullen och det funkade lika bra det. Toppa med den sista osten och ställ in i mitten av ugnen i 10 minuter eller tills rullen är gratinerad.

Servera med en god sallad.

 
 
</div

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0