När hovslagaren kommer...

Kan det gå lite vilt till... 

I tisdags var det dags att fixa hovarna och ja det gick väl inte riktigt som vi tänkte..
 


Skulle ta ut Sally då hon var först ut. Jens hinner inte stänga grinden förrän Tummen brakar igenom staketet... 
Han sprang rakt på grimskaftet mellan mig och Sally så henne fick jag släppa. Och han har fått eltråden runt ena bakbenet så han har panik såklart. Jens hann att få tag i grimman på honom och han hänger i grimman och jag försöker få stopp på honom också. Han sliter upp stolparna ur marken och till slut går tråden av, tack och lov! 
Han lugnade genast ner sig och vi kunde pusta ut. 
Kollade igenom honom och han hade fått ett sår på på bakbenet, förmodligen från grindhandtaget. 

Förmodligen trodde han att de skulle få komma ut i trädgården och beta, då de har fått gå i trädgården om kvällarna. Och han tyckte tydligen inte att han skulle bli kvar i hagen. 
Så var bara att stänga för trådarna i trädgården så fick de gå och vänta där i väntan på sin tur. 
 
När vi hade kollat igenom honom så tittade jag på mig själv.. Lite skinnflådd på ena fingret, kände inget först eftersom adrenalinet var igång... Men sen kändes det allt.. En rejäl skinnbit som var borta. Och det bara rann om såret. Brännmärken på ena benet efter eltråden.. 

Vi kunde skymta benet inne i såret men eftersom det inte är några senor osv just där plus att skinnet är tunt där så smetade vi på en massa tjära, det bästa mot djursår. Hjälper till att läka och håller alla flugor osv borta från det. Så han har gått omkring och luktat tjära i hagen :D 

Ringde vc dan därpå, då såret vätskade massor, och frågade vad jag kunde lägga på, dels för läkningen och med tanke på värmen. 
Men de ville kolla på det istället så det blev en tur till vc. Och ja, det blev lite omplåstring. Ett nät med salva på som inte skulle fastna i såret, plåster osv.. 
Och så en del med hem för att lägga om det själv hemma. Då nätet skulle ligga på tills det hade blivit en sårskorpa på såret. Och så hoppades de på att det inte skulle bli nån infektion... 

Och infektion har jag klarat mig ifrån. Och nu som först, imorse, när det gått nästan en vecka så fanns det en sårskorpa så nu räcker det med plåster på. 
Sitter ju så bra till i leden så det stramar ju en del. 
Och Tummens sår ser bra ut nu också :) 

Och hur verkningen gick... Tummen och Bollen skötte sig exemplariskt. Sally var tvungen att bråka lite, märks så väl att hon inte har blivit så mycket hanterad tidigare, hennes lösning på det mesta är att stegra sig. För det jobbet vi har lagt ned hittills har ju gett resultat men det är lååång väg kvar. Att köra in den fröken kan bli oerhört intressant :) 
Bambina stegrade sig, hoppade runt osv.. Men med tanke på att hon är så pass liten så orkar man ju hålla emot. Så Carina höll fast i benet och så fick Bambina hålla på och bråka en stund. 
Men sen gick det göra fina fötter på henne också.. Hon har också blivit en liten kartmopp, men är oerhört social till skillnad från Sally. 
Så det finns en del att jobba med på båda två. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0