Vc, second hand, 1:an-besök, feber...

Var iväg till vc med Leon och Elsa i måndags. Leons hosta vägrar att ge med sig och han tappar andan och Elsa har klagat på ont i örat. 
Telefonisten tyckte att Leons lät som att det skulle kunna vara rs och sa att det skulle tas blodprov för att se. 
Kom dit, fick komma till en utländsk läkare, (inget ont i det men det hade underlättat om han hade kunnat lite mer svenska), han blev undersökt och läkaren tjatade bara om att det inte var nån lunginflammation.. Några blodprover skulle då inte tas... 
Och jag vet inte, känns som att han är för pigg för att ha rs. Det är ju hostan som är besvärlig. Och alla de andra barnen och Jens har ju haft hostan också. Hoppas bara på att det ger med sig snart på honom! 
Elsas öra såg bra ut så det är väl nåt annat som spökar... 

Igår uträttades en del ärenden, lite presenter blev inhandlade bla. Valde rätt dag att äta på Ikea också, när en bekant jobbade i kassan så vi fick rabatt :D 
Hämtade Elsa på förskolan och besökte sen second hand-butikerna här i Åtvid. Blev några fynd på Gåvan och på Återbruket, men på Sri Lankas var det mest bråte tyckte jag. 
Hem för att påbörja middan, Tindra var här under eftermiddan så barnen lekte för fullt utomhus. Skönt när det är härligt väder så de får lite mer yta att röra sig på, och fantasin är det inget fel på :D 

 
Idag efter att jag hade kört Elsa till förskolan så passade jag på att handla, lugnt på morronen i butiken. 
Hem för att äta frukost och sen komma igång med dagens göromål. 
Innan hon hämtades så hämtade jag lite paket och var till återvinningen. 
När jag kom till förskolan sa ena fröken att hon tyckte att Elsa var varm och hon hade varit lite rödblommig. 
Och det kunde jag hålla med om att hon var. 
Tog febern när vi kom hem och mycket riktigt hade hon feber, 39,1... 
Hon var trött och ville vila så hon klättrade upp i Lucas säng och la sig och somnade. Efter att hon hade sovit några timmar så var hon ännu varmare och tempen visade 40 grader. Hon fick en supp och blev piggare en stund. Men suppen gjorde inte så stor nytta ändå för febern sjönk bara till 39,5. 
Fick en annan sort innan hon gick och la sig så vi får väl se hur natten blir. 
När hon var genomförkyld och hostig hade hon ingen feber, men nu när allt det gått över så kommer febern?! 
Jaja, bara vänta och se vad det blir av det eller om det bara är en sån där feberdag våra barn verkar ju ha en tendens till att ha det. 
De hade skickat hem ett barn idag men det hade både haft feber och hostat massor. Och Elsa hade ju varit pigg under hela dagen så därför hade de inte ringt, inte heller tagit tempen på henne även om de misstänkte att hon hade feber. 
Hemmadag imorron så får vi hoppas att hon kurerar sig, hade planer på fredag och lördag men vi får väl se vad det blir med det. 

Idag har Lucas varit och hälsat på sin nya fröken och sina blivande klasskompisar. Det hade varit kul och fröken verkade snäll. 
Hans kusin Enya ska få hans fröken som han haft nu och när han kom hem sa han "Enya kommer få den bästa fröken som finns, hon kommer få det jättebra" :) Så nu vet ni det, Elin :D 

Lucas hade lekt med Enya och de hade berättat för Lucas fröken att de minsann var kusiner :D 
Vi kommer sakna Annika allihopa nu när han slutar förskoleklassen, hade mer än gärna haft henne ända upp till 3:an. 
På tal om det så kom hennes present idag, ute i god tid för en gångs skull och tur var väl det eftersom det vi köpte började ta slut på de flesta ställen. 
Klassen har ju gjort en insamling också men kände att vi ville ge nåt mer. 
Tänk om man hade trivts lika bra med Liams lärare.... 

Kommentarer
Postat av: Elin

Det var skönt att höra ☺ hon verkade jättebra! Kramar

2015-05-29 @ 06:02:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0