Vårdcentral, astma, kristi himmelfärd..

Ja ibland blir inte dagarna som man tänkt. 

Igår blev Lucas hemma då han hade det jobbigt med astman. 
Blev många turer in till Åtvid igår. Elsa till förskolan vid 9 och sen möta en tjej vid 11 för att ta emot lite grejer, in till bvc vid 13.15, hämta Elsa och Liam och så var tanken att Lucas skulle åkt till tandläkaren i Rimforsa men vi fick ringa och avboka pga hög feber och astman. Istället fick han tid till vårdcentralen vid 15.15 så det var bara att hoppa in i bilen direkt igen och åka in. 
Blev för omväxlings skull en kort väntan i väntrummet. Kom in till läkaren och han lyssnade osv och det fick bli att ändra medicineringen. Eftersom det kortisonet han har inte hjälper så fick det bli en kraftigare kur med kortison dvs betapred som han ska ta nu i 5 dagar. Och sen ska vi sätta in det om han behöver en extra push nån mer gång, fick 100 tabletter utskrivna. 
Och så blev det en annan luftrörsvidgande, har ju haft ventoline tidigare men den håller ju bara i en kort stund och nu blev det en som håller i mycket längre så det räcker att han tar morron och eftermiddag, Oxis heter den. Dock så skrev han ut den i en turbohaler så Lucas har lite svårt att dra i sig den när han är som värst som igår, vet inte hur han tänkte där. 
Men det har gjort susen iallafall med kortisonet och Lucas är så glad för det! Ja vi andra också såklart. 
Igår var han så ledsen för att det var så jobbigt med hostan. Men idag har det varit mycket lättare för honom och han har orkat lite mer. 
Förhoppningsvis får han en tid till astmasköterskan nästa vecka så vi kan se över mediciner osv. 

 
Leon tog ett bad i diskhon igår, skojigt tyckte han :) 
 
En av napphållarna som blivit gjorda med nya symaskinen, funkade lite bättre med den här maskienn ;) 
Den här gjorde jag till Leon, galen i ugglor som jag är ;) 
Nu ska jag bara hitta lite mer tid till att sy ännu flera och så sy Elsas klänning som legat och väntat ett tag 
nu. 


Idag blev det lite sovmorron och efter frukost begav vi oss ut. Gjorde klar den stora buren med nätet i botten, fick bra nät av pappa till det och så har vi snickrat ihop ett hus till de som ska flytta in. Så nu har vi bara taket som ska på. Får väl se om vi hinner med det imorron. 
Helt plötsligt verkar det som att vi har en del tid på oss. Skulle ju ha hämtat hem den ena idag men så hade den rymt igår och de har inte hittat henne. 
Så vi får väl se om de hittar henne. 
Och den andra är inte leveransklar förrän i juni, om det nu finns nån hona kvar. Får besked imorron antagligen när hon kollade igenom dem och hur många honor som finns då hon hade en borttingad redan. Hoppas verkligen på att det finns en kvar till oss! 


Love struntar i att fyrhjulingen är trasig och ska till skroten, han satt bra länge
på den och låtsades köra :D 

Fixat med lite annat i trädgården idag också, man får passa på när vädret tillåter. Vädret ser lovande ut för morrondagen hittills så det blir nog en utefixardag då också. 
Återstår att se om vi får tillbaka bussen imorron också. Den har ju stått på verkstan i två veckor på lördag. I måndags hade de ju inte kommit ikapp och han trodde de skulle ta in den igår och kanske få den klar men han skulle ringa och det gjorde han ju inte så med andra ord blev den inte klar. 
De skulle jobba idag också för att de låg efter men vi får väl se. Jag tvivlar på att vi får den till helgen. 
Men det vore väldigt skönt att få tillbaka den så vi kan ta oss nånstans allihopa. Hoppas ju innerligt att de fått ordning på den tills nästa helg med tanke på att vi ska på cirkusen. 

Nu är det bäst att få sig lite sömn så man har lite energi imorron  :) 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0