Utvecklingssamtal

Var en otroligt lugn dag igår, nästan för lugn! Kändes väldigt tomt här hemma utan Elsa. Är ju van att ha henne här ju. Visste inte riktigt vad jag skulle ta mig för men det slutade med att jag vilade mig fram tills det var dags att åka. 
Och det hade gått jättebra att vara hos faster Lisa. 

Liams utvecklingssamtal gick jättebra. En väldigt stolt mamma som gick därifrån :) Alltid stolt såklart men extra stolt över att det går så bra för honom. Det har ju hänt massor under de här tre åren som denna fröken har haft honom. 
Vi gick igenom de nationella proven och på alla de svenska, tror det var 7 st, så hade han alla rätt. 
Och på matematiken så hade han några enstaka fel totalt på alla proven. Så han hade klarat det med bravur. 
Och läsningen har det gått framåt jättemycket med sen han började. Från att inte kunna läsa alls till att läsa jättebra och han kan återberätta osv. Lästestet de får göra med jämna mellanrum, de ska läsa ett visst antal ord på 1 minut, eller om det var 1½ minut och där ska de klara 72 ord och han klarade 92 ord sista gången han läste. 
Matte är ju hans starkaste ämne förstås, han har nog fått morfars matteskalle ;) 

Allt var bara jättebra med allting och fortsatte han bara på det här spåret så skulle han bli jätteduktig i skolan trodde läraren. Och inte hänga på "orosmomenten" som fröken kallade dom. 

Nu kommer ju klassen att delas i höst när de ska byta skola, gillar det inte riktigt men inte så mycket att göra nåt åt. Och den klassen som de ska delas tillsammans med, från en annan skola, känner de ju lite skönt nog. De har brevväxlat med dem sen de började 1:an och de träffas 1-2 ggr per termin. 
Och han hade fått med sig några av de han umgås mest med till sin klass, fast de kommer ju träffa de andra på rasterna. 
En negativ sak är att de inte kommer ha samma lärare i alla de "vanliga" ämnena. Nu har de ju bara andra lärare i slöjd och idrott. Men sen skulle de visst ha olika lärare i nästan alla ämnen. Och det vet jag inte om jag gillar riktigt. Räcker ju med att de får det så när de börjar 7:an. Fröken var inte så glad åt det heller, hon tyckte precis som jag att det var för tidigt för dem att få det så. 
Så vi får väl se hur det blir helt enkelt. 
De ska upp till skolan den 28 maj för att träffa lärare, se klassrummen osv. 

Efter att vi var klara där var det dags att åka och hämta Lucas på dagis och så blev det ett stopp på Willys innan vi styrde hemåt för att vänta på Jens och Elsa. 
Var en glad liten tjej när hon kom hem och fick se mamma :) Så det blev lite mys innan hon ville ned på golvet och leka. Mammas lilla tjej <3 

Kommentarer
Postat av: Elin

Vad skönt att det går så bra för honom!
Ja, det var väl lite tidigt att redan få flera olika lärare. Det är ju en trygghet i sig att ha en och samma lärare som man kan vända sig till, när man är så pass ung. Men vi får hoppas att det blir bra ändå!
Kramar

2013-05-15 @ 16:18:02
URL: http://elinochjanne.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0