Jack

I torsdags var det tydligen dags att något hände här hemma :/ så Jack skadade sig. 
Efter att han kom in efter att ha varit ute och sprungit tillsammans med de andra i trädgården och sprungit ned på nedsidan så haltade han när han kom in. 
Jens kollade igenom honom och hittade ett hål rakt in bakom ena frambenet men det blödde inte nåt speciellt. 
Med tanke på hålet så ringde vi jouren på  Valla Djurklinik för att rådfråga dem och fick svaret att hålet skulle läka igen självt och att vi kunde ha en t-shirt på honom så han inte kom åt att slicka på såret. 
Sagt och gjort, t-shirt på och det var ju inte så jättepoppis direkt. 

Dock så ringde vi till distriktarna här i Åtvid på fredagsmorronen eftersom vi ville ha det kollat innan helgen och han hade ju haft ont under natten när han rörde sig. 
De hade fullbokat men när hon fick höra vem det var så tog hon oss på lunchen så Jens fick åka dit. 
Och tur var väl det. 

Jack fick lugnande och hon kunde börja raka bort håret och då visade det sig ju att såret var större än det såg ut. Var även som en ficka som var öppen så det behövde sys. Så tre stygn blev det för honom och så smärtstillande och penicillin i 8 dagar och så ska vi ta bort stygnen efter 14 dagar. Det tyckte hon vi kunde göra själva för det blev billigare så. 

Inte trodde hon på att han var runt 8 år heller, hans hjärta lät lika bra som en unghunds. Och det är ju skönt att höra! Allt annat såg bra ut med honom också. Trodde han skulle ha öroninflammation igen, Jens bad henne kolla, för han har slagit med öronen en del men de var hur fina som helst. Så det är väl bara nåt han gör ändå. 

Besparar er bilden på hur det såg ut innan det var sytt och bjuder på den "färdigreparerade" istället. 
Hålet är ju fortfarande öppet eftersom vätskan ska kunna komma ut. Såret läker jättefint nu.
 

Och så här får han se ut nu ett tag. 

Veterinären trodde att det kunde vara en pinne som gjort skadan. Greyhoundskorsningar osv har inte samma fett på kroppen som de lite grövre hundarna och det behövs tydligen inte så mycket för att det ska kunna hända. Hade det varit nån av de andra hundarna så hade det förmodligen inte hänt nåt alls enligt henne. 
Så lite fattigare blev man nu, slutnotan hamnade på 1238:- fast lägger man ut det på alla åren som vi haft honom och det bara är hans andra veterinärbesök så blir det ju inte så mycket. 
Varit förskonade med skador osv tidigare. 


Kommentarer
Postat av: Elin

Men lille Jack då! Skönt att det blev uppkollat och fixat så fort som möjligt.
Kram

2013-04-16 @ 19:25:28
URL: http://elinochjanne.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0