10 månader

Lillskruttan blev ju 10 månader i torsdags och i fredags var vi på bvc, då det kom ett möte i vägen då vi skulle varit där. Var ju ett tag sen vi var där nu, slutet av februari så det var rätt intressant att se vad som hade hänt sen dess. 

Vikt: 7660g (+600g)
Längd: 68,5cm (+2cm) 

Så det hade hänt en del :) Och det känns ju på henne. Liam trodde hon skulle väga mycket mera för han tycker att hon har blivit tung att bära på nu :) 
Allt såg bra ut som vanligt, tjat om den där vällingen bara. Vi har ju valt att fortsätta med ersättningen eftersom råden är att man ska ge den till att de har fyllt 1 år för att de ska få i sig allt det viktiga som behövs. 
Vi får se, möjligen att hon får ett mål med välling snart för att börja vänja in. När vi testade sist så ville ju inte hennes mage vara med om det. 

Nu är det läkarkontroll nästa gång, 21 maj, samma dag som vi ska på ul. Och sen blir det 1-årskontroll och sprutor i början av juni. Tiden går jättefort med henne, samtidigt som det känns som att graviditeten går hur sakta som helst! Knasigt det där  ;) 

En aktiv liten tjej nu som kryper för fullt, ställer sig mot allt och som övar på att stå själv utan att hålla sig i. 

Kommentarer
Postat av: Anna-Lena

Hittade din blogg genom tråden med barn födda i juni 2012 som jag följer i det tysta...Fy på mig! Min dotter är född den 26/6. Varför tycker bvc att ni borde ge välling istället för ersättning? Alma får inte välling. Hon får ersättning till eftermiddagsmål och till natten. Min bvc-sköterska säger just inget alls om det. Utan mest bara gör som du vill och att de kanske sover bättre på välling. Nu sover Alma i princip hela nätter iaf. Alma får gröt till frukost så gluten och dylikt får hon i sig där. Känner bara att det är fel att proppa i dem en massa mjölprodukter, men har som sagt varken fått bu eller bä från bvc. Alma är iofs både längre och tyngre än vad din lilla är. Vid 9 månader var hon 75,5 cm lång och vägde 9810 g. Kanske har med det att göra? Skulle som sagt vara roligt att höra vad de har för argument till dig.

Svar: Elsa har varit liten sen hon föddes så det beror inte på det. Hon ökar på bra i vikt så inte heller därför. Men de anser att vällingen innehåller mer av den näringen som de behöver nu när de blivit lite äldre. Fast kollar man så stämmer det ju inte alls.
Elsa äter gröt till frukost och så lunch och middag och så ersättning resten.
Elsa har sovit hela nätterna sen hon var ca en månad gammal.
Maria

2013-04-15 @ 20:30:28
URL: http://stellathedog.wordpress.com/
Postat av: Frida & Filippa

Hon är så söt Maria!

Svar: Tack Frida! :)
Maria

2013-04-16 @ 13:28:57
URL: http://fridafabulous.se
Postat av: Anna-Lena

Tack för svar. Konstigt att de är så olika information på olika bvc. Iaf för mig som förstagångsmamma tror man ju lätt att deras ord är lag. Återigen har man då fått bevisat att så inte är fallet! Känns då istället bra att man inte är ung utan har några år på nacken och kan lita på sin egen intuition istället.


Söt tjej du har förresten. Verkar vara lite före min Alma i utveckling. Lycka till med allt!

2013-04-16 @ 18:47:56
URL: http://stellathedog.wordpress.com/
Postat av: Elin

Gullfian!
Ja, den där vällingen alltså! Har ju för mig att vi har samma person som ni på bvc, och det är ju det vi får höra varje gång också. Alwin tycker ju inte ens om välling, några gånger har han ätit men nu har han ratat det. Han som inte ens äter någon vanlig mat förutom gröt, dem går väl i taket på bvc när vi säger det ;) Ingen av flickorna drack ju välling heller och dem har ju klarat sig fint :)
Samma dag som Alwin ska på läkarkontroll då :)
Kramar!

2013-04-16 @ 19:13:14
URL: http://elinochjanne.blogg.se
Postat av: Anna

Varken Ulrik eller Tuva har ätit överdrivet med välling. Slutade tidigt med det.
Och dom har ju överlevt.
Emil åt desto längre, tills han var två.
Men dom är lika "normala" alla tre. ;-)

Ge sötfia en kram!

2013-04-17 @ 09:38:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0