Dan före dopparedan

Ja nu är det nära. Grabbarna, framför allt Lucas, är väldigt förväntansfull inför morrondagen. 

Började dagen med sovmorron till 10, lite välbehövligt för min del som inte lyckades somna förrän runt 4. 
Var helt omöjligt att somna, fick bara ligga och vrida och vända på mig och så kommer tankarna när sömnen inte kommer och då blir det ju inte enklare direkt. 

Elsa vaknade först och sen började grabbarna att vakna till liv. 
Efter frukost så hoppade vi in i bilen och åkte till Marias hus, kände att det var lite större chans att vi hittade de sista julklapparna där istället för inne i Åtvid. 
Hittade det vi skulle och lite till :) 
Passade på att utnyttja mitt presentkort som jag vann i Fritidsbutiken för ett tag sen för att köpa lite grejer till hundarna. Blev en sele till Bosco och så lite ben och annat. 

Så nu ska väl julklapparna vara klara ialla fall! Så nu ska bara hundarnas julklappar slås in så de kan läggas under granen. Skönt att få de andra julklapparna vi köpte inslagna och klara så man slipper tänka på det. 

Efter att vi kom hem så blev det lite fika och sen var det bara att sätta igång med fixandet här hemma. 
Sen blev det till att ställa sig och göra köttbullar då grabbarna var lite sugna på julmat, nog för att de kommer att få det under morrondagen ändå men vi gjorde ett litet småplock ialla fall. Och så finns det köttbullar kvar till morrondagens frukost då grabbarna vill ha det. Julfrukosten blir lite speciell :) Precis som julen ska vara med andra ord :) 

Efter middan så ville grabbarna dekorera pepparkakor och kul hade de :) 

Full koncentration :) 
 

Jack övervakar det hela :) 
Elsa nöjde sig med att kolla på :) 
Ett litet gäng av alla dekorerade pepperkakor 

Efter att detta var klart så skulle Lucas, som han sa, ta det stora julbadet :) 
Men först skulle håret klippas. Elsa passade på att hoppa ned i badet en stund först. 

Sen var det dags att bli av med lite hår :) 
Efter att han var klar så hoppade han ned i badet och det var bara att fortsätta med Liam. 
Sen var tanken att Jens skulle hinnas med också men eftersom pannan inte fungerar som den ska så fanns det inget varmvatten kvar efter tre badande/duschande barn så det har fått vänta. 
Är trött på den där pannan, bara fel på eländet sen den installerades. 
Vi får värme till och från, men direkt från pannan i så fall för tankarna laddar den inte alls. Och nåt varmvatten får vi inte från pannan heller. Får väl hoppas att den bestämmer sig för att fungera snart igen för det är en aningen kyligt inne om morrnarna, eller ja inte bara då alltid utan det kan vara hela dagarna beroende på hur pannan vill. 
Här kan man inte styra själv inte. 

Men men, efter att alla var klara så parkerade vi oss i soffan för att kolla på julkalendern som vi hade spelat in. Måste säga att det är lite synd att det är sista avsnittet imorron för det är riktigt bra. 
Ska nog ta och köpa hem första "Mysteriet på Greveholm" till grabbarna, tror de skulle gilla den också för den här har de verkligen gillat! 
Sen har vi myst och kollat på tv. 

Men nu är det nog dags att sätta fart igen innan vi kan krypa ned i sängen. Jens ska klippas och det ska fixas lite inför morrondagen. 
Antar att det kommer att vara en del merjobb imorron för Jens del med all snö som kommer, får väl hoppas att det lugnar ned sig under natten helt enkelt! 

 

Kommentarer
Postat av: Lisa D

Köp Greveholm, för den första är sååå mycket bätter tkr jag! :D

2012-12-24 @ 10:46:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0