Virum Älgpark

Ja idag styrde vi kosan mot Virum Älgpark. Grabbarna har tjatat om det ett tag nu, framför allt Lucas. Så det var en lycklig kille idag när vi skulle åka :) 
Tog ju ett tag att åka dit men inte en enda gång, konstigt nog, frågade barnen om vi var framme snart :) Trodde de skulle börja fråga innan vi kom till Överum ;) 

Väl framme så var det bara att köpa biljett och sen vänta. Första turen hade ganska nyligen åkt ut så vi fick vänta en timme ungefär innan det var våran tur. Men grabbarna roade sig med att leka på den lilla lekplatsen och Elsa fick sig lite påfyllning i magen så hon förhoppningsvis skulle hålla sig lugn under färden i vagnarna :) 




Sen blev det äntligen våran tur som Lucas sa. Elsa fick sitta i bärselen och som tur var nöjde hon sig med det :) 
Vi tilldelades sälgkvistar som är som godis för älgarna och lite information. Sen bar det iväg in i hägnet. 
Älgarna hade gått och lagt sig längst bort i hägnet i skuggan men när vi kom så reste de sig och kom glatt, ja förutom de två stora tjurarna som skötarna fick gå och hämta uppe i skogen. 

Ursöta små kalvar




Elsa somnade under den skumpiga färden :) 

Hade en toppendag, blir nog nån mer tripp dit nån mer gång. Supermysigt och väldigt kul att komma dem så nära. Många pussar blev det, lite slemmiga pussar dock :) 
Efter turen så blev det en tur in på Älglogen för att köpa nåt till grabbarna, Lucas valde en mjukisälg och Liam en  mugg. Elsa blev inte lottlös hon heller utan det blev en mjukisälg till henne också. 
Grabbarna tog sig varsin glass innan vi styrde hemåt. Tur med vädret hade vi också för när vi åkte hemåt så såg vi att det hade regnat bara nån mil därifrån och sen bitvis hela vägen hem. 
Men där vi var sken solen hela tiden. 

Två grabbar som var riktigt nöjda med dagen och Lucas tyckte allt att vi kunde åka tid imorron igen men nu får det nog vänta tills nästa år ialla fall ;) 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0