Infektion

I måndagskväll när Leon gick och la sig sa han att det gjorde lite ont i högerhanden. Syntes inget direkt men när han vaknade på tisdagsmorronen! 
Handen var dubbelt så stor, varm och röd! 
Så det fick bli ett samtal till vårdcentralen och han fick en tid 45 min senare. 


Första besöket på nya vårdcentralen och det var riktigt fint. Vi fick vänta i barnväntrummet, det hade väl kanske kunnat vara lite större för det rymmer då inte många barn. 
Men just då var vi ensamma. 

En glad kille ändå, och han har använt handen hela tiden. 

Först tittade en sköterska på honom och tog temp, syresättning osv. Och allt sånt såg bra ut. Blev sen skickade till labb för att ta sänkan eftersom de ville se om det var nåt bakteriellt. 
Leon fixade det galant. Han satt bara och tittade på vad Gunnar gjorde när han stack honom i fingret och klämde ut blodet. Var ju lite som skulle ut. 

Sen blev det väntan igen på provsvaren och sen fick han komma in till en läkare. 
Första läkaren tordes inte säga vad det var utan hon gick och hämtade en annan läkare som klämde och kände. 
Och han kom fram till att det var en infektion i hud och underhud. Och sänkan visade 12 så den var ju förhöjd, rätt mycket för att vara barn tydligen. 
Så en dunderkur med penicillin blev det. Han tar dubbeldos mot vad han ska ha för sin vikt. Och svullnaden har nu börjat gå ner, nästan helt. Och det röda har lagt sig. 
Hur han har fått det har varken dom eller vi nån aning om för han har ju inte fått in nåt i handen heller vilket är vanligast när man får en infektion så. 
Men är glada att det har blivit bättre iallafall. 

Den här veckan har han fått vara hemma från förskolan, inte så nöjd kille över det eftersom syskoen har fått gå ändå. Första gången som vi skickar iväg några barn och har ett hemma. Brukar ju alltid hålla alla hemma i så fall men nån gång ska ju vara den första ;) 
Och som psykoterapeuten sa, så ska jag ta alla chanser jag kan få till att få det lite lugnt omkring mig för att återhämta mig. 
Både Elsa och Love älskar ju att vara på förskolan så dom går det ju ingen nöd på. Fast Love var inte nöjd med tisdagen eftersom Leon inte var där trots att de inte går på samma avdelning. Men det blev en brytning på rutinerna och då blir det inte bra tycker Love. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0