Akuten x 2, vattkoppor och vc-besök...

Ytterligare en vecka till ända och jag hoppas innerligt att den kommande blir mycket bättre för förra helgen och veckan som varit har inte varit rolig.

I söndags ringde de ju från akuten och ville att vi skulle komma in med Love igen då de på ortopeden ville kolla närmare på foten då de såg en skugga som de inte visste vad det var.
Så det var bara att lasta in honom och åka in.
Där gjorde en ny undersökning och ett nytt ultraljud. Och flera läkare kikade på det, sen var de tvungna att vänta på röntgenläkaren för en bedömning som befanns sig på operation.
Det de var lite oroliga för var om det hade kommit in nån främmande kropp, hur det nu skulle kunnat göra det eftersom det inte fanns nåt sår på foten. Så det tyckte ju läkaren på akuten lät lite för otroligt också.
De kom iallafall fram till, eller ja vad de trodde, att det nog är kalklagringar. Sånt som man kan ha. Och som de sa så vet man ju inte om man har det förrän man gör röntgen eller så, många som har det tydligen.
Så han fick åka hem igen skönt nog, utan att göra nåt ingrepp på foten.

Dock så blev det ett besök till på akuten, samma dag..
På kvällen när Lucas fixade grönsakerna till kaninerna, något som han gör varenda kväll, så skärde han sig i tummen. Och självklart hade han en av keramikknivarna, som är bra vassa.
Blödde ju riktigt bra så det blev att försöka stoppa blödningen och så fick Jens och Lucas hoppa in i bilen för att åka in till akuten.
Fullsmockat på akuten när de kom in men de lyckades ändå bli klara på ca två timmar.
Som tur var så behövde han inte sy utan det räckte med att tejpa, framför allt pga att kanterna var så raka och fina. Fördelen med en vass kniv som sköterskan sa.. 

När han fick fiskekroken i fingret sa han ju att han aldrig skulle fiska mera..
Nu fick akutsköterskan höra att han aldrig nånsin skulle använda en kniv igen, men det fick han höra även där
att det skulle han visst det ;)

På måndagen var det dags för Elsa att kolla sitt finger på vc, det var riktigt svullet, blått och hon hade riktigt ont.
Hon fick en tid riktigt snabbt och när vi sen tog av henne pyjamasen för att göra henne iordning så hade hon hela ryggen full med prickar. Vattkoppor!
Hon hade feber på söndagskvällen så kopporna kom riktigt fort och många var vätskefyllda då morronen redan. 


Så när de kom fram till vc så gick Jens in och sa till, vi visste ju inte om det när vi fick tiden. Så de fick gå in och
vänta i ambulansintaget.
En sköterska kom och kollade på hennes finger, det var ju riktigt irriterat med blånad osv men hon tyckte att vi kunde avvakta lite.


Ja sen har ju kopporna ökat, i tisdags fick vi ringa KRY så de fixade medicin mot kliandet eftersom inget av det vi använde räckte nåt direkt.
Och i tisdags så kom kopporna på Lucas. Där blev det några vakna nätter med att smörja flera ggr per natt. Men igår ringde vi KRY för honom också så han fick ut medicin mot klådan. Så inatt fick han sova utan att behöva smörja sig.

Ingen av de andra, ingen av våra barn som haft vattkoppor nämligen, har åkt på det än så det känns som att det här kommer att bli väldigt långdraget..
Känns som att resten av sommarlovet kommer att gå till vattkopporna om det ska gå så här långt mellan barnen.
Planerna vi hade nu i veckan och i veckan som kommer har ju gått i stöpet.
Inte så muntert hos barnen eftersom det var saker som de sett fram emot.

I fredags blev det en tur till vc med Liam också. Han har mått konstigt i några dagar och lite oroande att det skulle vara något med blodsockret, då symtomerna stämde in mycket på det.
Så han fick åka in och ta lite prover. Men de såg bra ut skönt nog! Men han mår fortfarande lite konstigt så vi får väl se vad det blir av det. Skulle ge symtomerna ett litet tag till och om det inte blev bättre så blir det till att ta fler
prover osv.

Så nu är jag så trött på att ha med sjukvården att göra. Så nu vore det inte helt fel med lite flyt.
Blir ju ingen rolig sommar det här alls!

 

Kommentarer
Postat av: Elin

Fy för vattkoppor 😣

2017-07-05 @ 22:18:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0