Rally och olyckor

Idag var det dags för Gruvrundan, dagen som jag varit lite nojjig över med tanke på bebis. 
Och självklart vaknade jag med sammandragningar imorse bara för det. 



Hann med frukost och lite annat innan vi hörde föråkaren komma. 
Så vi begav oss ut. Jens och barnen tog fyrhjulingarna och åkte ned i hagen och ställde sig och kollade ett tag innan de förflyttade sig till våran andra uppfart. 
Leon tröttnade snart på att sitta stilla där så han ville komma upp till mamma som höll sig i trädgården. 
Och snart kom alla små upp och Lucas var både här och där :) 


Första parkett på bra avstånd från allt damm :) 

Leon skaffade fram en egen rallybil
Gick hål på ett sår som Leon har på foten, Elsa var snabbt inne och hämtade ett papper med vatten på för att torka bort blodet och sådär satt de ett bra tag. 

Vi tog alla en paus från att kolla på bilarna, fikade osv. 
Jag gick upp på övervåningen och sen hör jag att det kommer en bil och det blir tyst tvärt. Kollar ut genom fönstret och ser att dammmolnet har stannat strax efter våran postlåda. Säger till Jens att det hände nåt nere vid vedhögarna och han slänger sig iväg ner. Snabbt kommer han upp igen och säger att vi måste stoppa. Så det är att ringa tävlingsledaren och de ringde ambulans. Medans vi ringde så skickade vi ner Liam till dem så han höll koll och pratade med dom plus att de ville ha dricka så det fixade vi. 
Co-drivern klagade på ryggont och ont i nacken. Och han var väldigt disorienterad, de fick berätta flera gånger var han var, att de hade kört av osv. Han kom inte ens ihåg att de hade kört. 
Föraren var mest chockad och blödde lite. 

Tävlingsledaren och en till kom relativt snabbt och inom en halvtimme ungefär så dök brandkåren upp. 
Ambulanserna tog dock längre tid på sig, tog en timme innan de dök upp. 
Brandmännen fick klippa upp dörren för att få ut co-drivern och det blev splineboard och nackkrage innan han kunde föras över till ambulansen. 

Vad som hände är lite svårt att säga. De har kört på en sten som kommit fram ute i kanten under tävlingens gång och sen måste något mer ha hänt. Punktering på framdäcket på passagerarsidan så det kan ha bidragit. 
De kom iallafall utanför vägen och har sen flugit över en av vedhögarna som ligger därnere. Stockarna har flyttat på sig och de har sen hamnat mellan två av högarna. Och det är glassplitter på vägen, på vedhögen och i gräset runt om. Liam städade bort det största glaset och lite plastdetaljer i väntan på att brandkåren skulle komma men de lär ha en del kvar att städa upp när de ska ta bort bilen. 

Nu hoppas vi bara att det gick bra med dom. Är glad att jag hörde det för annars hade det tagit ett tag innan de hade fått hjälp. Inte så många som rör sig på just den här sträckan, även om det kom några då och då. 
Och att de bilarna som kom efter dom inte körde in i den innan tävlingen stoppades. Står lite ute med nosen på vägen nämligen och det hade räckt med att de fått lite sladd just där så hade de kört in i den. 
 
Först var det tal om att de skulle blåsa av tävlingen på den här sträckan då det tog så lång tid att loss honom osv. Men tillslut bestämdes det att de skulle fortsätta att få köra, första sträckan har ju en hel del betydelse. 
Så efter ett tag var det full fart igen. Stod varningstrianglar ute här för att de skulle ta det lugnt förbi den kvaddade bilen men det var bara de första som brydde sig om dom, för sen gasade alla för fullt igen. 

202 startande av 204 anmälda och 155 som kom i mål, så lite fler som fick avbryta. Var några till på den här sträckan men bara den här kraschen som krävde räddningstjänsten.. 

Efter att det var klart, sista bilen kom strax innan 17 och det startade 11 så det tog sin tid. 
Vi hoppade in i bilen för att styra mot stan, Lucas ska på kalas imorron såvida inte bebis kikar ut men det har jag inget på känn efter just nu. Och vi hade glömt att fixa present. 
Vägen ut var inte fin på en del ställen, våran lilla sträcka mellan vägsamfälligheterna är den som fått mest "stryk". Får väl se om de får till det imorron när det är dags för dem att återställa vägarna. 

Så en snabbsväng fick det bli iallafall, en tur på Maxi där han hittade något relativt snabbt. 
Sen skulle vi gå in på McDonalds för att äta mat. 
På väg från bilen hör vi hur en motorcykel varvar upp ordentligt, jag kollar upp för att titta och får då se hur en bil kör på den här motorcykeln på Ikano-parkeringen. Bilen har kommit på "rätta" vägen så att säga för att åka ut och motorcykeln kommer från sidan i hög fart. Föraren på motorcykeln flyger iväg en bra bit. Nu har jag ju lite svårt att springa själv för att hjälpa till, har göra med att gå med det onda men det var många andra som sprang över. Föraren i bilen klarade sig oskadd vad vi kunde se och hon behövde ingen ambulans. 
Mc-föraren fick ligga kvar i väntan på ambulansen. Brandkår, polis och ambulans var snabbt på plats. 
Och sedan bärgare för att ta bort bil och motorcykel. Barnen hade lite att titta på medans vi åt. 

Det kan straffa sig snabbt när man ska försöka styla. Stod ett 20-tal motorcyklar längre fram som jag förmodar att han skulle köra fram snabbt till. Så han har ju sig själv att skylla egentligen, för inte körde han nån hastighet som lämpar sig på en parkering och han kan inte ha kollat om det kom nån bil heller. 

Funderade på om vi skulle våga åka hemåt eller om det skulle hända nåt mer då men lyckades ta oss hem utan några missöden. 

Under em och kvällen har iallafall förvärkarna hittat tillbaka, från att hållt sig borta sen i tisdags. 
Varit igång en hel del och så gått en del vilket känts om man säger så. 
Och varje gång hoppas man ju, men nu verkar de ha klingat av igen. 
Börjar tro på en septemberbebis istället ja. 




 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0