Minestronesoppa
Något som gick hem här var minestronesoppan vi gjorde häromdagen.
Barnen åt som hästar, älskar när man testar lite nya recept och de faller alla i smaken!
Receptet kommer från Jennys matblogg.
Minestronesoppa 5-6 portioner
1 gul lök
1 stor morot
1 pressad vitlöksklyfta
800 gram reblandfärs
3 msk tomatpure
1 – 1,2 liter vatten
valfri mängd spagetti
2 st köttbuljongtärningar
2 msk kinesisk soja
2 burkar krossade tomater
1 1/2 msk paprikapulver
1/2 – 1 msk sambal oelek ( undvik om du inte vill ha hetta)
salt & peppar
Värm upp en kastrull med smör, fräs den hackade löken/ vitlöken och den slantade moroten. Vänd ner färsen och bryn den klar, pressa ner tomatpure och fräs en minut. Vänd ner vatten, buljong, soja, krossade tomater, paprika pulver och salt & peppar. Låt sjuda upp- bryt sist ner ner pastan och låt sjuda tills den är klar, smaka ev av med sambal oelek om ni vill ha lite hetta. (Vi körde utan sambal oelek)
Har man i lite mer pasta så blir det lite mer som en gryta, lite matigare men lika gott ändå.
Servera med lite creme fraiche och nåt gott bröd.
Barnen åt som hästar, älskar när man testar lite nya recept och de faller alla i smaken!
Receptet kommer från Jennys matblogg.
Minestronesoppa 5-6 portioner
1 gul lök
1 stor morot
1 pressad vitlöksklyfta
800 gram reblandfärs
3 msk tomatpure
1 – 1,2 liter vatten
valfri mängd spagetti
2 st köttbuljongtärningar
2 msk kinesisk soja
2 burkar krossade tomater
1 1/2 msk paprikapulver
1/2 – 1 msk sambal oelek ( undvik om du inte vill ha hetta)
salt & peppar
Värm upp en kastrull med smör, fräs den hackade löken/ vitlöken och den slantade moroten. Vänd ner färsen och bryn den klar, pressa ner tomatpure och fräs en minut. Vänd ner vatten, buljong, soja, krossade tomater, paprika pulver och salt & peppar. Låt sjuda upp- bryt sist ner ner pastan och låt sjuda tills den är klar, smaka ev av med sambal oelek om ni vill ha lite hetta. (Vi körde utan sambal oelek)
Har man i lite mer pasta så blir det lite mer som en gryta, lite matigare men lika gott ändå.
Servera med lite creme fraiche och nåt gott bröd.
Kommentarer
Trackback