Utvecklingssamtal

Idag var jag iväg på utvecklingssamtal med Liam. Läraren hade visserligen inte så mycket att säga med tanke på att hon bara har haft dem sen terminsstarten. Men de andra lärarna hade ju lämnat in lite och klassföreståndaren de hade i höstas. 

Allt flöt på i alla ämnena, sen hade de ju märkt också att teknik och kemi är något som han gillar mycket ;)
Han fick berätta själv vad han tyckte att han var bra på i alla ämnena och sen vad han ville bli bättre på så nu har han en liten lista med vad han själv vill bli bättre på. 

Som vanligt fick jag höra att han är väldigt utvecklad i språket, han använder svåra ord i rätt sammahang osv. Men det har han ju fått beröm för redan sen han gick på förskolan. Och han är ju som en liten svamp, suger åt sig allt :) 

Laila hade lagt in som en liten notis att han behövde träna mer på simningen eftersom han inte kunde simma i våras när han slutade 3:an. Men han berättade stolt att han faktiskt kunde det nu, för det hade han lärt sig i Kroatien. 
Hur långt han klarar av att simma vet vi ju dock inte ännu eftersom vi inte har mätt det nån gång så det får vi göra när vi åker till simhallen. I skolan får de inte åka till simhallen förrän i 5:an. 

_________________________________________________________________________________________

Var lite kul när han var hos skolsköterskan för ett par veckor sen. Hon ringde hem och pratade lite med oss sen då syntestet hade visat att han var lite översynt. Men eftersom han inte sagt något om det eller så, så ska det avvaktas med att gå till en optiker. Men skulle det visa sig bli värre istället för bättre, tydligen vanligt med översynthet i den här åldern, så var det bara att vi ringde så fick vi en remiss till optikern. 

Hon hade haft lite roligt ialla fall. Hon hade sagt att hennes kylskåp var så tråkigt. Och medans de satt där så kläckte Liam att det lät som att kylskåpet fick kärringstopp ;) ( Det brummade för att sen tystna och sen hoppa igång igen.) 
Tydligen hade hon aldrig hört just uttrycket kärringstopp så han fick förklara vad det var :) 
Men han förklarade också att det spelade ingen roll om det var en tjej eller kille som körde, för det hette kärringstopp i vilket fall som helst ;) 

Han hade hjälpt henne med datorn också och så hade hon råkat välta papperskorgen så det ramlade ut lite papper på golvet. Liam hade hoppat upp direkt och plockat upp det åt henne. 
Det fick han massor av beröm av henne för, för det var enligt henne inte många som var så hjälpsamma så det skulle vi vara riktigt stolta över. Vi hade en riktigt guldkille och det visste vi ju redan ;) 
Klart vi är stolta över honom :) 

Hon har ju följt honom sen han var nyfödd då hon tidigare jobbade på bvc och sen började hon ju som skolsköterska så hon har hängt med hela tiden :) Kul tycker vi för vi gillar henne. 
Hon tycker det ska bli så roligt sen när hon får följa Lucas också. 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0