Skolsamtal och getingstick

Idag har vi varit på Lucas skola för ett "inskolningssamtal". Lucas fick fixa lite med att måla sin namnskyltar och sen fick han måla en kom ihåg-lapp så han vet vad han behöver ha med sig på måndag. 
Fröken verkar jättebra, det lilla vi träffat henne hittills. 
Är ju inte mycket som är annorlunda mot när Liam började förskoleklass så det mesta visste vi ju redan. 
Lucas längtar efter att få börja. Får väl se om han tycker likadant sen när de har börjat :) 

Liam var snäll och följde med och var ute på skolgården tillsammans med Elsa så både jag och Jens kunde gå på mötet. Trodde att han skulle strunta i att gå ut på skolgården när fritidsen var ute men han ville hellre vara ute än att sitta i klassrummet och pyssla med henne. 

Blev hem och vara ute sen och Jens åkte in till Åtvid senare för att ta lite prover osv då han ska börja testa en ny medicin. Medicinen är relativt ny men de som har fått den säger att den är bättre än de andra så vi får väl se. 


Lille skrutten blev getingstucken nu ikväll också. En jädra geting som flög omkring uppe i taket i tv-rummet, omöjligt att nå med högt i tak och så rätt som det är dyker den ned och sätter sig på Loves tumme. Han viftar till men den rör sig inte och jag hinner inte fram för att få bort den innan den sticker honom mellan tummen och pekfingret. Får vifta bort den och då börjar den flyga på mig om och om igen. Så jag fick gå ut med Love till Elsas rum för att kunna kolla på honom. 
En väldigt ledsen Love och det svullnade upp rätt fort. Getingen lever inte längre, men det kanske jag inte behöver säga ;) 
När vi hade suttit och myst ett tag så ville han gå ned och leka på golvet igen. Så han verkar inte så besvärad av det iallafall, Han satt och viftade lite på tummen precis som att han tyckte det kändes konstigt. Men han har lekt osv. Så ingen allergisk reaktion iallafall, tack och lov! Får hoppas att han också slipper den allergin. Lucas verkar ju inte ha den eftersom han blev stucken en annan sommar fyra ggr. 
Liam och Elsa har aldrig blivit stuckna hittills så det återstår att se om de har den eller inte. 

Lite sömn är väl dags att få nu, vad morrondagen bjuder på vet jag inte riktigt ännu.. Har en del tvätt att ta tag i så förmodligen blir det en hemmadag. 
På lördag skulle vi ha åkt på "kusinträff" på Jens sida men det började sent med själva träffen med alla, de är uppdelade på olika håll under dagen, lite konstigt upplägg, så vi får hoppa. Är ju enda barnfamiljen så det tas inte sån hänsyn till tider direkt. 
Inte som de släktträffarna som anordnas på min sida där alla träffas hela dagen. 
Men på söndagen blir det ev gokart för Jens och Liam.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0