Besök på förskola

Vi har ju ansökt om förskoleplats till Elsa, mest för hennes egen del för jag tror hon skulle tycka det vore jättekul och lite tror jag att hon behöver det också. Få göra av med lite mer energi än vad hon gör hemma och när vi är iväg. Blir ju lite annorlunda på förskolan. 

Vi sökte ju till samma förskola som grabbarna har gått/går på men tyvärr är det helt stopp där då de inte vet hur det blir ännu vid nyårsskiftet när hyreskontraktet går ut. 
Så vi blev erbjudna en plats på en helt ny förskola. I nuläget ligger den i en gammal matsal men det är bara en tillfällig lokal då de nya lokalerna byggs utanför. 

Ringde och frågade om det gick bra att vi kom på besök för att se hur det såg ut osv. Känner ju två av personalen sen tidigare, så långt var vi nöjda innan :) Men de hade lyckats få till matsalen jättebra till ett stort lekrum och lite smårum. I nuläget är det bara 7 barn som går där. Och barngruppen skulle inte bli större än 12 barn pga vissa saker. Så det känns ju bra också, att det inte blir så stor barngrupp, iallafall inte nu i början för hennes del. Sen blir det ju att de kommer byta avdelning när de blir lite äldre. 
Kommer ju bara 6 avdelningar på den nya förskolan sen och den här avdelningen är den som kommer att flytta in sist. 
Lite negativt med den lilla platsen för dem att leka ute men de gick ofta iväg till lekparker osv för att barnen skulle få lite mer att leka på. Och det är klart, inte lätt att ha så stor lekplats när det byggs utanför också. 

Elsa knallade in där och började plocka bland leksakerna direkt. Inte ett dugg blyg som vanligt, och två av fröknarna kände hon ju igen sen tidigare lite. 
Vi som bara skulle hälsa på lite snabbt blev kvar i 1½ timme :) Det lektes och hon fick vara med på sångstund och äta frukt. Trodde att hon skulle bli arg när vi sa att vi skulle ta på oss skor och jacka och gå till bilen men hon tog snällt på sig och gick snällt till bilen :) 
Det var definitivt ett positivt besök. 

Nu har vi tackat ja till platsen, så i början av maj är tanken att hon ska börja. 
Får vi väl se hur lång tid det tar innan hon samsas med de andra barnen ;) Hon är ju van vid att freda sig mot sina bröder, eller ja mest Lucas ;) när de leker. Men de flesta barnen på förskolan är ju i hennes ålder och ja, hon tyckte att hon kunde göra lite som hon ville med dem ;) 
Men det brukar ju lösa sig med tiden. Kanske talet lossnar lite mer också när hon börjar där. Frågan är hur frustrerad hon hinner bli innan de förstår sig på det lilla hon pratar nu ;) Å andra sidan är hon väldigt duktig på att visa vad hon vill. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0