Fårklippning

Efter att Liam var ivägskickad och Jens körde Lucas till dagis så fick jag väcka lillfia. Inte det enklaste vill jag lova! 
Och hon satt och gäspade för fullt här i soffan när jag väntade på att hon skulle vakna till ordentligt. 

När Jens kom tillbaka så var det bara att fixa ordning allt och sen åka upp och lasta in Betty. 
Trodde inte Toy skulle bry sig så mycket att vi tog ut Betty, hon verkar liksom inte så fäst vid henne när de går i hagen men jisses vad bekymmer Toy fick. Men hon lugnade nog ned sig till slut. 
Betty lastades in och vi styrde mot Sturefors. 

Väl framme var det bara att lasta ur och in med henne i hans lilla fålla där han klippte och sen satte han igång. 
Betty som är van att stå upp när pappa har klippt blev inte så förtjust över att "sättas ned". Till slut gav hon med sig, ett tag ialla fall. Hon var ju tvungen att försöka komma loss ett par gånger. 
Klippningen tog en aaningen längre tid än vad det brukar göra men till slut var hon klar och vi hade ett betydligt mindre får :) Ullen vägde en hel del kan jag säga! 

Betty lastades in, jobbigt att bli klippt för hon la sig ned direkt i transporten, sen var det dags att lasta in hennes nya kompis, ett gotlandsfårslamm. Och det gick rätt lugnt till i transporten medans vi pratade lite med killen som klippte. 
Sen kom vi iväg och vi tog svängen in till Odal då det behövdes lite grejer till släpet och jag var och kollade in i transporten då och de låg lugnt och fint, inte så långt ifrån varandra. 

Den vita är Betty och den svarta har nu fått namnet Bella. 

Hämtade upp Lucas på dagis och sen hem för att fixa ordning för dem här hemma på lösdriften. Bella är ju liksom inget hanterad så att släppa ut henne direkt i en hage är inte det smartaste ;) Inte det enklaste att få tag i henne då. 
Efter att det var fixat därinne så var det dags att lasta ur. Betty insåg direkt var hon skulle och knatade från gårdsplanen och in i lösdriften och kände sig som hemma helt enkelt :) 
Bella var inte riktigt med på noterna att ha nåt kring halsen så Jens fick helt enkelt ha henne gående på bakbenen hela vägen upp. Bella håller sig till Betty hela tiden, gömmer sig bakom henne osv. Men barnen fick ialla fall komma fram och klappa henne rätt så mycket när de stod bredvid Betty. 
Betty har stångat lite på henne då och då men Bella "svarar" ju inte på det så det är rätt lugnt mellan dem ändå. 
Hon är ju inte så gammal, Bella. 

Så nu blir det socialisering för Bella om dagarna, allt för att göra henne tamare. Hon har ju inte haft nån större kontakt med människor på det sättet, är ju liksom bara fodring och han har ju liksom inte klappat osv på dem. 
Men det ska nog gå det med :) 

Får väl hoppas att vi kan visa upp ett rätt tamt får med även henne i vår när det är dags att klippa igen ;) 
Har vi tur, vilket vi säkert inte har, så lammar hon även i vår. Men han trodde inte att chansen var så stor. 
Men det återstår att se. 

Inte hunnit med så mycket mer här hemma idag, lite städning och idag fick jag hjälp av Lucas i köket med middagen. 


Velade lite under kvällen om jag skulle sätta igång med ett kakbak eller inte men eftersom lederna värkte så fick det bli ett varmt bad istället. Gör lite bättring för det ialla fall. Så kakbaken får jag försöka hinna med imorron istället tillsammans med en storstädning och sen på em blir det att åka till stan med Liam för att leta present. 
Lämnar Lucas och Elsa hemma med Jens så det går lite snabbare. Kommer kännas konstigt utan Elsa, har ju alltid med henne annars. 

Nu ska fåren kollas till en sista gång och lite annat ska göras så det är bäst att sätta fart så man kommer i säng nån gång. 


Kommentarer
Postat av: Elin

Ja, nu blev hon ju betydligt mindre :) Toy lugnade ned sig rätt fort, men hon stod och kikade efter henne ett par gånger :)
söt

Svar: Grabbarna kände inte ens igen Betty ;) De trodde vi hade två nya får med hem :) Skönt det, ska ju snart ta hem dem så då får de ju gå ihop igen :)
Kram!
Maria

2012-11-08 @ 11:05:05
URL: http://elinochjanne.blogg.se
Postat av: Elin

Oj då, för snabb på knappen ;) Söt hjälpreda du fick i köket skulle jag skriva :)
Kramar

2012-11-08 @ 11:05:46
URL: http://elinochjanne.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0