Onsdag - en helsickes dag!

Har varit lite dåligt med uppdateringarna, det har liksom inte funnits tid till det. Varit fullt upp inför julen ju.

Men det får väl bli några inlägg nu för att komma ifatt lite.

Onsdagen, ja en helsickes dag men som tur är slutade den bra ialla fall.

Tidig morron för att åka till stan, grabbarna var hos farmor och farfar och Jens jobbade så jag begav mig in för att jaga rätt på julklappar. Hann att klara av de flesta innan det var dags att hämta upp Jens och styra in till stan tillsammans med honom.
Bilar till all förbannelse var det hela dagen och att det händer olyckor är inte det minsta konstigt med tanke på hur folk kör!!

När vi ansåg oss klara för dagen, eller rättare sagt inte orkade mera, så åkte vi och hämtade upp grabbarna och styrde hemåt med ett stopp i Åtvid.

När vi kommer till P-I så ser vi en massa spår på vägen och de går ändå upp på plan, redan när vi kommer i backen säger Jens att nu har vi nog problem. Och mycket riktigt, på gårdsplanen möts vi av Ceasar!
Och han var helt förtvivlad. Jack syns inte till nånstans. Så in med Ceasar i huset och in i bilen igen efter att ha stått och ropat. Följer spår utåt Forsaström och ropar, men ingenting och spåren tar snart slut och vänder.
Följer spåren in mot Åtvid och frågar lite här och där om de sett honom. Och de har sett en lös hund.

Ringer polisen ca 5 min efter att vi började leta och ingen hund inrapporterad. Anmäler honom försvunnen. Ringer även och kollar med dem flera ggr för att se om de fått in nåt men ingenting.
Får reda på en granne senare att han sett på en tjejs fb att hon fångat in en hund. Så vi styr dit och mycket riktigt så är det han hon fångat in men hon har lämnat över honom till polisen för flera timmar sen, de var själva och hämtade honom och körde ut honom till det stället där de lämnar upphittade hundar.
Så när Jens är inne hos hon som hittade honom så pratar han med polisen för sjätte gången så tar han ju upp allt och blir kopplad till Åtvidabergs polis och inte ens där vet den som Jens pratar med om det först.
Sen fick vi numret till stället där han var och vi skulle åka och hämta honom.

Där satt Jack i en bur nere i stallet, såg helt förstörd ut över att sitta där och inte konstigt det. Helt plötsligt satt en osäker kille där innanför grinden som inte riktigt visste hur han skulle bete sig först när vi kom. Men så snart dörren öppnades och han fick komma ut så blev han ju jätteglad och sen bara ut till bilen och sätta sig.

Grabbarna som varit jätteledsna innan blev såklart väldigt glada.

Men är så trött på polisen som inte kan sköta sånt här med upphittade och bortsprungna hundar.
Vi ringde i stort sett direkt till polisen, inget då.. Och flera ggr under de timmarna vi letade, inget då.
De timmarna vi letade hade vi sluppit om de hade skött sitt jobb, med gråtande barn som var superledsna över att Jack var borta och vad som kunde hända honom ifall han inte kom in och en ledsen matte också såklart som fick panik över att han var borta och att vi kanske inte skulle hitta honom.
För när vi ringde hade ju Jack varit där i flera timmar eftersom hon hittade honom runt 13-14 tiden och vi började leta vid 18-tiden när vi kom hem.
Och hade de kollat efter chip så hade de ju hittat oss direkt eftersom han är registrerad och står på mig med alla kontaktuppgifter som går att ha.
Och att de inte kan ha bättre koll att de kan se att hundar är upphittade osv.
Uselt måste jag säga. Visst, det är inte prio 1 för dom men det ska väl inte vara så förbannat svårt att kunna se det på datorn?!
Kan lova att jag inte var speciellt glad på polisen just då, och ja jag är fortfarande irriterad över det.

Ceasar som varit helt förstörd blev superglad när vi kom hem och de sov gott båda två sen kan jag lova. Jack som fortfarande var frusen trots att han legat inne där i "stallet" i värmen som han kallade det. Han låg med filtar här i soffan och myste sen ned sig i sängen som vanligt.
Inga skador på honom men värk i kroppen dan därpå.

Nåt att lägga till Jacks meritlista - åkt polisbil...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0